|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kača in družinsko življenje
7.12.2007 12:56:09   
majuška
Pozdravljeni!

Mene pa močno zanima, a ste kje parčki z otroci oz. bodoči starši, ki imaste kakšno kačo doma? Midva jo imava in februarja pričakujeva dojenčka. Sama ne veva kaj narediti. Razmišljala sva da bi jo dala stran ( možnost je v živalski vrt), pač zaradi preventivne varnosti, a vendar sva tako zelo navajena na njo, da je kar hudo jo dati stran. Trenutno je v nameščena v terariju, kar blizu tal. Dalo bi se naredit, da bi bila na višini 1,5 metra. Terarij bi ji zamenjali seveda v takega, kjer bi bil prostor popolnoma zaprt iz pleksi stekla zanjo, samo da nebi mogel otrok še kar lep čas se niti stekla dotaknit. Omenim naj sicer kača ni strupena, niti nevarna ,ampak nikoli ne veš. Dovolj je da je kača. Kaj menite Vi? Je kdo med vami ki tud ima kačo, ali morda koga pozna, kjer imajo tako situacijo? Z možem bi jo res rada obdržala, a vendar nama je otrok na prvem mestu.

Lepo Vas vse pozdravljam.... user posted image user posted image

majuška
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kača in družinsko življenje
7.12.2007 13:01:50   
Anonimen
Kaj pa lahko naredi kača otroku če je v terarijuuser posted image

Če jo bosta mela pa zunej pa takrat gledaš da ne prideta skupej, sploh dokler je še ful majhen otrok.

Sama sicer nisem ljubitelj kač, sam sem pa zagovornik tega da je fajn da otrok odrašča z živalmi in se že majhen navadi živeti z njimi.

Je pa res da kač ne poznam in da težko komentiram kako je lahko nevarna za otroka.

(odgovor članu majuška)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
7.12.2007 13:10:43   
fragola
Jaz pa vem za ene k jim je kača ušla iz terarija in se splazla k njim v sobo! Ustrašla sta se jo, ker kar naenkrat je bla na postelji. Potem sta jo dala proč zaradi otroka, ker sta pomislila, kako bi otrok odreagiral če bi kača šla k njemu v sobo!
Jaz je ne bi mela za nič na svetu kače doma!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.12.2007 13:27:40   
tinčica
mi smo jo imeli 8 let -udava pa ni bilo problema, pa nam je poginlauser posted image

Jah takle mamo za tale dnar....

(odgovor članu fragola)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.12.2007 13:29:05   
nuala
Seveda morata obdržati kačo!

Moja prijateljica ima kačo in otroke in nikoli ni bilo težav. Seveda, za varnost moraš že poskrbeti, da ne bo nekontrolirano "ušla iz terarija". Potem pa otročka čim prej seznaniti z domačo živaljo; tudi zanj bo kača kmalu samoumevna; družinski član pač.

Lepo je, da se zavadata skrbi, ki jo prinaša otrok. Ampak s prihodom otroka se svet ne spremeni v to smer, da bi morala kačo ( ali psa, ali priča, ali hrčka ) odgnati od hiše.  Samo to je, da boš čez nekaj časa z otrokovo pomočjo verjetno spoznala kačo še s kake druge strani.

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu majuška)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.12.2007 13:29:40   
Anonimen
OMG, jaz vas res ne razumem. Zakaj si ne nabavite še tropske kuščarje?

(odgovor članu tinčica)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
7.12.2007 13:50:29   
honey
Jaz osebno kače sigurno ne bi imela, ker mi, priznam, grejo kar kocine pokonci, ko pomislim na to. Pa ne zato, da bi se jo bala, ampak ne vem, tako mi delujejo. Kar pa se tiče kače in otroka, pa ne vem, zakaj bi jo morali dati stran, saj je pač domača žival, kot vsaka druga. Otrok se bo navadil nanjo ravno tako, kot bi se navadil na psa, mačka, hrčka, zajca ali pa tropskega kuščarja user posted image .

