|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kašica
30.3.2010 18:33:05   
nikolinca
ali zadostuje ena cela kašica(korenje.jabolko)za en obrok?
danes sva prvič pojedla celo kašico od hippa
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kašica
30.3.2010 18:36:30   
nikolinca
ja pa stari smo 4 mes.

(odgovor članu nikolinca)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.3.2010 18:40:01   
DanijelaNeli

Koliko časa pa uvajate hrano in kaj ste že jedli?

Neposredna povezava do sporočila: 3
30.3.2010 18:42:55   
nikolinca
danes prvič,včeraj zvečer smo probali mlečno kašico ,pojedel je dve žlički in se je kr pačil,zgleda mu ni všeč....tole danes je pa celo smazaluser posted image sam ne vem če zadostuje za en obrok

(odgovor članu DanijelaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.3.2010 18:50:46   
Anonimen
meni je P rekla, da za en obrok šteje, ko poje cca. 150ml.

Neposredna povezava do sporočila: 5
30.3.2010 18:55:29   
nikolinca
ali mi lahko kera napiše kakšne imata obrokce čez dan....pa kdaj ste začele z gh

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.3.2010 18:58:07   
marjetica8
IZVIRNO SPOROČILO: zasavka

meni je P rekla, da za en obrok šteje, ko poje cca. 150ml.

Pri 4m 150user posted image ? Men je rekla P da pri 9 mesecih mora pojest 150 - 200ml.

Drgač je pa naš tudi pri 5.5m (ko sva začela uvajat) pojedu cel hippov lonček. Mu je očitno dobro, če sem mu pa sama nardila kašico pa ni hotu. Pol sem delala tko da sem mešala domačo in hippovo kašico in dajala vedno manj hippa zraven, pa se je navadiluser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
30.3.2010 19:33:24   
neli365
150-200 ml da zamenjaš obrok, kolikor je meni znano.

(odgovor članu marjetica8)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.3.2010 20:34:18   
simonalokar
glejte jaz nikoli ne merim koliko je pojedla. poje toliko kukr ji paše. če pa je lačna čez 2 uri dobi spet za jest. jaz se ne obremenjujem koliko poje.
se nisem ne pr prvem in tudi pr drugi se ne.

ta druga poje kukr ji paše, večkrat pa pomal. pač saj tudi jaz jem po večkrat pa pomal. npr zjutraj poje kašico iz 90 ml mleka - to je do zdaj največ kar poje stara bo 8m

Blaž 10.03.2006
Maja 6.08.2009
1 mesec 4050 56 cm
2 m 6350 57 cm
3 m 7350 61,5cm
6 m 8900 66cm

(odgovor članu neli365)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.3.2010 23:54:18   
Muca83
glejte jaz nikoli ne merim koliko je pojedla. poje toliko kukr ji paše. če pa je lačna čez 2 uri dobi spet za jest. jaz se ne obremenjujem koliko poje.

Isto jaz. Jaz pripravim obrok, potem pa poje koliko poje, če pa zmanjka ji pa še kaj drugega dam, da se res naje. Npr. skutko po kosilu.

Meni je bilo pa strogo naročeno, da moram uvajat 3 dni in to prvi dan 3 žličke, drugi dan malo več, tretji še malo in potem če ni reakcije lahko več. Telih hippov in frutkov pa tud skoraj ne kupujem. Vse sama pripravim edino breskev Hipp kupim, ker ima rada in ji vmešam med jabolko in hruško.

Lana, 27.08.2009 (3.460 g, 50 cm, OG 37 cm)
6. mesec: 7.430 g, 67 cm
7. mesec: 8.240 g, 68 cm

(odgovor članu simonalokar)
Neposredna povezava do sporočila: 10
31.3.2010 8:27:22   
Hope2
Če uvajaš pri 4 mesecih, uvajaš po žličkah. Kaj če je na kaj alergičen? Pa cel lonček od prvega šusauser posted image , si pomislila na posledice?  Kam pa se ti mudi, ne samo da uvajaš že pri 4 mesecih, še cel obrok na prvi poskušnji mu dašuser posted image . A jutri bosta imela že 2 obroka, 2 stekleničkiuser posted image

Uvaja ser le eno vrsta sadja ali zelenjave, kako boš vedela če bo alergija na kaj je alergičen, če uvajaš 2 hranili istočasno.

Jaz sem uvajala zelo hitro, pri 4,5 mesecih, samo zardi refluksa. Prvi dan 1-2 žlički, drugi dan 2-4 žličke, tretji dan kokr je pojedel, več nisem gledala. 4 dan drugo živilo in samo to drugo živilo po enakem principu kot prvo, torej po žličkah. 3 dan ali četrti dan drugega živila pa že lahko obe živili kombiniraš in nato začneš spet s tretjim živilom. To je hitroo uvajanje, drugače svetujejo, da uvajaš eno živilo celo 7 dni.

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 31.3.2010 8:31:40 >

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 11
31.3.2010 22:28:14   
katka111
Alo.....punce bi mi lahko nekaj pojasnili?Mam doma deklico 4m....včeraj san kupila Hipp kašico za lahko noč.....upan ka nama de bokše spalauser posted image Tamala še neve tak fajn jest na žličko zatou bi prosila o nasvet kako bi lahko kombinirala Hipp kašico z Hipp umetnim mlekom....je to sploh možnouser posted image Mislin tak nekak ka bi san njej lahko dala kašico na flaško ka de bole sito.....Napr: na 185ml vody samo 3 merice mleka pa te cuj še eno žlico tiste Hipp kašice?Drugače ide normalno 5 meric mleka na 185 ml vodi.....Lepo prosin o nasvet,ka se malo bojin ka bi nekaj nezafrčkala....user posted image .....(se opravičujen či neje nekaj vrede napisano ka nej san jaz tu ,,domača,,user posted image Hvala

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 12
31.3.2010 22:30:47   
misamuk
Naša poje za malice okoli 150g, za kosilo 250g.
Tudi jaz sem slišala/prebrala, da je 200g že kompleten obrok. Verjetno so zato tudi kupljeni lončki te velikosti.
Samo nekaj mi ni jasno. A potem otrok pri 7 mesecih poje 200g/obrok in tudi pri recimo 10 mesecih še vedno samo 200g/obrok?

