|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kašica-kolikokrat na dan
3.9.2005 10:45:58   
happy
Živijo!
Naša 4,5 mesečnica je že nekaj dni zeloo sitna (prej je bila zelooo pridna). Začela se je dojiti na 1,5 do 2 uri na dan. Tudi ponoči se večkrat zbuja. Zato predvidevam, da je mogoče punca lačna in da potrebuje še kaj več. Včeraj zvečer sem ji tako prvič pripravila tako light riževo kašico (eno uro po zadnjem dojenju!!). Pa je velikooo pojedla. Nato sem jo skopala in še enkrat podojila. Bolje je spala. Od 20.30 do 3.30, potem se je podojila in spala naprej do sedmih. Ne vem, ali je to slučaj, al je pa res kašica pomagala. No, skratka: danes sem jo od 7-ih pa do 10-ih zjutraj 3 podojila (vsako uro). Kaj to pomeni? Naj ji dam še kašico tudi čez dan? Kako naj to skombiniram z dojenjem?

Vsak vaš predlog mi bo zeloo pomagal!
hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   kašica-kolikokrat na dan
3.9.2005 10:53:48   
tinatona
Haj!

jaz mojega sončka sicer ne dojim, pa vseeno. Zdaj je star pet mesecev in je 3x na dan gosto hrano. Rižolinota oz. razne riževe kosmiče sem mu dajala že pri treh mesecih v melko (ker je full polival), pri štirih je pa en štrajk udaru in ni hotel mleka po flaški pit - ko sem mu pa kašo dala je pa vse pojedel. Tko mu zdaj dam zjutraj najprej mleko(okol 6ih), potem pa mlečni riž (riževi kosmiči). Za kosilo dobi zelenjavno kašo, popoldan ponavadi kakšno sadno. Zvečer pa kombiniram: najprej dobi malo riževe kašice pred kopanjem, po kopanju pa še mleko po flaški. Potem pa spi do zjutraj (spat gre med 8 in 9uro).

LP Tina

p.s.:No spanje morava spet uredit, ker se mu je mal ritem sfučkal odkar sva bila v bolnici.

(odgovor članu happy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   kašica-kolikokrat na dan
3.9.2005 11:34:16   
Wahoo RR
Lina bo drug teden 6 mesecev...3 tedne ji dajem že frutka...sadje...najprej je pojedla dopoldan pol frutka, pa popldan ostalo...zdej pa že celega zmaže dopoldan ( 10-tih ) in popoldan ( 17-tih ) še enega...daj ji ga pa tudi zvečer pred dojenjem...ker mi je že nekaj časa nazaj začela zavračat adaptirano mleko ( pila ga je zvečer ) sepravi ne poje niti kašice z tem mlekom...
spimo pa mi že od rojstva celo noč...

zdej po dopustu bomo začel pa popoldan dajat zelenjavo...pol pa počas zamenajli kosilo...

(odgovor članu happy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   kašica-kolikokrat na dan
3.9.2005 11:43:10   
alenkapk
No, pri nas pa pri 6 m in pol izgleda takole - ponoči se dojiva najmanj dvakrat, zjutraj spi do 6-ih ali v najboljšem primeru do 7-ih ( ), nato se zopet dojiva. Dopoldan se doji še najmanj enkrat in poje sadje npr. jabolko, hruška, riževi kosmiči in nekaj banane. Nato se zopet doji in v času kosila poje nekaj žličk kuhane zelenjave. Popoldan še poje malo sadja, doji se pa še enih dvakrat. Zvečer se doji, nato poje cca deci kašice in se po kopanju še enkrat podoji. Tehta pa pri višini 72,5 cm 7.380. Kaj mislite?
Če se zbudimo dvakrat na noč smo srečni.
A premalo jemo?
Lep pozdrav!

(odgovor članu happy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   kašica-kolikokrat na dan
3.9.2005 13:08:22   
žabec
Hojla!
Moj mali sonček ima pa naslednji "delovni dan":
-okoli 07.00-07.30 bujenje, nato crkljanje pri mamici v postelji
-okoli 08.30 zajtrk - sadna Hipp-ova kašica, katera se meša    z vodo
-11.00-11.30 sadje (zmiksana banana, breskev ali jabolko)
-okoli 14.00 ure kosilo (krompir z bučko, korenčkom, meskom, riž z zelenjavo,..)
- okoli 17.30 jogurt ali skutka z piškotom
- ob 19.30 ure Hipp-ov gres ali kaka druga kašica za lahko noč (Hipp-ove, katere se mešajo z vodo so zelo dobre; vsaj za najin okus )
- ob 20.00 uri kopanje
- po kopanju flaška mleka in spanje celo noč.

