|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kaj bi ve naredile?
23.1.2012 8:45:48   
Anonimen
Naj povem svoj problem.

S partnerjem živiva pri njegovih starših,
ker v juniju pričakujeva prvega otročka in ker je stanovanje pri naših premalo sva razmišljala o podnajemniškem stanovanju.

Situacija pa je taka: oba imava sicer službo- jaz minimalno plačo on pa cca. 800 eur.
Ker sva nekaj ogledov že naredila se odločava za stanovanje kjer je najemnina 350 eur plus stroški (vse skupaj cca. 550 eur), mislite da bi prišla skozi mesec? Prosim za mnenja saj nimam predstave koliko denarja bova porabila za dojenča.

Hvala..
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kaj bi ve naredile?
23.1.2012 9:43:34   
srečki
Hm anonimna jaz ti bom tako rekla, če je le možnost ne pojdita v najem, ker če imaš ti min plačo gre tvoja plača samo za najem tega stanovanja (nikoli ne bo vaše) od tvojega dragega pa bosta mogla plačati še vse svoje stroške (avto, telefoni, vzajemna....) pa otrok tud ni tok poceni, pa hrana za vaju, pa še kaj bi se našlo....
Drugače pa ja bosta prišla čez mesec, vendar si ničesar ne bosta mogla privoščiti. A sedaj živiti v hiši pri njegovih ali v stanovanju? Kaj je razlog da si želita stran?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.1.2012 10:52:58   
Anonimen
Sedaj živimo v hiši, (manjša kmetija) ampak je meni obupno..tašča se dere dan za dnem, nimava neke svoje zasebnosti. Kuhinjo delim z njo, itak ni nič prav kar naredim. Drugače imava svojo samo spalnico, vse ostalo je skupno. Zato želim v najemniško stanovanje, da bi vsaj malo miru imela sedaj ko bo dojenček.

vem da bo zelo težko ampak druge rešitve ne vidim user posted image

(odgovor članu srečki)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
23.1.2012 11:42:20   
*bobika*
anonimna glede na napisamo bi tio rekla : pojdita .. že zaradi svojih mirnih noči in da se boš ti boljše počutila .. če boš ti mirna, bo tudi dojenček.. sicer otrok kar dosti stane, ampak saj ne rabiš kupovalti novih stvari zanj, veliko lepega rabljenega se dobi, edino plenice so tudi velik strošek ..
Se pa da tudi z dvema minimalnima plačama normalno živet ..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.1.2012 11:47:13   
nimanorwen
anonimna, tudi jaz ti svetujem, da pejta na svoje ... je že res, da je najemnina kar strošek, ampak to za moje pojme NI stran vržen denar, ker je mir NEPRECENLJIVuser posted image  če tašči že zdej ni nič prav, ti bo pol k bo user posted image  še bl pametovala ... marsikdo ima še slabše finančno stanje pa sfura. kar se pa stvari za otroka tiče je pa tako, da lahko marsikaj prišparaš s tem, da kupiš rabljene stvari, itak je ogromno stvari takih, za katere mi starši in potrošniška družba mislijo/mo, da jih rabimo pa jih v resnici ne ... pobrskej po bolhi, marsikej se dobi, lepe stvari po ugodnih cenah. pa spremljaj mal akcije, npr. v hm majo doskat kkšna znižanja itd. pa plenice ne kupuješ najdražjih ampak kšno cenejšo pa glih tk fajn varjanto, sama sm ful zadovolna z znamko babylove iz dm ... srečnouser posted image

(odgovor članu *bobika*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.1.2012 12:18:53   
cebelica81
anonimna, tudi jaz ti svetujem, da gresta na svoje...kljub finančni situaciji, čeprav ne bo vedno lahko. mi živimo v isti hiši, vsak v svojem nadstropju, pa prihaja do trenj. ne predstavljam pa si kako bi bilo, če bi si morali deliti kuhinjo in kopalnico - oboje z majhnim otrokom zelo veliko rabiš.

