|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   jokav dojenček po prvem cepljenju
28.9.2009 11:03:19   
tanja1980
Pozdravljene,

moja mala je bila prejšnji ponedeljek cepljena prvič (tetanus, davica..) in proti rotavirusu tudi. Prej je jokala samo ko je imela krčke in ob lakoti, zdaj pa ima prave slavospeve trme, cepetanja, jeze in joce tudi kar tako. Prve tri dni bi se razumela, da je zaradi cepljenja, sedaj pa mi ni vec jasno. Zacela se je popolnoma drugače obnašati, tolk jezno in z ihto joka, da me je vcasih kar strah. Napad joka traja tudi do 10 min in potem je cela izmucena in kar hlipa...

Cudno mi je, ker prej v treh in pol mesecih biti enkrat ni toliko jokala, niti ko smo jo za tuberkolozo ceplili ne.

Ima mogoče kdo podobn eizkušnje, ker res ne vem, ali je to lahko posledica cepljenja ali cesa drugega?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: jokav dojenček po prvem cepljenju
28.9.2009 21:49:55   
najnaj
Jaz imam doma z mojo pupico podobno situacijo. Jaz sicer nisem opazila tega takoj po cepljenju, ampak recimo en teden za tem in to traja zdaj že 3 tedne. Zato pa sem tudi pomislila,da verjetno ni od cepljenja ( čeprav sem prvo na to pomislila ), ampak da je pač že toliko "budna" , da je začela bit občutljiva tudi na druge stvari,ki se dogajajo okoli nje in da pač ne joče samo takrat,ko je lačna ali ko jo napenja. Zdaj se že užali, pokaže ko ji kaj ne paše.....

(odgovor članu tanja1980)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: jokav dojenček po prvem cepljenju
28.9.2009 22:01:29   
Naja31
Če bi bila to posledica cepljenja potem ne bi trajalo cel teden. Pa tudi cepivo DiTePer ne vsebuje takih sestavin k učinkuje na živčni sistem. To vsebuje cepivo proti OMR(vsaj zdi se mi).
Dejstvo je da dojenček raste in da pri 4ih mesecih ne morete od njega pričakovati istega "obnašanja" kot ko je bil star mesec ali dva. To pa ne pomeni da je kaj narobe.  

(odgovor članu najnaj)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: jokav dojenček po prvem cepljenju
29.9.2009 16:36:01   
BUŠICA
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

Če bi bila to posledica cepljenja potem ne bi trajalo cel teden. Pa tudi cepivo DiTePer ne vsebuje takih sestavin k učinkuje na živčni sistem.  žal to ne drži.


To vsebuje cepivo proti OMR(vsaj zdi se mi).  tudi.

Dejstvo je da dojenček raste in da pri 4ih mesecih ne morete od njega pričakovati istega "obnašanja" kot ko je bil star mesec ali dva. To pa ne pomeni da je kaj narobe.  to pa je tudi res.



spremembe obnašanja, katerim je vzrok cepljenje, so najpogosteje apatija, neodzivnost, dolgotrajni vreščeči neutolažljivi jok...in še in še..

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: jokav dojenček po prvem cepljenju
29.9.2009 21:20:00   
tanja1980
Bušica, ne pricakujem, da bo moja vedno ista, sej se vsak dan drugače obnaša in kaj novga nauči, kar je logično.

Ni mi pa normalno, da otrok kar naenkrat, se posebej ker je to od cepljenja naprej vsak dan, začne bit nemiren, histeričen in joka kot da mu kozo dol vlečemo. Kolikor sem videla otroci nimajo nekih posebnih reakcij, niso pa vsi isti seveda. Ker zivim pri tašči so spremenjeno vedenje opazli tudi ostali ne samo jaz. Saj itak ne morem kaj, me pa zanima, če ima katera podobne izkušnje in kaj se da narediti. Danes, npr je ze mogoče malo bolj mirna, ja pa ze 8 dan po cepljenju, je jokala samo ene 2x, pa še to ne tolk histerično, da bi me skrbelo....


(odgovor članu BUŠICA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: jokav dojenček po prvem cepljenju
29.9.2009 21:54:23   
frutolina
IZVIRNO SPOROČILO: tanja1980

Pozdravljene,

moja mala je bila prejšnji ponedeljek cepljena prvič (tetanus, davica..) in proti rotavirusu tudi. Prej je jokala samo ko je imela krčke in ob lakoti, zdaj pa ima prave slavospeve trme, cepetanja, jeze in joce tudi kar tako.
Kako pa veš da joče "kar tako"? Mogoče jo kaj boli in bi rada povedala in seveda ne more ..