(odgovor članu happy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   kašica-kolikokrat na dan
3.9.2005 14:05:52   
happy
ja, vidim, da vaši sončki že kar pridno papcajo. no, saj so tudi starejši.
zaenkrat bom jaz ostala pri riževi kašici zvečer. sem ji poskusila dat tudi jab. sokca, pa ga še ne mara. Očitno je za to še premajhna. no, bomo videli.
hvala vsem in lp!

(odgovor članu happy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   kašica-kolikokrat na dan
3.9.2005 17:10:57   
Mojca100
žabec je napisal/a:

Hojla!
-okoli 14.00 ure kosilo (krompir z bučko, korenčkom, meskom, riž z zelenjavo,..)

Ojla. Kako pa to pripraviš? Pretlačiš, spasiraš,...?

LP

(odgovor članu happy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   kašica-kolikokrat na dan
3.9.2005 21:51:44   
tjasa10
happy je napisal/a:

Živijo!
Naša 4,5 mesečnica je že nekaj dni zeloo sitna (prej je bila zelooo pridna). Začela se je dojiti na 1,5 do 2 uri na dan. Tudi ponoči se večkrat zbuja. Zato predvidevam, da je mogoče punca lačna in da potrebuje še kaj več. Včeraj zvečer sem ji tako prvič pripravila tako light riževo kašico (eno uro po zadnjem dojenju!!). Pa je velikooo pojedla. Nato sem jo skopala in še enkrat podojila. Bolje je spala. Od 20.30 do 3.30, potem se je podojila in spala naprej do sedmih. Ne vem, ali je to slučaj, al je pa res kašica pomagala. No, skratka: danes sem jo od 7-ih pa do 10-ih zjutraj 3 podojila (vsako uro). Kaj to pomeni? Naj ji dam še kašico tudi čez dan? Kako naj to skombiniram z dojenjem?

Vsak vaš predlog mi bo zeloo pomagal!
hvala!

(odgovor članu happy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   kašica-kolikokrat na dan
3.9.2005 22:04:46   
tjasa10
Naša mala je stara 6 mesecev in se že počasi privaja na gosto hrano pa kljub temu se še pogosto dojima.
Dopoldne poje 50 ml prosene kašice in popoldne malo jabolčne kašice. Po vsakem obroku se zraven še dojima.
Ostali obroki so dojenje. Ponoči pa se je zadnje dni začela zbujati, ker ima očitno premalo mleka preden zaspi. Mislim, da ji bom zvečer začela dodajati riževo kašico in jo še podojila.

Mogoče imaš premalo mleka ali pa premalo kaloričnega.
Poskusi kot si že opisala.
Drugače ti pa predlagam, da dojenja ne opustiš.

(odgovor članu happy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   kašica-kolikokrat na dan
4.9.2005 22:20:40   
kikakaka
Živjo,
sem pozna z odgovorom, pa vseeno. Moj sinek se je rodil kar velik in težak in temu primerna je tudi lakota.
Pri 6 mesecih in 1 dnevu ga okrog 6.30 podojim, okrog 10 podojim, nato je na vrsti kosilo(kuhana zelenjava), nato kuhana sadna kašica, zvečer pa dojenje in od milupe rižko. Vmes pa čaj in čaj in čaj,....
Imam občutek, da ga hranim cel dan.

Nasvet: ohrani dojenje, čeprav dodajaš.

(odgovor članu happy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   kašica-kolikokrat na dan
5.9.2005 9:27:22   
happy
Seveda, dojenje je na prvem mestu! Kot je napisala tjasa10, imam verjetno premalo kalorično mleko. Količinsko ga je dovolj, sigurno ... ker kr teče iz mene. Problem je, ker je po dojenju kmalu lačna. Zaenkrat ostajam samo pri večernem dodajanju (riževa kašica po žlički). Čez dan bom še vztrajala samo z dojenjem.
Še enkrat hvala vsem!

(odgovor članu happy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Tako izgleda partnersko življenje z dojenčkom
Te zabavne ilustracije novopečenega očka vas bodo nasmejale do solz.
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.