|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   jokavost, preobčutljivost
20.7.2013 9:14:02   
biba83
Zadnje čase, mogoče od prvega poroda naprej (zdaj pričakujemo tretjega otroka), sem vedno bolj jokava in to v takih situacijah, ko se je treba poslavljati od bodi si moža, otrok... Drugač sem vedno nasmejana, vse držim pokonci, se hecam, tudi v službi nimam težav... Sem zelo komunikativna... A ko pridem v situacijo poslavljanja (jaz ostanem doma, maladva gresta z babico in dedkom na obisk k eni teti, mož gre po službenih opravkih...) takrat pa mi solze kar lezejo v oči... Prav nori občutek in tega sploh ne znam in ne zmorem ustavit. Pa ne zato, ker bi tudi jaz rada šla zraven, ker mam itak dovolj drugega dela in mi včasih paše da sem sama doma... Ne vem tega niti ne znam opisat, kak se počutim... Dogaja se mi tudi, da gledam kako oddajo, kjer poročajo o kakih grozotah...evo, spet solze v očeh... Pa kaj mi je? Se to dogaja tudi vam? Se bo kdaj nehalo?? Pa tudi v družini nimamo težav, z možem se super razumeva, nobenega prepiranja, ljubosumja... Edino, kar bi lahko povezala je to, da bi morda to izviralo iz ranega otroštva, ko je ati pogosto odhajal na delo v tujino...pa se spomnim, da sem se vedno full jokala ko je šel. Pa je šel samo čez poletje, največ za mesec do dva, nekaj let zapored. Bi blo možno, da je to ostalo v meni, ne vem, da se nisem naučila poslavljat in zdaj to bije ven iz mene? Ampak kaj naj?
Prosim za vase izkušnje, mnenje... Hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: jokavost, preobčutljivost
20.7.2013 20:29:47   
Neala
Jaz bi to povezala, da je od takrat dalje tako odkar si mama. Ko dobis svojega otroka se sprosti neki hormon ranljivost in sama vidim, da sem drugacna odkar mam otroka. Zdaj mi solze lezejo v oci ob filmih, bognedaj, da bi gledala trpljenje afriskih ali katerih koli drugih otrok... Bognedaj, da zvem ali vidim bolnega otroka.... Bolezni me nasploh ganejo. Otroski jok, za katerega sem vcasih oz. pred leti celo vidla, da mi gre na zivce, me zdaj gane in to jok povsem neznanih otrok. Pa ne tisti razvajeni ali izsiljevalski jok, ampak taki, ce otrok pade ali kaj.

To tvoje poslavljanje ppa. je sigurno tudi posledica iz otrostva, ker ma isto moja mama. Njej je to butnilo nek po 30-ih ven, ko je postajala starejsa in je posledica iz otrostva, ko je njen oce odhajal na delo v Nemcijo in ga je zelo malo videla.

(odgovor članu biba83)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.7.2013 13:54:46   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Neala
... odkar mam otroka. ...., bognedaj, da bi gledala trpljenje afriskih ali katerih koli drugih otrok...

Moram reči, da so mi bili določeni filmi ugrabitev otroka in podobne nevarnosti prej napeti, sedaj pa jih sploh več ne morem/nočem gledati. Me preveč znervirajo. A je možno da sem tudi jaz dobil tisti hormon user posted image

(odgovor članu Neala)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.7.2013 21:27:12   
biba83
Mogoče je res to to...Ampak da to ne mine?? Joj... To bo pa hudič!!
Bo treba it malo na morje, da bomo malo zbistrili možgane...

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.7.2013 23:09:31   
ronja
A je možno da sem tudi jaz dobil tisti hormon

Tehnofil, dokazano je, da se moškim, ki so prisotni očetje malih otrok, zmanjša nivo testosterona in poviša nivo ženskih hormonov, ki jih imajo sicer malo, vendar vseeno več kot prej, ko jih je še manj.

Sicer pa ja - materinstvo nas spremeni, postanemo dostikrat bojl nežne, po drugi strani pa bolj tigrice, ko se gre za naše male. Mene so sicer otroci ganili že prej in jokala sem ob filmih in žalostnih pesmih... Zdaj mogoče celo manj, ker navadno vedno kdo pride in prekine pesem, da je ne morem v miru poslušat, da bi padla v feeling:D.

Mogoče pa je zdaj vse to bolj izrazito, ker si spet noseča. Če si imela otroke skup in si bolj ali manj ves čas dojila oz. bila noseča, potem si že nekaj let na čisto enem drugem hormonskem nivoju. In se bo umirilo, ko se bojo hormoni uravnovesili, torej čez par let, ko še to dete odstaviš in malo zraste:)

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?