|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kahlica-problem
27.9.2010 18:52:13   
patricijap
Upam da je tole prava rubrika in mi katera od vas ki ste imele podobno izkušnjo lahko da nasvet. Večinoma čitam kako je vse šlo oh in sploh in takoj so se otroci navadii na kahlico ...tako da sem že čisto obupana.

Sin je star 25 mesecev in pred mesecem dni smo začeli s postopnim odvajanjem-to pa zaradi tega ker je dobil koze in jih je imel ravno v pregibih največ, pa so ga pleničke motile. No začeli smo kar ok, je že bilo na tem da se je malenkost polulal v hlače pa je potem rekel in šel sam na kahlico, Zadnje čase pa sploh noče na kahlico, polula in pokaka pa se itak vedno v hlače user posted image -razen če ga ne spomnim sama in ga dam na kahlo pa še to gre z odporom-čeprav se potem včasih polula. Včasih pa se zgodi da se 5 minut po kahli -kjer ni bilo nič spet polula v hlače. user posted image
Sem že čisto na koncu od tega pranja, pucanja in vsega skupaj ...ne vem kaj naj naredim. V vrtcu je brez pleničke in jih itak dajo vsake toliko na kahlo in tam gre brez problema, doma pa .....
Kaj naj naredim sem že čisto obupana, razmišljam že da bi mu dala nazaj pleničko?

hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kahlica-problem
27.9.2010 18:55:47   
*miska.mcc*

V vrtcu je brez pleničke in jih itak dajo vsake toliko na kahlo in tam gre brez problema,
vsake toliko ga daj na kahlo.

....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

(odgovor članu patricijap)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.9.2010 18:59:20   
josephine27
hm na tvojem mestu bi ga sama poskušala večkrat vprašat če gre lulat oz. na kahlico. počasi se bo že navadil sam povedat do takrat pa ni nič narobe če ga pač ti vsake tolko spomniš in ga daš na kahlico. jaz sem tud svojga na začetku večkrat spraševala če ga tišči ker ko je on rekel lulat je bila večkrat že luža preden sva do kahlice sploh prišla.

Neposredna povezava do sporočila: 3
27.9.2010 19:01:56   
maktub
nas je isto star in imamo popolnoma isto situacijo... razen tega da on hoče met pleničko.... ni pogojev ga dat na kahlo in se ko gre se ne polula ampak kot pravis... par minut po kahli takoj v hlače..... nemorem več.. vse mam polulano, pokakano...
meni mi je ped. rekla..probaj če pa negre pa negre.. ne sili otroka ... ko bo pripravljem na to bo jo dal sam dol in z veseljem teku na kahlo.. boste pa se to leto v plenici pa nasl. poletje ko bo 3 leta star probali... najmanjsi problem...
sam mene jezi ker v vrtcu hodi na kahlo lulat že od Januarja.. doma pa ni teoretične sanse..

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.9.2010 19:07:57   
Anonimen
Kaj naj naredim sem že čisto obupana, razmišljam že da bi mu dala nazaj pleničko?

Ja. Jaz bi mu jo dala.
So otroci, ki potrebujejo čas. Sam ti bo povedal, kdaj.

Pri tej starosti še ni kriza, če ima pleničko.

Neposredna povezava do sporočila: 5
27.9.2010 19:10:55   
maktub
jaz nasega se vedno vpr. vsak dan zjutraj popoldne vsako krat ko ga previjem če gremo lulat in reče ne... mu jo pokazem reče ne.. tko da sedaj sem se odločila da mu jo lepo dam nazaj in bova drugo leto probala...sej majo komaj 2 leti in pol tudi če počakamo do nasl. poletja ni taka panika v letih....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.9.2010 19:55:21   
ThinkPink
Pri 25 mesecih naša sploh še ni bila pripravljena za kahlico, enkrat okoli 2,5 leta je imela zelo vneto lulico in je zdravnica strogo prepovedala plenice za najmanj 14 dni in sem takrat skušala tudi z uvajanjem na kahlico.  V 14 dneh se ni niti enkrat polulala v kahlico ali wc, vedno se je v hlačke. Kahlo sva imeli na "dohvatu ruke" in gor sem jo posadila vsake pol ure, po 5 sekundah se je vstala, nakar pa je čez nekaj minut naredila lužico na tla. Ok, 14 dni sem prala, da mi je še zdaj slabo, ko se spomnim. Z uvajanjem pa nehala. Letos maja (stara je bila 2 leti in 9m) sem ji dala pleničko dol in od takrat je ni več hotela sploh videti. Prvi mesec ji je morda nekajkrat ušlo, drugi mesec pa smo bili suhi, tudi ponoči. Torej - siljenje otroka je po mojem brez veze, pač probaš - če vidiš, da še ne dojame oz.noče ali ne more zadržat, probaš čez nekaj mesecev, ko bo tako daleč bo pa šlo na izi. Brez skrbi.

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.9.2010 6:34:58   
patricijap
joj punce hvala za odgovore, ste me kar potolažile....
Ni mi jasno zakaj v vrtcu gre na kahlo doma pa ga na kahlo dobim samo z raznimi fintami -mi je že domišlije zmanjkalo-saj če bi šel bi ga itak dala gor bolj pogosto, problem je v tem da noče iti pa še pravi  ne bom, ne bom, ne bom ......bom najbrž dala plenico nazaj.....

