|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kašelj
27.11.2009 8:54:38   
maya2
Naša 3,5 letnica že od sredine septembra, ko je začela hoditi v vrtec grozno kašlja user posted image Predvsem ponoči, ko se kar davi, včaih od kašlja bruhne user posted image . Vmes smo imeli že 2x antibiotike (kašelj se ni umiril), kozice, virozo,... ni da ni... zdaj jo imam že tri tedne doma ravno zato, da bi se dokončno pozdravila, pa nič user posted image Zdravnik je poslušal pljuča pravi da ni nič slišati user posted image od česa pa potem tako kašlja?.... sirupi vseh vrst niso pomagali, mažemo z materino dušico.... tudi nič.... res mi je že zmanjkalo idej user posted image  

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kašelj
27.11.2009 9:03:03   
madela
Jaz bi ti priporočala,da si kupiš inhalator in ji daš inhalirat fiziološko raztopino. Sploh,če je kašelj bolj suh in dražeč.
Ker če ima nadražene zgornje dihalne poti in se ji tam nabira sluz se ji na pljučih res ne bo nič slišalo.
Nam je tole res zelo pomagalo in ko slišim suh kašelj so že na inhalatorju. Preverjeno pomaga.
Aja,pa od sirupov sem jaz najbolj zadovoljna z Apisirupom. Ga dajem tudi preventivno,ker ščiti dihalne poti.

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.11.2009 9:22:25   
tinaaja
inhalator + 3x na dan obilno pucanje s fiziolosko raztopino. obilno pomeni, da porabis tud dcl fr na pucanje.
uporabi se iskalnik, sem pred kratkim nacela temo dolgotrajnega kaslja ..

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.11.2009 10:50:27   
oka
Kamilični obkladki na prsa in hrbet, kamilične inhalacije. To pri mojih dveh vedno ustavi kašelj. Čez noč pa vzdignjeno vzglavje.

< Sporočilo je popravil oka -- 27.11.2009 10:51:19 >

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.11.2009 11:18:36   
lilka
Inhalator.

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.11.2009 13:59:19   
ajataja
a sta bile že v laboratoriju?Midve s pupo sva tud imele te probleme septembra dvakrat sva bile pri zdravniku in sva dobile antibiotik,pol po 14 dnevih ko še nič ni bilo bolje pa je rekla naj grava dat kri ker na pljučkah se ni nič slišalo,in nato je po izvidih ugotovila da je mala imela začetek pljučnice in ko je potem dala pravi antibiotik sva bile po treh dneh čist zdrave.Tako da zahtevaj laboratorij če ti ne ugotovi zakaj je tako.

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.11.2009 14:20:19   
BarbaraO
Morda pa je kašelj povezan s kakšno alergijo. V zimskem času je zrak že sam po sebi bolj suh, prah se hitreje nabira... Tudi mi se trenutno borimo s kašljem (tako jaz sama kot moja 6 letnica). Včasih ji dam zvečer, ko začne po pol ure spanja neusmiljeno kašljati, žličko Claritine-a). Res pa je, da je bila kot dojenček alergična na mleko in jajca. Upam samo, da se ni sedaj pojavila še kakšna pršica. Samo toliko, v razmislek.

Če imaš 3 sončke, dan ni nikoli oblačen :-)))

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.11.2009 19:35:11   
K_a_t_i
Maš v tanovi sobi kej tazga česar prej ni blo? Si probala ti gor spat? Mogoče jo kaj draži pa sploh ne veš. Dej, zamenjajta za eno noč, mogoče kej odkriješ (lahko je kej več praha na podstrešju pa jo to draži user posted image ).
Sicer pa tko kot je rekla Tinaaja (in jst že 100krat user posted image ) - deci fiziološke naenkrat...

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu BarbaraO)
Neposredna povezava do sporočila: 8
27.11.2009 19:48:19   
madela

IZVIRNO SPOROČILO: BarbaraO

Morda pa je kašelj povezan s kakšno alergijo. V zimskem času je zrak že sam po sebi bolj suh, prah se hitreje nabira... Tudi mi se trenutno borimo s kašljem (tako jaz sama kot moja 6 letnica). Včasih ji dam zvečer, ko začne po pol ure spanja neusmiljeno kašljati, žličko Claritine-a). Res pa je, da je bila kot dojenček alergična na mleko in jajca. Upam samo, da se ni sedaj pojavila še kakšna pršica. Samo toliko, v razmislek.

Vidim da omenjaš alergije.Moj sin je bil alergičen na vse mogoče,kasneje pa so dokazali tudi alergijo na latex,ki je v vseh jogijih in ga je to zelo mučilo. Ampak njemu je cel obraz in vrat otekel,in prav hudo ga je dušilo. Smo pa potem kupili eno posebno prevleko(antialergijsko)za jogi in se je malo izboljšalo.
Ni pa za izključit,da bi bile krive kake alergije,tako da ti priporočam,da pediatra zaprosiš za napotnico za alergologa.

