|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kaj delam narobe
14.4.2010 22:05:27   
lotty4
Imamo 27 mesecev staro punčko in šeeno staro skoraj osem mesecev. Začelo pa se je dogajati da jo starejša kar naprej tepe. Saj jo objame pa ji reče moja moja, pa jo boža. ampak pride sekunda ko jo udari. včasih z roko ali kar ima v roki. Udari močno in kamor prileti prileti, ponavadi v glavo. Kako naj ji dopovem da se to ne sme, mala takrat obupno joka, ker jo seveda boli. Nikoli  jo še nisem udarila nikjer drugje samo po riti pa še to bolj za šalo kot za res in jo gotovo niti ni zabolelo. Tudi sedaj je ne udarim, ko ona udari mlajšo sestrico ampak jo samo pošljem v drug prostor. Potem nazaj prijoka in se opraviči, ampak kaj ko čez pol ure stvar ponovi. To je že prav grozno in jaz se bojim da jo bo enkrat res močno udarila in bo hudo, hudo.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kaj delam narobe
14.4.2010 22:11:57   
KT
lotty brez zamere, ampak starejša se očitno nekje tepeža "nauči".

Ne pošiljaj jo v drugo sobo, pogovori se z njo. Konstanten NE gre verjetno tudi tebi na živce in še kam.

(odgovor članu lotty4)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.4.2010 22:17:18   
lotty4
Sploh ji ne rečem NE, vedno ji ponavljam, to boli ne smeš udariti. Drugače pa sva s partnerjem pomislila že na risanke, kjer se tepejo. zelo rada gleda tweeteja in tam je noro. Mislim da ji bova ta dvd kar skrila. Sem pa nasprotnica klofutanja, ker sem sama preveč pretrpela.

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.4.2010 22:19:30   
Anonimen
lotty4, sicer te ne poznam, ampak takole, na prvo žogo...si mogoče pomislila, da je starejša hčerkica ljubosumna. mogoče povsem majčkeno, pa vendar. verjamem da ne delaš posebnih razlik med njima, a nikoli ne veš, v kaj se otrok zapiči, v kakšno malenkost. npr. mogoče si dala zjutraj lupčka prej tamali kot starejši, pa je lahko njej že to dovolj. ne vem, samo tako, na prvo žogo, ne zameri prosim.
sicer pa je to zagotovo samo prehodna faza. jst imam ravno toliko starejšo sestro, in me je veeeedno nekaj tepla, sploh po glavi, in se mi je zdelo, ko sem brala tvoj post, kot da sva to mi2. jaz sem bila bolj šibkega zdrvaja, zato so me vsi "cartali", kar pa nejj defnitivno ni bilo všeč, in ko je bila prilika, sem jih dobila.

mogoče kdaj rečeš: "pa pusti ji, je še majhna"! in če mora starejša hči to večkrat poslušat, popustit na račun mlajše, pa naj bodo še tako banalne stvari, je lahko to razlog za njeno ravnanje. vsekakor se pogovori z njo, povej ji kar veš da ji morš, ne pa je še dodatno umikat v sobo (zopet zaradi mlajše-ker jo je usarila).

joj, upam da ti nisem preveč zasolila. to je samo moje mnenje.

(odgovor članu lotty4)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
15.4.2010 8:21:06   
roberta
Kar se Janezek nauči, to Janezek zna!  - ta pregovor drži kot pribito.

Lahko, da je ljubosumna, lahko, da le išče pozornost, lahko da se le ne zna izraziti drugače. Ampak to je le zato, ker je tega ni nihče naučil. Naučila pa se je, da se druge lahko udari (in to tudi od tebe - pa čeprav jo udariš le "v šali" - ne vem sicer, kaj sploh misliš pod tem, ker če udariš udariš, pa če je to mišljeno tako ali drugače). Velik vpliv pa so tudi risanke. Absolutno. 

Tako da:
1- najprej ukini to, da jo ti kadarkoli udariš (raje se posluži kakih drugih vzgojinih tehnik - o tem je bilo že veliko napisanega tudi na tem forumu)  
2 - ukini vse nasilne risanke. otrok je star 2 leti - pri teh letih naj gleda Nodija, Pujso Pepo itd. ne pa nekih akcijskih, nasilnih risank. Tudi če je to njena želja, to še ne pomeni, da ji moraš potem to kar dopustit. Ti si njen starš in ti veš, kaj je dobro zanjo, ne pa sama zase pri 2 letih.
3 - ko udari sestrico, jo pokliči k sebi in ji z resnim glasom povej, da je to neprijazno, da to boli in da to ne delamo, ker to druge žalosti. Da tudi nam ni všeč, če nas kdo udari. Potem naj se opraviči in nadomesti slabo z dobrim, npr. da sestrici kako knjigo pokaže, jo poboža, ji prinese kakšnega medvedka itd. Otroka pri 2 letih res še ne moreš pošiljati v sobo za kazen - ker ne ve, zakaj je tam in kaj ga je doletelo. Samo ve, da je bil izoliran in da mu v stiski ni znal nihče prisluhnit.  

