Gina
|
Joj, saj mi je kar težko napisat, ampak še vedno si konkretno ne predstavljam, kaj misliš pod drobne reči. Kaj tebi sploh pomeni odnos? Več skupnega časa, pogovori, da gresta skupaj kam ven, drobne pozornosti, da ti pomaga, da te pohvali, da ti zna prisluhnit, pojma nimam kaj, samo zelo je očitno, da tebi neka reč veliko pomeni, ki njemu ne. Najbrž se sploh ne zaveda, kako zelo je tebi tisto pomembno. In ne moreš reči, da te zato ne spoštuje. Ti bom povedala primer. Moj da ogromno na drobne pozornosti. Njemu je višek izkazovanja ljubezni, če mi po celodnevni odsotnosti pripravi večerjo, ki me topla čaka doma, ali če mi prinese rožico, če organizira presenečenje za rojstni dan, če mi pošlje razglednico od tam, kjer se nahaja, četudi je tam samo pol dneva, če mi prinese drobno darilo od nekod, .... jasno je, da bi on sam to rad doživljal...jaz pa totalen trot za te reči. meni ne pomenijo kaj dosti. Jaz moram ogroooomno energije vložiti v to, da te iste reči njemu kdaj pa kdaj pripravim. In seveda mu jih pol manjkrat kot on meni, če se pa ne bi jasno zavedala, kako strašen pomen on njim pripisuje, pa se še toliko ne bi potrudila. Pa ne zato, ker ga ne bi spoštovala, ampak zato, ker jih moram delati zelo zavestno in z zelo veliko napora. A je možno, da je pri tvojem tudi tako? Obstaja druga možnost. Moški imajo hobi. Vsak moški ga ima. Naj bo to služba, eden od športov, druženje s prijatelji, gostilne, šraufanje, obstranski zaslužek, pc, tv, pucanje garaže in orodja, brkljanje okoli hiše, popoldnasko spanje vsak dan par ur, ali kaj drugega, ker mu pomeni enako mnogo kot familija. Če se ti zdi, da zanemarja vajin odnos zavoljo hobija, imaš problem. Moški večinoma kar uskladijo familijo in hobi, in če imajo ok odnose v familiji, niso obsedeni s hobijem toliko ur, kot v primeru, ko odnosi škripajo. Bolj kot škripajo, več ur bo namenil hobiju, ker tam odklopi težave. Vsak moški komot odklopi težave, kadar dela drugo stvar, npr. svoj hobi. Zato pogosto bežijo tja, sploh kadar jim ni čisto fajn. Bolj kot jim je fajn doma, manj bo hobi časa odnesel, vendar....brez hobija ne bo skoraj noben dec. Če pa tebi npr. ogromno pomeni čas, ki ti ga posveti, če ti je to vrednota, kot npr. mojemu pozornosti, potem pa imata problem. Saj ti pravim, da govorim v tri dni, ker ne vem, kje konkretno je problem. morda pa bi morala ti razmislit, kje konkretno te žuli. Meni se zdi, da nimaš čisto jasne slike niti sama. Naj te potolažim, niti jaz je nisem imela, ko se z bivšim nisva razumela, šele danes mi je jasno, zakaj se nisva mogla nič zmenit, najine vrednote so bile različne, vendar takrat tega nisem vedela.
|