Pač ko bo dovolj velik, se mu razloži, da se je ne sme dotikat (ali pa, nimam pojma, kako to greuser posted image ) in bo vse o.k. Edino najbrž je pa res dobro pazit, da vam ne bi ušla iz terarija. Joj, mene bi kap, da jo dobim pri sebi v postelji user posted image . Vidva jo kar obdržita, saj stran jo lahko data še zmeraj, če ne bo šlo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.12.2007 13:54:57   
Anonimen
Pa je kača takole v terariju srečna?

(odgovor članu honey)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
7.12.2007 13:55:02   
Udb
No, iz osebnih izkušenj ne morem govort, ker moj dragi noče met kač! user posted image Jaz bi jo pa rada mela!! No, never mind, ne vem zakaj bi bila kača problem zarad otroka!? Sicer pa tut odvisno - a mata to pitona, udava (se prav take k bi lahko škodle otroku) al kkšnga goža? A zdaj jo imata tko prosto spuščeno? Si pač bolj previden, ampak da bi jo pa zato stran dala...jaz je ne bi.

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.12.2007 14:14:51   
spacey
Tako kot je honey napisala, kača je domača žival, kot vsaka druga.
Jaz bi jo obdržala. user posted image
Saj si lepo napisala, da sta dovolj odgovrna in pametno razmišljata kako in kaj ji bosta naredila, ob prihodu novega člana. user posted image

"Fake it until you make it."
Sweet Like Chocolate

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.12.2007 14:23:39   
Nika v službi
IZVIRNO SPOROČILO: nuala

Seveda morata obdržati kačo!

Moja prijateljica ima kačo in otroke in nikoli ni bilo težav. Seveda, za varnost moraš že poskrbeti, da ne bo nekontrolirano "ušla iz terarija". Potem pa otročka čim prej seznaniti z domačo živaljo; tudi zanj bo kača kmalu samoumevna; družinski član pač.

Lepo je, da se zavadata skrbi, ki jo prinaša otrok. Ampak s prihodom otroka se svet ne spremeni v to smer, da bi morala kačo ( ali psa, ali priča, ali hrčka ) odgnati od hiše.  Samo to je, da boš čez nekaj časa z otrokovo pomočjo verjetno spoznala kačo še s kake druge strani.

Razmišljam zelo podobno, pa čeprav kač ne maram. Brrrr....user posted image  Sorči.

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.12.2007 14:24:12   
malecka
Potem sta jo dala proč zaradi otroka, ker sta pomislila, kako bi otrok odreagiral če bi kača šla k njemu v sobo!

Strah je naučen. Otrok se ne boji kač, bojimo se starši. Men osebno se npr petelin zdi bolj nevaren. Primer, smo meli petelina, ki je psa kljunil v oko!!! Lahko bi se zgodilo, da bi tud otroka. Po tem dogotku so šle vse pernate, dvonog rakom žvižgat.user posted image

Živi tako, da bodo tvoji otroci pomislili nate,
ko bodo razmišljali o poštenosti,
ljubezni in pokončnosti.

(odgovor članu fragola)
Neposredna povezava do sporočila: 12
7.12.2007 15:07:12   
fragola
otrok se tudi petelina ne bi bal! Tukaj se spet starši bojite, kot si sama rekla!

(odgovor članu malecka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
7.12.2007 15:11:39   
Anonimen
Boge boge živali. Nihče jih ni vprašal, če se strinjajo z hišnim zaporom. In to terarij, ki je milijonkrat manjši od naravnega okolja kač. Pa ne moreš da verjameš.user posted image

(odgovor članu fragola)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
7.12.2007 15:26:12   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Taly

Boge boge živali. Nihče jih ni vprašal, če se strinjajo z hišnim zaporom. In to terarij, ki je milijonkrat manjši od naravnega okolja kač. Pa ne moreš da verjameš.user posted image

user posted image user posted image user posted image  Zanimiva izjava človeka k obožuje krvaviceuser posted image user posted image user posted image

Verjetno pr vas prašički prosijo da jih predelajte v klobase auser posted image user posted image ....so srečni verjetno....zadovoljni v štali....še bolj zadovoljni k jih pomalicate....