Prve tri dni bi se razumela, da je zaradi cepljenja,
Razumela da je od cepljenja? Jaz ne morem razumeti ljudi ki "razumejo" da otrok trpi po cepljenju. Pa ne vzet zdaj to ta nesramno, ampak čisto zares vprašam: kaj po cepljenju mora otrok trpet ali kako? Jaz tega ne razumem..jaz bi bila jezna kot šus ker z nečim trpinčijo mojega otroka.

sedaj pa mi ni vec jasno. Zacela se je popolnoma drugače obnašati, tolk jezno in z ihto joka, da me je vcasih kar strah. Napad joka traja tudi do 10 min in potem je cela izmucena in kar hlipa...
Po moje hoče nekaj povedat... kaj P si povprašala o tem? Je sigurno da ni lačna ali kaj podobnega? Ji kaj pomaga ( recimo če jo vzameš k sebi) ali ne?

Cudno mi je, ker prej v treh in pol mesecih biti enkrat ni toliko jokala, niti ko smo jo za tuberkolozo ceplili ne.

Ima mogoče kdo podobn eizkušnje, ker res ne vem, ali je to lahko posledica cepljenja ali cesa drugega?
Možno je da je posledica cepljenja. Reakcija oziroma posledice se lahko pokažejo mnogo kasneje ( samo uradno je kao 3 dni ). Omeni P in ji reči za alergološke teste preden naslednjič daš cepit.

Upam da bo tvoja pupa čimprej vredu.



< Sporočilo je popravil frutolina -- 29.9.2009 21:55:49 >

(odgovor članu tanja1980)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: jokav dojenček po prvem cepljenju
29.9.2009 22:02:38   
frutolina


Reakcije po cepljenju so lahko zelo različne, lahko celo »brez reakcije« pa do težkih oblik vnetja možgan s posledično demenco, to je izgubo intelektualnih sposobnosti ali spremembe osebnosti. Relativno blage reakcije se kažejo v telesni temperaturi, bolečinah in v obliki lokalnih vnetnih reakcij. Prav tako se pojavljajo vse pogosteje začasne ali pa trajne komplikacije, ki se kažejo v spremembah obnašanja, kot je »hiperkinetičen sindrom ali hiperaktivnost« pri otrocih. Otroci postanejo nemirni, hiperaktivni ali celo agresivni ali pa kažejo znamenja zastoja v duševnem razvoju, težko se učijo, govorijo in berejo (legastenija). Druge vrste simptomov so zaspanost, nezanimanje, pareze, poškodbe vida, glasu ali okvare dihalnega aparata, motnje v osebnosti do nasilnosti in kriminalitete, zastoj v rasti telesa, reumatična obolenja, nepopolne reakcije pri infekcijah s pomanjkljivo reakcijo telesne temperature, pretirano jokanje in kričanje brez vzroka, krči podobni epileptičnim napadom, mišična oslabelost, autizem, autoimune bolezni, ataksije, diabetes, močenje v postelji in številni drugi simptomi (Grätz, 1994). Simptomi se lahko pojavijo neposredno po cepljenju, po nekaj dnevih, tednih ali celo mesecih oziroma letih. Sem spadajo tudi smrtni primeri kot je »nenadna smrt otrok«, za katero se zdi, da je vzrok neznan, kljub temu da mnogo znanstvenikov pripisujejo »nenadno smrt otrok« posledici cepljenja proti oslovskem kašlju – pertussis (Scheibner, 2000). Reakcije po cepljenju dojenčkov in otrok, ki imajo za posledice poškodbe možganov in duševno zaostalost je težko spoznati, ker je v tej starosti omejena manifestacija bolezenskih simptomov. Možgani otroka se do tretjega leta starosti zaradi nerazvitosti možgan, ne morejo odzvati na poškodbe cepljenja s tipično reakcijo vnetja možgan, temveč lahko dokažemo simptome vnetja možgan po cepljenju šele po tretjem letu starosti. V naši deželi pa so otroci cepljeni že pred obdobjem treh let, ko reagirajo po cepljenju skoraj brez simptomov (postvakcinalna encefalopatija).To stanje obolenja možgan po vakcinaciji se kaže v njeni večji obliki šele kasneje v obliki hiperaktivnosti otrok, avtizmu, vseh vrstah težav pri učenju, motnjah govora, zakasnjenem razvoju, inteligenci, debelosti, hujšanju, agresivnosti... Omenjeni simptomi so posledica prekinjenega procesa mielinizacije ali tvorbe mielinske ovojnice živčnih celic, ki ga opisujejo kot »postencefalitični sindrom« ali skupen izraz po bolj ali manj izraženem obolenju možgan za telesne in duhovno duševne poškodbe (Coulter,1995). Zaskrbljujoče pa je po vsakem cepljenju, da se številne težave kažejo ne takoj po samem cepljenju, temveč kasneje v obliki različnih simptomov kroničnih obolenj, ki jih v medicini ne povezujejo s cepljenji

