Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
kaj "ustvarjajo" vaši 1,5 stari mal... 7.7.2009 22:14:55
|
|
|
|
kralj matjaž
|
Pozdravljene, na eni temi sem brala kaj vse že ustvarjajo v vrtcu otroci stari od ene do dve let (na koncu leta pokažejo staršem celo neko knjigo izdelkov,..) No jaz imam mojega malčka doma in pač pleševa, pojeva, se žogava, gugava, gledava knjigice. "Ustvarja" nekaj s plastelinom (seveda moram biti skozi zraven, da ne bi dal v usta), čečka z barvicami in voščenkami in štampiljkami. No tu pa se ta ustvarjalnost konča. Ko sem brala, kaj vse že v vrtcu delajo sem bila kar malo v šoku. Meni se zdi, da naš pri eni stvari zdrži max 5 minut potem pa mu ni več zanimiva in je že akcija z drugo stvarjo,.. Zanima me kaj pa vi počnete še tako ustvarjalnega z vašimi 1,5 letniki? (poleg norenja, plesa, petja,...). Lep večer še naprej!
|
|
|
|
RE: kaj "ustvarjajo" vaši 1,5 stari... 7.7.2009 22:32:12
|
|
|
|
Gina
|
Kar počneta vidva je več kot preveč in zelo normalno. Ne poslušaj ljudi, ki jim je ves lajf samo to, kako otroka zabavat in mu ponudit zilijon reči, da ga bodo motivirali. Normalen lajf je vse kaj drugega kot to. Preokupiranost otroka s preveč dražljaji privede samo v nevrotičnost - vsaj dolgoročno - pa v to, da išče zabavo zunaj sebe, pa da hoče, da ga zunanji svet zabava, namesto da bi se sam.
|
|
|
|
RE: kaj "ustvarjajo" vaši 1,5 stari... 8.7.2009 7:26:36
|
|
|
|
ksenjak
|
Naša je ravno včeraj domov iz vrtca prinesla vse kar so čez leto ustvarili. Super in lepe stvari a moraš vedeti, da pri tako majhnih otrocih ogromno naredijo in pomagajo vzgojiteljice. Tako, da nič bat, tvoj je popolnoma normalen, kar se razvoja tiče. lp
|
|
|
|
RE: kaj "ustvarjajo" vaši 1,5 stari... 8.7.2009 7:51:39
|
|
|
|
buči
|
Tudi naš gre šele jeseni v vrtec in doma ne delamo nič exstra. Veliko gleda starejšega bratca, ampak do sedaj je le nekajkrat "risal", raje prelaga lončke, packa z vodo, peskom, na vrtu iščemo krompir (to je noro zanimivo), pomaga mi pospravljat posodo, obešat perilo, brkanje po podstrešju starih staršev, knjigice, lego koce, glasba - vsak otrok je svoj, drugačen, z vsakim delaš pač tisto, kar mu paše, kar ga veseli. Naš starejši je npr. pri še ne 2 letih začel sestavljati puzzle. Je še zdaj čisto nor nanje in pri 5 letih sestavi 300 delčkov v manj kot 20 minutah. Delaj tisto, kar se ti pač trenutno zdi. Itak papride kamlu novo leto, takrat bo že malo večji, bosta lahko voščilnice pacala ...
|
|
RE: kaj "ustvarjajo" vaši 1,5 stari... 8.7.2009 7:58:37
|
|
|
|
barni
|
Kaj delamo? Barvamo, sestavljamo, pojemo, veliko hodimo okoli, se zogamo... Ker je otrok tako pri nama, kot tudi v varstvu pri starih starseih vecino casa zunaj, je njegova dejavnost povezana z aktivnostmi na prostem. Vcasih z babi zalivata roze, packata po zemlji, zlagata kamencke, se vozita s kolesom... Ja v vrtcu bo drugace, ker ne bo toliko zunaj in kot sem bila seznanjena, menda imajo nek kurikulum, kjer se ucijo vsega po malem. Bomo videli septembra.
|
|
|
|
RE: kaj "ustvarjajo" vaši 1,5 stari... 8.7.2009 9:11:21
|
|
|
|
mklks
|
to, kar delajo vaši otroci je več kot normalno.....tudi sama sem vzgojiteljica in pri tako majnih, kot je že povedala ena pred mano, večino dela opravijo vzgojiteljice.....ne zaradi tega, da ne bi zmogli, ampak ker enostavno nimajo tako dolge koncentraciej:) moja 20-mesečna hčer ima najrajši, ko je lepo vreme seveda, da sva zunaj....dam ji prstne barve, en velik šeleshamer in potem packa z rokami, nogami, ritko, nosom, skratka z vsem, .....kej drugega zahtevnega pa niti ne delamo, ker nima potrpljenja:)
|
|
RE: kaj "ustvarjajo" vaši 1,5 stari... 11.7.2009 0:00:20
|
|
|
|
jasna
|
Tole ustvarjanje v vrtcu je bolj tako tako . Ne rečem, da ni zanimivo, ampak vse je že vnaprej pripravljeno in pol zalepit en krogec na točno določeno mesto pa ni več problem . 1,5 letnik - se mi zdi, da je največ veselja pri packanju s peskom in vodo
|
|
|
|
RE: kaj "ustvarjajo" vaši 1,5 stari... 11.7.2009 13:09:08
|
|
|
|
bina30
|
Tudi moj 19m sin je najraje zunaj in packa z vodo ali riševa s kredami za beton, se igra z avtomobilčki (bager je zakon), raziskuje po garaži, nosi kanglice za zalivat rože.... Notri pa mu ni tako zanimivo in ima največ obstanka, ko gledava knjigice. Drugače pa se mi zdi (vsaj za mojega sina), da še je za nek plastelin ali lepljenje in barvanje prehitro.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Pravice iz naslova krajšega delovnega časa Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?