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.9.2010 9:56:13   
maktub
ja v vrtcu tudi nas gre rade volje.. med prvimi je bil ki je lepo lulal.. zdaj pa so žće skoraj vsi brez pa on s plenico.. sam tam ves kako je.. vidijo kako so drugi pa je tako zanimivo gredo se oni....probaj se ti si eno kupit pa posedi se ti zraven na eno.. al pa kakega medvedka dej zraven pa mu reci.. oo poglej klako lepo bomo skupaj lulali.. neki tako...
če pa ti govori da ne in vidis da negre rad gor..kr plenico gor pa probaj čez kak mesec al pa nasledno poletje ko ti bo lazje kot pa zdaj pozimi..

Neposredna povezava do sporočila: 9
28.9.2010 10:07:22   
koala
Imam podoben problem,namreč sin je star 2 leti in 7 mesecev in niti slišati noče da bi bil brez plenice, kaj šele da bi šel na kahlo ali wc, ne pomaga nič niti obljuba da bo lahko sam potegniul vodo, sedež za wc si je izbral sam, niti "frajersko" tekoče milo za umivanje rok ga ne pritegne.
Če ga hočem pustiti brez pleničke tako joka (pa ne izsiljevalno, ampak milo) da se še vsaj pol ure po tem ne more pomiriti. Je imala katera podobno iskušnjo.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.9.2010 12:26:32   
lana38
Moj bo decembra star 3 leta, pa je tudi še v plenicah. ga niti WC, niti kahlica sploh ne zanimata. Če ga dam gor, se velikokrat polula. Kakal je do sedaj samo nekrat na WC, potem pa spet v plenice. Nisem še mu plenice niti odvzela, ker nisem pripravljena čistiti oblačil. Bo že, ko bo pripravljen. Starejši je bil star 3,5 leta in je šele bil brez plenic. Pred tem je pa celo govoril, da točno ve, kdaj se polula, pa ne bo nikdar rej povedal. Pa se je potem tudi kar čez noč odločil, da več ne bo imel plenice in je od takrat naprej povedal, kdaj ga tišči. Otrok mora biti zrel tudi za to, da je brez plenic. Eni prej, drugi kasneje. Nobeno forsiranje ne pomaga, če sam ni pripravljen.
LP

lana38

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.9.2010 16:40:54   
josephine27
mogoče še en nasvet če ne mara sedet na kahlico. moj se je imel eno obdobje ko se ni hotel usest pa smo potem lulali stoje " po moško" mu je bilo ful všeč. sem ga vprašala če hoče lulat kot tata in je bil vsa navdušen.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 12
28.9.2010 17:28:13   
abc123
tudi jaz sem mnenja da ga ne sili. Čeprav če je v vrtcu brez problema brez je jaz tudi doma nebi dajala, razen če res kaže odpor in noče in noče na kahlo. Si mogoče probala "po moško" ali pa z nastavkom na stranišče. Pri nas smo začeli tako, da sem jo dala na kahlo in zraven sem šla tudi jaz na stranišče in takrat se je vedno polulala. Smo pa prakticirali tako da sem jo dala na kahlo za naveč minuto in potem dol - če jo je tiščalo se je vedno takoj polulala.

Glede na to da ste že nekaj časa brez bi mogoče še malo vztrajala, razen če čutiš da se on ob tem ne počuti dobro in da tega ne počne rad, potem pač plenico in čez kakšen mesec poskusi še enkrat. Po drugi strani bi bilo pa škoda to prekinit ker delno ste že na konju, Se mora pa vsekakor kar nekajkrat polulat da bo ugotovil za kaj gre.

Eni pravijo da kasneje kerje lažje ker ti pač pove in se lepo zmeniš, no naše še nič ne govori in jo pač dajem vsake toliko na kahlo, se pa še vedno občasno tudi polula. Tako kot je že ena predhodnica napisala, da še ni pripravljena na čiščenje in bo z odvajanjem počakala da bo straejši in takrat bo verjetno šlo čez noč, tisti mlajši pa potrebujejo več pozornosti (opazovanje kdaj ga tišči, daga spomniš na to...) to pa vzame malo več dela in potem še pranje na nesrečah.

Menim da sama najbolj veš... če si pripravljena še malo vztrajaj pa boš videla.

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 13
28.9.2010 17:41:29   
mamamajča
1.) Začela sta šele pred mesecem dni spoznavati in privajati se na kahlico, torej še ne more kar tako naenkrat osvojiti in biti suh. Počasi, pa bo. In ja, vsake toliko ga daj na kahlico, mogoče ga nagradiš, ko mu bo uspelo (tudi v vrtcu tistim začetnikom kdaj dajo bonbon, čeprav to se naj ne bi, pa verjemi da se).

2.) Na podlagi česa sklepaš, da je v vrtcu popolnoma brez pleničke? Jaz sicer dvomim da bi bil v vrtcu čisto suh, doma bi pa konstantno lulal in kakal v hlače.

Pusti mu pleničko, očitno še ni pripravljen. Ampak bodi dosledna in ga res posajaj na kahlo vsake toliko časa, redno. Ne da bi bil spet cel dan v plenici. Saj bo šlo...!

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?