Kolk so mi bedne te o zaporu res.user posted image
Pes v pesjaku ni v zaporu, krava v štali tud ne....kača v terariju pa jeuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
7.12.2007 15:34:02   
Anonimen
Narava je naredila življenje tako, ne jaz. In tako so nas učili že naši predniki, zakaj imamo domače živali,ne? In si bila istega mnenja, dokler nisi postala vegi, je tako? Nisi jedla zajca, kure, krave, prašiča? Saj edino tako ste lahko preživeli na vasi kolikor mi je znano. Pa mleko tudi piješ, ne? oD UBOGE KRAVICE?user posted image

Kače pa res še nisem jedla. In moj pes lepo živi, ima vrt zase, pesjak tudi, dobrodošlico v stanovanju tudi.
O tem pa nebi debatirala več naprej, ker bom preveč povedala.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
7.12.2007 15:41:28   
Anonimen
Aja, pa psa tud ne bom jedla. Konjsko salamo sem tud že, pa še fina mi je bila.user posted image
 Tolko o tem, kako primerjavo daješ.
Tropske živai niso za naše kraje, to sem povedala že v prvem postu!!!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
7.12.2007 16:01:39   
majuška
Vidim da kljub temu, da ne marate kač, niste proti. No za vse tiste, koliko je kača srečna v terariju. Imava udava, velikega nekje 2 metra (je ona).user posted image  
Te kače v naših krajih nebi preživele zunaj, ker nimamo  prave klime za njih, tako da če bi jo dala ven bi poginila ziher v kratkem času. Kar se pa tiče terarija, pa mislim da se kača čist nič nima za pritoževat nad terarijem ki ga bo nato imela in bo (če jo bova obdržala) mer 2,20 m x 1,50 m x 1,20 m. Mislim da je to zanjo kar v redu. Na 3 tedne je navajena jest (ker te niti niso si sposobne same iskat in tako ali tako vedo, da bodo dobile), grelec ima tudi, da ima toplo kot kačam pač odgovarja. Z njo se ukvarja mož, ki jo boža in jo vzame vsake toliko časa tudi ven, in jo ima na rokah.
Da jo pa dava stran, pa nikol ne veš komu jo daš in kako bo z njo delal. Ravno tako kot če daš stran psa ali pa muco. In kot pravite marsikatere, vsaka žival je lahko nevarna, ne glede kakšna je. Zato sem jaz tudi mnenja da nobena žival do otrokove določene starosti nima kaj skup iskat. Ko pa pride čas, pa jo mora spoznat.
Uh  fajn,da poveste toliko različnih mnenj... je kar zanimivo.user posted image

majuška

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
7.12.2007 16:41:42   
Anonimen
Narava je naredila življenje tako, ne jaz. In tako so nas učili že naši predniki, zakaj imamo domače živali,ne? In si bila istega mnenja, dokler nisi postala vegi, je tako? Nisi jedla zajca, kure, krave, prašiča? Saj edino tako ste lahko preživeli na vasi kolikor mi je znano. Pa mleko tudi piješ, ne? oD UBOGE KRAVICE?

Narava je naredila prašiče zato da bomo mel ljudje kaj jestuser posted image user posted image Olj šituser posted image user posted image user posted image

Zajca nikol nism jedla, drugo pa sm do 16ga leta, pol sm začela pa s svojo glavo razmišljat. Pa kle se sploh ne gre za to al ješ meso al ne. Gre se za to da so živali enakovredne. Ni kača, mačka, pes....nč bolj vredna k prašič. No vsaj v mojih očeh ne. In rečt boga kača, pa zravn jest kuro k še v življenju ni vidla sončne svetlobe je pač mal mimo za moje pojme. Aja sam sej res....kura je pa ja ustvarjena zato da jo pojemouser posted image
Men dol visi kaj folk je. Me pa živcira k se nekomu zdi da če imaš žival v stanovanju jo mučiš. Če jo maš pa zunej, na mrazu, al pa prvezano v štali in jo pol poješ je pa neuser posted image
Žival je žival. Če se ti ne smili krava v štal se ti tud kača v terariju ne rab.

Ljudje smo si pač omislili domače živali in jim s tem omejili svobodo. Vse živali....kače, pse, mačke, krave, ....so v ujetništvu, če tako gledaš. Pa slon, žirafe ipd. v živalskem vrtu....to ni v ječi? Pa se nobenmu ne smili in jih lepo hodi kazat otrokom. Pol pa vidi kačo v terariju pri nekomu doma pa začne zganjat paniko boga kačica k ji omejuješ svobodouser posted image user posted image ....v živalskem vrtu jo pa občudujeuser posted image
Hinavsko v glavnem....