(odgovor članu lotty4)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.4.2010 9:59:07   
kristinaj
tudi sama imam podoben problem, le da je naša malega porivala ko je bil mlajši, sedaj ga pa ugrizne... udari ga pa ne... gre za ljubosumje, močno čustvo, ki se ga ne da izkoreninit...  

vedno sem pazila nanju, da nista bila preveč skupaj, ker to se zgodi kot praviš, sedaj ga boža in ljubčka, v naslednji stotinki sekunde pa ugrizne...

poskušala sem na lep način, ji dopovedovat, na grd način, da sem jo okgregala in najbolj pomaga, če sem vse skupaj ignorirala... sedaj sta večja in je tega vedno manj...

ker jo pa tvoja tepe bi jaz to še malo bolj budno pazila in poskusila preprečiti vsak poskus, brez kreganja, kazni... poskušaj tako, da se igrate skupaj, da velika mali pomaga, ji kaže knjigico, jo popestva... pri nas ni kaj preveč zaleglo, mogoče bo pri tebi...

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu lotty4)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.4.2010 10:01:50   
kristinaj
sem sedaj prebrala.. ena je napisala da naj se opraviči... tega ne ji nalagat, ker tudi ti, ko se imaš za opravičit tega ne želiš narediti in ne silit otroka v to, ker to naredi iz ljubosumja, ne zanalašč..... uporabi raje druge opisane načine...

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.4.2010 12:57:44   
lilka
Tudi jaz mislim, da gre za ljubosumje in iskanje pozornosti, to ponavadi takole izražajo.
Recepta nimam, doma imam 3 letnico in 10 mesečnika, pa ga ima tavelika zelo zelo lepo, zaenkrat, res pa je da porabim ogrooooomnooo energije, da bi oba dobila dovolj pozornosti, tamalemu se zelo posvečam dopoldne, popoldne pa taveliki, oba držim na krilu in vem kaj še vse samo, da se nebi kateri počutil odrinjenega. Udarila je še nisem nikoli, ne po riti ne po roki in nikjer in upam, da tudi ne bom, risanke tudi gleda samo letom primerne. Ma ne vem, težko je ko do tega pride, poskusite rešit z več pozornosti in še čem, je pa težko ko do tega pride, si sploh ne predstavljam, kako bi jaz odragirala.

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

Neposredna povezava do sporočila: 8
15.4.2010 12:59:16   
roberta
IZVIRNO SPOROČILO: kristinaj

sem sedaj prebrala.. ena je napisala da naj se opraviči... tega ne ji nalagat, ker tudi ti, ko se imaš za opravičit tega ne želiš narediti in ne silit otroka v to, ker to naredi iz ljubosumja, ne zanalašč..... uporabi raje druge opisane načine...

a če nekdo nekaj naredi iz ljubosumja, se pa ni treba opravičit?! user posted image   ne vem no. jaz menim, da se je za hudo treba vedno opravičiti. pa če to nekomu paše ali ne. to je osnovna človeška kultura. in če tega posameznika ne naučimo že kot otroka, tega ne bo nikoli znal.

Neposredna povezava do sporočila: 9
16.4.2010 8:05:29   
barni
Jaz moji vedno recem, da se mora opravicit, ce koga udari, ugrizne, porine...vcasih me udari in zdaj samo ko vidi, da me boli, pa se nic ne recem, sama od sebe rece oprosti.

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 10
17.4.2010 8:55:48   
zinkazi
Vse to kaže na ljubosumje. Za moje objave mi lahko pišete na ZS. Tole je del odlomka iz moje knjige.

Najpomembneje je, da se zavedamo, da mora prvi otrok ostati prvi. To sicer ni najlažje izpeljati, kajti dojenček zahteva veliko časa. Starejšega otroka vključujemo v vse, kar delamo z dojenčkom. Včasih se bojimo, da bo starejši novorojenčka poškodoval, ampak če smo poleg mi, mu lahko povemo kaj je za dojenčka prav in kaj ne. Otroku dovolimo, da ga pestuje, da ga poboža, nam prinese pleničko. Vzame iz omare majčko, pa čeprav nekoliko razkoplje. Omaro lahko pospravimo, otroško srčece pa ima lahko rano za vse življenje. Če dojenčka uspavamo, naj bo starejši poleg. Na sprehodu naj pomaga voziti voziček. Otrok naj bo poleg pri dojenju. Dojenčka spoznava cela družina in dojenček sprejme, kar mu družina daje. Dojenček v družini sprejme mesto drugega otroka.

Otroško srce je zaklad

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Počnite to, da se bo vsak vaš otrok počuti...
S temi preprostimi, a učinkovitimi načini boste zagotovili, da se bo vaš otrok (oziroma vsi vaši otroci) počutil nekaj p...
Mame tretjino svojega življenja skrbijo za...
Rezultati kažejo, da mame za kuhanje porabijo 3.603 ure svojega življenja, za pranje pa 2.442 ure. Med drugimi dejavnost...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.