kot so napisale ostale se da tudi brez velikih sredstev dobiti vse potrebno za otroka. na bolhi in ostalih podobnih portalih je cel kup rabljenih, odlično ohranjenih stvari - vozičkov, stolčkov, oblekic,... mi kupimo ogromno rabljenih stvari, samo če ne dobimo nič pametnega, gremo po nove. sicer pa dojenček oziroma otrok ne rabi veliko - en velik kup ljubezni in osnovno nego. sicer pa ostajajo dobri ljudje, ki marsikaj tudi podarijo: podarimo.si.

glede plenic pa lahko malo raziščeš glede pralnih plenic. mi smo jih uporabljali in sem zelo zadovoljna z njimi. če jih dosledno uporabljaš (kar jim mi nismo vedno) lahko kar nekaj privarčuješ že pri prvem otroku, če jih nameravata imeti več pa sploh. seveda je odvisno od tega koliko otroka previjaš - nekateri lulajo manj, drugi več.

obilo sreče ti želim user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nimanorwen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.1.2012 12:46:51   
Anonimen
Ti napišem ne kaj bi naredili ampak kaj smo naredili. Moja tašča je tudi živa groza in po enem letu pri njej (pa smo imeli vsak svoje stanovanje v hiši) sem skoraj pristala na psihiatriji in samo z mojo plačo cca. 1000 in njegovimi priložnostnimi študenstkimi deli, naj povem, da jih ni bilo veliko smo šli v najem...tud nekako tako, 350 najemnina + stroški. Pa smo se zlizali, kosila smo jedli velikokrat pri moji mami in je nekako šlo, ko pa je moj dobil službo pa ni bil več problem. Vse se da če se hoče, tako da jaz ti svetujem, da čimprej greste, ker razumem tvojo stisko.

(odgovor članu cebelica81)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
23.1.2012 17:28:39   
Anonimen
Hvala punce za razumevanje, res je najbolje da se čim prej spokam od te hiše stran!
Skrbijo me edino stroški, upam da nama bo uspelo.
Hvala za vse besede!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
23.1.2012 17:46:43   
Kliki
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Naj povem svoj problem.

S partnerjem živiva pri njegovih starših,
ker v juniju pričakujeva prvega otročka in ker je stanovanje pri naših premalo sva razmišljala o podnajemniškem stanovanju.

Situacija pa je taka: oba imava sicer službo- jaz minimalno plačo on pa cca. 800 eur.
Ker sva nekaj ogledov že naredila se odločava za stanovanje kjer je najemnina 350 eur plus stroški (vse skupaj cca. 550 eur), mislite da bi prišla skozi mesec? Prosim za mnenja saj nimam predstave koliko denarja bova porabila za dojenča.

Hvala..

Poglej če znata malo bol skromno živet se vse da. Pa ti boš bol mirna, ker ti ne bo noben po glavi sral.
Kaj po to da bi vzela kredit in nekaj kupila?
Pomoje je tam tam z najemnino pa bo po toliko letih vajino.

< Sporočilo je popravil Kliki -- 23.1.2012 17:47:30 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.2.2012 15:28:12   
Vivaldi
Anonimna, zberi korajžo in pojdita na svoje, pa tudi če jesta zelje in krompir - sliši se res grozno in veliko ljudi ti bo svetovalo, da raje malo potrpi. Ampak veš kaj? Nič ti ni treba potrpet! Ti boš rabila bližino svojega partnerja, mir in intimnost z otročkom - in če že zdaj ne gre, bo potem še toliko slabše! Zdaj imata čas, da si vse še v miru zrihtata, boš videla, da ti bodo potem še vsi pomagali zraven. Preveč ljudi na kupu, v isti hiši... meni se to ne sliši prav. Mislim, da vsak potrebuje nekaj prostora, da se razvija, raste, je slabe volje, vesel, zdolgočasen, jezen, žalosten ... kakor mu pač sede. In definitivno ne rabiš tašče, da ti pametuje, kako nesposobna si in kako vse delaš narobe pri otroku.
SVOJA DRUŽINA STE, ZASLUŽITE SI.

Pa srečno! Pa dobro zrihtajta :)

(odgovor članu Kliki)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Bolečine - znak, da je treba prisluhniti t...
Prisluhnite svojemu telesu, ko vas z bolečino opozarja, da je nekaj narobe.

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?