kopija iz: Cepljenje je škodljivo namesto koristno Dr.Luka Krušič, dr. vet.med. in Ana Krušič-Kaplja, dr.med

(odgovor članu frutolina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: jokav dojenček po prvem cepljenju
30.9.2009 8:28:59   
tanja1980
Vsekakor bom to omenila pediatrinji, drugače pa mojo pupo poznam in vem, kako joka ko je lačna. Hvala bogu je sedaj vsak dan manj tega. Ni mi je tezko nosit in cartlat, če joka in jo tolažit, sploh nisem pisala zaradi tega. Mi je bilo pa groznom ker je bila tolk ihrava in tako agresivno je jokala, da je bila cela v krcu. Prav zategovalo jo je in nic ni pomagalo, ne nosenje ne nic, nehala je, ko je omagala.

Jaz upam, da to ni od cepljenja in da je bilo to slučajno, ne vem. Sestra od fanta je veterinar in ona se psu ne da vec kot enega cepiva naenkrat....nasi dojencki pa jih dobijo 6!
Da je cimprej konc in zdravo, ne vem no, tak mali organizem in taka doza vseh cepiv....grozljivka

(odgovor članu frutolina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: jokav dojenček po prvem cepljenju
30.9.2009 9:11:27   
BUŠICA
IZVIRNO SPOROČILO: tanja1980

ne vem no, tak mali organizem in taka doza vseh cepiv....grozljivka



se absolutno strinjam. jaz osebno sem proti cepljenju in moj otrok ni cepljen. ne morem si niti zamisliti da ga bombardiram od 3. meseca s koktajlom 6! cepiv + eventuelno za rotavirus...nato še kakšno cepivo za klopni meningitis, pneumokokno cepivo...sledi proti ošpicam, rdečkam, mumpsu... sledi s 5 letimi proti hepB...!!!!
grozljivka.

(odgovor članu tanja1980)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: jokav dojenček po prvem cepljenju
30.9.2009 9:24:39   
frutolina

IZVIRNO SPOROČILO: tanja1980

Vsekakor bom to omenila pediatrinji, drugače pa mojo pupo poznam in vem, kako joka ko je lačna. Hvala bogu je sedaj vsak dan manj tega.
Super,samo da se porihta!user posted image
Ni mi je tezko nosit in cartlat, če joka in jo tolažit, sploh nisem pisala zaradi tega.
V to ne dvomimuser posted image mislila sem samo če ji pomaga če jo dvigneš (ker eni kričijo ker hočejo biti gor in avtomatsko ko ga dvigneš utihne user posted image )
Mi je bilo pa groznom ker je bila tolk ihrava in tako agresivno je jokala, da je bila cela v krcu. Prav zategovalo jo je in nic ni pomagalo, ne nosenje ne nic, nehala je, ko je omagala.user posted image

Jaz upam, da to ni od cepljenja in da je bilo to slučajno, ne vem. Sestra od fanta je veterinar in ona se psu ne da vec kot enega cepiva naenkrat....nasi dojencki pa jih dobijo 6!
Da je cimprej konc in zdravo, ne vem no, tak mali organizem in taka doza vseh cepiv....grozljivka

Tudi jaz upam da bo čimprej vredu!



(odgovor članu tanja1980)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




ginekologija
optimistk

ali ste za, da se grobe in žaljive ginekologe odstrani iz porodnišnic?

da (94%)

ne (1%)

me ne moti če opravljajo svoje delo (5%)


Število vseh glasov: 229

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!