Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: kašica s sedmimi žiti-gluten 8.3.2008 20:22:23
|
|
|
|
Naja30
|
Mnenja glede glutena so zelo različna. Meni je bilo svetovano po 6m, dala sem ji okoli 7m. To je spet ena od stvari, kjer ni konca in se morajo starši sami odločiti.
|
|
|
|
RE: kašica s sedmimi žiti-gluten 8.3.2008 20:51:49
|
|
|
|
vesel
|
NACKA to že lahko daješ otroku. men je pediatrinja isto rekla,da po 6 m starosti že lahko dajem gluten!
|
|
|
|
RE: kašica s sedmimi žiti-gluten 8.3.2008 21:04:17
|
|
|
|
BODOČA 77
|
Tudi moj sin je star 6 mesecev in mi je ravno ta teden pediatrinja rekla, da mu lahko dam že kakšne kekse za zobat, pa sem samo pogledala Bomo pa dali.
|
|
|
|
RE: kašica s sedmimi žiti-gluten 8.3.2008 21:08:10
|
|
|
|
Dashenka
|
Če v družini nimate primerkov celiakije, potem lahko mirno začnete uvajati hrano, ki vsebujejo gluten.
|
|
|
|
RE: kašica s sedmimi žiti-gluten 8.3.2008 22:23:46
|
|
|
|
simona76
|
Tudi jaz sem začela z glutenom nekje okrog 6. - 7. meseca. So pa mnenja pediatrov različna.
|
|
|
|
RE: kašica s sedmimi žiti-gluten 9.3.2008 0:23:55
|
|
|
|
sandra85
|
js sem mu že dala 1x kašico z žiti, ki je vsebovala gluten, star pa je dobrih 6m
kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦
|
|
|
|
RE: kašica s sedmimi žiti-gluten 9.3.2008 20:11:13
|
|
|
|
kaya2007
|
sama se odloči, načeloma pa res velja po 6 mesecu, če je pa c. v družini po 9. naš pediater pravi po 1 letu, zaenkrat še čakamo...sem pa dosti iskala kako je s temi smernicami pri nas in po svetu, mislim da pojma nimajo in malo ugibajo.
|
|
|
|
RE: kašica s sedmimi žiti-gluten 10.3.2008 7:59:30
|
|
|
|
miškot
|
Jaz bi tukaj vprašala samo glede grizljanja keksov, a je to varno? Full bi mu rada dala keks pa me je skos strah, da bi pregriznil kak velik kos in se začel dušiti? A se to zgodi? To sprašuem glede na to, da ima moj fant že pet zobov spredaj.
|
|
|
|
RE: kašica s sedmimi žiti-gluten 10.3.2008 8:16:58
|
|
|
|
bačko
|
Meni je tudi rekla da ji lahko po 6 mesecu že lahko damo gluten!Pediatri nimajo enotnega mnenja in to me zelo moti!
|
|
|
|
RE: kašica s sedmimi žiti-gluten 10.3.2008 11:36:41
|
|
|
|
kaya2007
|
Pediatri nimajo enotnega mnenja in to me zelo moti! se kar navadi, to je večinoma tako na žalost... piškot pa naša lepo je, pa sploh še nima zob...daj mu takega, ki se lepo topi
|
|
|
|
RE: kašica s sedmimi žiti-gluten 10.3.2008 14:33:22
|
|
|
|
andie
|
Glede glutena, sj je že bla debata... Gluten slabo vpliva le na tiste, ki imajo celiakijo. Gluten NE POVZROČA celiakije, ampak tisti, ki to bolezen imajo, imajo slabo reakcijo nanj in ga ne smejo uživat. Če ima otrok celiakijo, se mu bo razvila al pri 6 al pa pri 12 mesecih, kasneje svetujejo gluten zato, ker je pač mal lažje ugotovit in zdravit celiakijo pri mal večjem dojenčku. To je vse. Bol so k njej nagnjeni tisti, kjer je celiakija v družini. Da pa P svetuje gluten po 1 letu se mi pa zdi totaln mim, nikol če nism česa tazga slišala. Miškot, moja je stara 11mes in nima NOBENGA!! zoba, skos sm poskušala najdit neki, da bi lahka sama jedla, ker si vse kr stlači v usta in zato ji ne upam dat v roke ne kruha ne keksov. Zdaj sem ugotovila, da so idealni Savoiardi keksi, tistih ne pregrizne, so bol debeli in se lepo počas zmočijo in jih lepo po malem je.
|
|
|
| Stran: [1] |
SokoviPixicomKateri sadni sok najraje pije vaš otrok? Otroški sokovi Dana (
18%)
Pingo (
55%)
Rauch (
18%)
Capri-Sonne (
0%)
Maraska (
0%)
Lumpi (
9%)
Število vseh glasov: 22Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!