Kar se tiče hitrosti uvajanja: jaz sem začela pri 5 mesecih, ampak vsako živilo 1 dan. Ker si tudi sama ne morem predstavljat, da bi korenje žulila 3 dni zapored (ali celo 7user posted image ). Je pa res, da nimamo nobenih alergij v družini.
Pa še to: verjamem, da pri normalni hrani otrok prav sam ve, kaj njegovemu telesu paše in kaj ne. Za "slabšo" hrano (a la fruchvergoti, linoti, ipd) smo pa starši tukaj, da odmerjamo.
Mogoče ko bi dala novo živilo ne bi ravno dala cel lonček, ampak če je otrok pojedel brez težav tudi prav.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 13
31.3.2010 22:34:28   
misamuk

IZVIRNO SPOROČILO: katka111

Alo.....punce bi mi lahko nekaj pojasnili?Mam doma deklico 4m....včeraj san kupila Hipp kašico za lahko noč.....upan ka nama de bokše spalauser posted image Tamala še neve tak fajn jest na žličko zatou bi prosila o nasvet kako bi lahko kombinirala Hipp kašico z Hipp umetnim mlekom....je to sploh možnouser posted image Mislin tak nekak ka bi san njej lahko dala kašico na flaško ka de bole sito.....Napr: na 185ml vody samo 3 merice mleka pa te cuj še eno žlico tiste Hipp kašice?Drugače ide normalno 5 meric mleka na 185 ml vodi.....Lepo prosin o nasvet,ka se malo bojin ka bi nekaj nezafrčkala....user posted image .....(se opravičujen či neje nekaj vrede napisano ka nej san jaz tu ,,domača,,user posted image Hvala

Katka111, kok te je lušno bratuser posted image
Punčki pripravi normalno flaško po navodilih, kot da bi samo mleko pila, nato pa dodaj še žličko ali dve kašice. To je čisto normalna praksa, nimaš kaj zafrčkat user posted image Pazi samo, da ne bo pregosto, da se ne bo zamašila luknja na cuclju.
Aja, pa ne verjemi tem "lahko noč" kašicam. Lahko kupiš čisto normalno kašico, ki se mora mešat z mlekom, bo isti efekt.

(odgovor članu katka111)
Neposredna povezava do sporočila: 14
1.4.2010 12:17:20   
katka111
....no hvala za nasvet misamukuser posted image ...tak probam tak kako ti pises....pa še eno vprašanje....(to 2-3 male žličke,nejuser posted image )samo vprašan ka bom sigurna......Skrbelo me to ka vsi pravijo ka kašice nej davati na flaško....patronaže in pediatri to odsvetujejo......Man še dosta vprašan glede malej pikice taka bom pisala ka te malo ,,pobavin,,....či pišeš ka me je luštno brat.....user posted image

(odgovor članu misamuk)
Neposredna povezava do sporočila: 15
30.7.2010 19:44:17   
nikolinca
mamice

(odgovor članu katka111)
Neposredna povezava do sporočila: 16
31.7.2010 16:51:30   
lilip
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Če uvajaš pri 4 mesecih, uvajaš po žličkah. Kaj če je na kaj alergičen? Pa cel lonček od prvega šusauser posted image , si pomislila na posledice?  Kam pa se ti mudi, ne samo da uvajaš že pri 4 mesecih, še cel obrok na prvi poskušnji mu dašuser posted image . A jutri bosta imela že 2 obroka, 2 stekleničkiuser posted image

Uvaja ser le eno vrsta sadja ali zelenjave, kako boš vedela če bo alergija na kaj je alergičen, če uvajaš 2 hranili istočasno.

Jaz sem uvajala zelo hitro, pri 4,5 mesecih, samo zardi refluksa. Prvi dan 1-2 žlički, drugi dan 2-4 žličke, tretji dan kokr je pojedel, več nisem gledala. 4 dan drugo živilo in samo to drugo živilo po enakem principu kot prvo, torej po žličkah. 3 dan ali četrti dan drugega živila pa že lahko obe živili kombiniraš in nato začneš spet s tretjim živilom. To je hitroo uvajanje, drugače svetujejo, da uvajaš eno živilo celo 7 dni.

Se povsem strinjam!!! NE morem, da ne bi napisala: Kje imaš pamet?!  Si že slišala za uvajanje goste hrane, po možnosti domače?

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 17
31.7.2010 17:35:18   
Volga
Pa kaj ji težite, no, če je otrok vse popacal.

Glej, avtorica te teme, jutri, ko je ravno nedelja, skuhaj domačo govejo župco, pa rezance not, malo tenstanega krompirja pa govedno iz župe, boš vidla, kako bo šele to papal. Pa še domače bo.

(odgovor članu lilip)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Draga tašča, vzgojila si svoje otroke, jaz...
Anonimno pismo, ki ga je mama napisala tašči, so objavili na Scary Mommy in mnoge mame so se strinjale z vsako besedo.

organizator zabav

Ali bi najele organizatorja za kakršno koli zabavo, poroko,...?

da (29%)

ne (71%)

Število vseh glasov: 245

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!