|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kahlica
31.10.2007 10:02:14   
jakoLUlana
Hcerka je stara skoraj 19 mesecev, a se vedno nismo probali kahlice. Ne kaze zanimanja zanjo in, ko jo posedem (seveda z veliko muke), takoj ustane in zbezi. Probala sem z raznimi zvijacami, pesmicami, ..., vsem mogocim pa noce.
To da se ima plenicke mene ne moti, tudi financno nas ne obremenjuje, le zanima me kdaj so zaceli vasi malcki hoditi na kahlico.
Brala sem, da naj bi zaceli pri 18 mesecih, a ker so podatki v knjigah vedno splosni, me zanima praksa.
Hvala za vase odgovore in lep pozdrav.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kahlica
31.10.2007 10:12:22   
Anonimen
Pri nas je začela pri 2,5 letih in sva se odvadile plenič ravno poleti. Se mi zdi, da je takrat najbolj enostavno. Pred tem jo nisem spravila na kahlico in je tudi nisem nič silila. Če vidiš da ne gre, jo poskusi čez kakšen mesec ponovno. Sicer je pa še majhna.

(odgovor članu jakoLUlana)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
31.10.2007 10:16:30   
jakoLUlana
Ravno to se razmisljala, da bi probala poleti, ker je takrat najlazje in tudi naga lahko leta naokrog user posted image ... hvala za odgovor- ce ne bo slo drugace bomo pa pocakali in zaceli pri dveh letih in kak mesec, ko bo ze toplo..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
31.10.2007 10:48:29   
aezzy
ahoj,
nasa ima 14m in ima rada kahlico zato, ker ima Miska minka v svoji hisi WC (tista knjiga, ki postavis hiso 3D) in gor lula in kaka, pa se v ta mehki knjigi gre minka lulat predno gre spat. Nasa misli, da je wc kahlica user posted image .
Mogoce se vam bo zdelo grdo ampak ko grem jest lulat gre ponavadi z mano v kopalnico in sedi na tleh in me gleda. jah, nimam je drugje za pustit, ker ze hodi.
predno kaka to pove in imam cas it po kahlo in potem vstoje (???) kaka, da drekec pade v kahlico. vsest se noce, pa sem studirala zakaj, verjetno zato, ker se minka ne usede, ampak jo pac postavis zraven in v bistvu stoji. mogoce zato. lulat pa noce noter. ne vem zakaj.
meni se zdi to prezgodaj, zato je nic ne silim, tudi ne grem zmerej po kahlo, ko hoce.

imate se cas, plenicke so cist OK.

Neposredna povezava do sporočila: 4
31.10.2007 11:07:33   
Udb
Jaz sem ga na kahlico posedala nekje od 7 meseca naprej, ko je začel sedeti - se pravi, plenice dol, malo na kahlico, pa novo plenico gor. Pri nekje 1 letu je tudi vsakič lulal, ko sem ga posedla. Od 20 mesecev naprej pa je podnevi in ponoči suh.

(odgovor članu aezzy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
31.10.2007 13:42:06   
lelaval
Najstarejša je bila maja stara 2 leti, poleti pa se je odvadila plenice - čez dan, jeseni pa še čez noč. Sin je bil hitrejši - ker je ponavljal za njo. V vrtec je šel star 23 mesecev in že celo poletje je bil brez pleničke čez dan, mesec po 2. RD pa še ponoči. Najmlajša pa je junija bila stara 2 leti in čez poletje ni kazala zanimanja za lulanje "izven" pleničke. Zdaj je včasih šla na kahlico, še bolj pa se ji dopade WC (ker ima nov obroč za sedet). Saj včasih hoče bit brez pleničke, a, ko gre lulat, ji malo še vedno "vujde". Sicer je raje v plenički. Je sploh ne silimo, ker očitno še ne more kontolirat dovolj dobro, kdaj gre lulat in kdaj kakat.
Ne skrbi - tudi tvoja še ima čas. Vsak otrok je individum zase - eni prej shodijo, kot drugi, eni spet prej spregovorijo, eni so pač prej brez pleničke, kot drugi. user posted image

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 6
31.10.2007 16:20:28   
puncica
Tavečja je bila stara 2 leti ko smo začel z uvajanjem, pa je ratala suha popolnoma brez nezgod v 2 mescih, pri tamalem pa o tem še ne premišljujemo, star pa je 18 mescev, bomo začel verjetno tud poleti.
Ma ne sekiraj se, če ni pripravljena pač ni ne moreš se zdaj na glavo postavit, bo že.

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

Neposredna povezava do sporočila: 7
31.10.2007 18:54:04   
kajalin*
Pri 16mes. je bila suha podnevi,pri 24 pa tudi ponoči.
Prvič je lulala v kahlo nekje pr 9 mes.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
31.10.2007 21:45:47   
lenika
Naš je star 18 mesecev in še nismo poskušali, bomo začeli poleti. Se mi ne zdi še pripravljen in nočem nič forsirat.

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
1.11.2007 11:59:53   
spacey
...ko jo posedem (seveda z veliko muke), takoj ustane in zbezi.

To je najslabše kar lahko narediš. En dobronamerni nasvet: Ne je silit s kahlo! Se ji bo uprla in bo še težje.
Raje ji jo daj za "igračo", da ji le-ta postane "prijateljica" in ne bau-bau. Če ima kako punčko ali pliškota, ga posedajte nanjo in razlagajte, da lula, kaka itd. in da bo nekoč tudi ona tako...

Naš je totalno opustil plenico letos poleti, star nekaj čez 2 leti.
Smo ga pa uvajali tako na školjko z nastavkom, kot na kahlo in tudi kar v naravi...

"Fake it until you make it."
Sweet Like Chocolate

Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Pomagajmo ustvariti čarobni december za vse
December je čas topline in obdarovanja, a tudi priložnost za pomoč. Spoznajte čudovite humanitarne projekte, kot so Boži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?