(odgovor članu BarbaraO)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.11.2009 7:29:42   
tinaaja
Jap, mi imamo tudi ze napotnico za alergo testiranje zaradi kaslja (laringitisa). Zaenkrat imamo negativno na KM, beljak in rumenjak, za ostalo pa imamo pregled sredo marca na PK.

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.11.2009 8:46:24   
soncek3
IZVIRNO SPOROČILO: maya2

Naša 3,5 letnica že od sredine septembra, ko je začela hoditi v vrtec grozno kašlja user posted image Predvsem ponoči, ko se kar davi, včaih od kašlja bruhne user posted image . Vmes smo imeli že 2x antibiotike (kašelj se ni umiril), kozice, virozo,... ni da ni... zdaj jo imam že tri tedne doma ravno zato, da bi se dokončno pozdravila, pa nič user posted image Zdravnik je poslušal pljuča pravi da ni nič slišati user posted image od česa pa potem tako kašlja?.... sirupi vseh vrst niso pomagali, mažemo z materino dušico.... tudi nič.... res mi je že zmanjkalo idej user posted image  

Isto naša. Zdaj bo že dva meseca od tega, kar je začela kašljat, stara je eno leto. Ponoči je najhujše. Eno obdobje je bruhala vsak večer, potem ponoči, v glavnem vse je šlo ven. je bila  čist upadlih lic, kar nogice je niso držale.... Probali smo tudi milijon sirupov za izkašljevanje, umiritev kašlja... in na koncu  sem ugotovila, da po tem bruha (ker izkašljat tiste sluzi ne zna). In smo ukinili vse sirupe, bilo je boljše, kašljala sicer še, ampak bruhala ne več. Zdaj smo kupili inhalator in zvečer inhaliramo FR in je boljše. Zakašlja mogoče sicer še, ampak dosti manj in spimo vsi naprejuser posted image .

pa smo tudi prej mazali prsa, tople obloge, vlaženje zraka, dvignili vzglavje..... vse živo, pa nič.

Aha, še to bi vprašala, kam pa date en dcl fiziološke???user posted image  Jaz , ko ji spiram z fiziološko, porabim največ 10 ml (če ji priteče na obeh straneh nosnic ven, pa še po grlu spije), a je še kaj učinka, če kar zlivam??? Ker če ji gre preveč v grlo, se začne davit in bruhat???user posted image

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.11.2009 12:45:46   
tinkamarinka
Če kašlja predvsem ponoči, ga lahko hladi. Naša je zelo kašljala vedno ko je spala, pa je imela tople rokice in obraz. pomaga ji, da jo pokrijem z volneno dekico čez prsni koš. Prav tako naši pomaga, če ji dam zloženo tetra plenico na prsi, ko res nenormalno kašlja. Kašelj se neha v roku pol ure.

Tudi sosedova pupa je ponoči grozno kašljala, pa ji je to pomagalo.

(odgovor članu soncek3)
Neposredna povezava do sporočila: 12
30.11.2009 16:00:41   
tinaaja
IZVIRNO SPOROČILO: soncek3

Aha, še to bi vprašala, kam pa date en dcl fiziološke???user posted image  Jaz , ko ji spiram z fiziološko, porabim največ 10 ml (če ji priteče na obeh straneh nosnic ven, pa še po grlu spije), a je še kaj učinka, če kar zlivam??? Ker če ji gre preveč v grlo, se začne davit in bruhat???user posted image

Video -čiscenje nosu http://med.over.net/forum5/read.php?46,4096115

in http://med.over.net/forum5/read.php?46,4409440

En dcl porabim za celo ciscenje - odvisno od kolicine sluzi, najprej stisnem nekaj v eno, pol ponovim na tej, pol drugo.. Pac odvisno, kok je sluzi in kje. Z 10ml sigurno ne spucas dobro nosu, morda ce je otrok zdrav, da malo ovlazis sluznico, ampak ce je prehlajen, zelo hitro porabis dcl. Pa se kar naucijo, kako morajo sodelovat, da jim ni naugodno. No lustno nasima ziher ni, samo se pac ne dam motit. Kar je treba, je treba.

(odgovor članu soncek3)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Triki za odvajanje od plenic glede na astr...
Vsako astrološko znamenje ima svoje značilnosti, ki so vam lahko v pomoč, da izberete pravo taktiko odvajanja od plenic....

SADJE
Miška2006

Katero sezonsko sadje se vam najbolj dopade v tem letnem času?

Češnje (64%)

Marelice (6%)

Breskve (16%)

Drugo (12%)

Ne jem sadja (1%)

Število vseh glasov: 287

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!