(odgovor članu majuška)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
7.12.2007 16:48:24   
helloKitty
Se strinjam, da je kača tud domači ljubljenček, čeprav malo nenavaden. Seveda bi ga obdržala. In še tvoj otrok se bo lepo naučil živeti z njo, in se tud verjetno kasneje v življenju ne bo bal kač. In jih ne bo smatral za nekaj nagravžnega in ogabnega za razliko od večine. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
7.12.2007 17:27:57   
Anonimen
Majčica moja, sam da se ti javim- ne morem ti namreč poslat ZS. Zdaj veš, kdo sem na RR.

user posted image user posted image user posted image

Komaj čakam tvoje malo bitje.

(odgovor članu helloKitty)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
7.12.2007 17:35:15   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: al bina

Pa je kača takole v terariju srečna?

Najbrž lih tok kt zlata ribica v litru vode. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
7.12.2007 18:00:49   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: karin24

Narava je naredila življenje tako, ne jaz. In tako so nas učili že naši predniki, zakaj imamo domače živali,ne? In si bila istega mnenja, dokler nisi postala vegi, je tako? Nisi jedla zajca, kure, krave, prašiča? Saj edino tako ste lahko preživeli na vasi kolikor mi je znano. Pa mleko tudi piješ, ne? oD UBOGE KRAVICE?

Narava je naredila prašiče zato da bomo mel ljudje kaj jestuser posted image user posted image Olj šituser posted image user posted image user posted image

Zajca nikol nism jedla, drugo pa sm do 16ga leta, pol sm začela pa s svojo glavo razmišljat. Pa kle se sploh ne gre za to al ješ meso al ne. Gre se za to da so živali enakovredne. Ni kača, mačka, pes....nč bolj vredna k prašič. No vsaj v mojih očeh ne. In rečt boga kača, pa zravn jest kuro k še v življenju ni vidla sončne svetlobe je pač mal mimo za moje pojme. Aja sam sej res....kura je pa ja ustvarjena zato da jo pojemouser posted image
Men dol visi kaj folk je. Me pa živcira k se nekomu zdi da če imaš žival v stanovanju jo mučiš. Če jo maš pa zunej, na mrazu, al pa prvezano v štali in jo pol poješ je pa neuser posted image
Žival je žival. Če se ti ne smili krava v štal se ti tud kača v terariju ne rab.

Ljudje smo si pač omislili domače živali in jim s tem omejili svobodo. Vse živali....kače, pse, mačke, krave, ....so v ujetništvu, če tako gledaš. Pa slon, žirafe ipd. v živalskem vrtu....to ni v ječi? Pa se nobenmu ne smili in jih lepo hodi kazat otrokom. Pol pa vidi kačo v terariju pri nekomu doma pa začne zganjat paniko boga kačica k ji omejuješ svobodouser posted image user posted image ....v živalskem vrtu jo pa občudujeuser posted image
Hinavsko v glavnem....

Tebi je smešno tole? Zelo smešno? Sej ti pišeš da mam rada krvavice. Sicer pa vseeno mi je , zaradi mene mate lahko 30 kač v stanovanju, 20 mačk, 70 psov...kar želite.

Sam očitno ne razumeš point posta!!!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
7.12.2007 18:12:15   
Nea_teja_
No jest sigurno kače nebi mela v stanovanju pa ni važno kok je velika.Tud jest sem mneja da ni boljše pečenke kot je svinjska.Karin če ti pa paše da si vegi pa le uživaj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
7.12.2007 18:16:45   
Anonimen
Karin če ti pa paše da si vegi pa le uživaj.

Kaj ma pa moja prehrana s tem da je kao kača v zaporu v stanovanju in bi mogli revco pustit v džungliuser posted image
Pa jst tud neb mela kače v stanovanju, ker jih ravno ne ljubim. Sam odgovarjam na bedarije v stilu da je to mučenje kače če je v stanovanju in ne v svojem primarnem okolju. Ker mi je bebasto trdit da kača trpi, ostale "ujete" živali pa ne.

(odgovor članu Nea_teja_)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?