|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   joka, ker je sit?
9.8.2009 17:27:46   
anika87
Zadnja 2 dni imam občutek, da moje Nejc joka, ker je situser posted image
Je polno dojen, dojiva se na blazini za dojenje, leže nama ne gre... Na začetku sem imela tudi problem s premalo mleka, ampak to je sedaj mimo. Že vsaj en teden imam mleka več kot dovolj, prej sem ga imela tudi še kar, ampak s pomočjo črpanja (zjutraj, ko je bilo mleka več, za zvečer, ko ga je bilo manj)...
V glavnem, zdaj pa ne vem kaj mu je... Zadnja 2 dni sesa kakšnih 5-7 ali pa mogoče malo več minut, potem spusti bradavico in zajoka, dokler ga ne dvignem na ramo, potem se pomiri, vmes podere kupček. Če ga dam nazaj, še malo vleče in spet hitro zajoka in potem joka, dokler ga spet ne dvignem. Če mu rinem bradavico nazaj v usta še bolj joka. Če pa mu dam dudiko (ki jo ima rad) pa neha, tudi še v istem položaju za dojenje ali pa na rami potem...
Kaj menite, kaj ga matra? A mislite, da je sit in več noče jest, pa zato joka?
Mož je celo pomislil, če bi imela prevodeno mlekouser posted image , ker sva mu včeraj po enem takem podoju dala še flaško, pa je spil 100 ml, sicer je ogromno polil... To sma naredila enkrat včeraj, danes nobenkrat...
Jaz si mislim, da če bi bil še lačen, da ne bi dost na zizi spil, da bi jokal, a ne? Mleka ima ogromno, včasih se mu kar zaleti.
A je mleko lahko prevodenouser posted image
A je imela katera podobne izkušnje?

< Sporočilo je popravil anika87 -- 9.8.2009 17:28:39 >

Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23)

Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila.
Zala,
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: joka, ker je sit?
9.8.2009 17:30:49   
blaža
Eni sicer pravijo, da mleko ne more bit prevodeno, ma po moje je lahko tudi to.

kako se pa doji? A hitro je? ker lahko, da zrak požira in ga to pač moti oz boli. Če hlasta npr.

močno dvomim, da bi kakšne otrok jokal, ker je preveč sit. je prej možno, da mu nekaj ni ok, pa zato odklanja dojko. Če ti pa spije po dojenju še flašo, mogoče je pa res lačen.

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu anika87)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.8.2009 17:43:27   
anika87
Ja to sma probala samo enkrat včeraj s flašo. A ne misliš, da bi mi potem tudi danes recimo med podoji jokal, če bi bil lačen?Je kar hitro, glede na to, da je bil prej kar zaspanček. Kupčka podre.

Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23)

Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila.
Zala,

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.8.2009 17:44:45   
anika87
Kaj pa se lahko naredi, če je mleko prevodeno? Kako ga "popraviš"? Drugače pijem veliko vode... samo to naj bi itak, a ne...

Zala,

(odgovor članu anika87)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.8.2009 17:56:47   
SURF
uf..težko tole svetovati,moja izkušnja je,da moja pet-mesečna dojenčica(to je začela sedaj)tudi zajoče ,če js mislim,da se še ni najedla in ji še ponujam zizo,in neham...očitno se je najedla.To je moja izkušnja.

Za bolj kvalitetno mleko pa pojej kdaj kakšno jajčno šnito,v jajčki pomočen kruh in nato ocvrt ter čajuser posted image

(odgovor članu anika87)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.8.2009 18:36:13   
zmajaz
Popolnoma isto je meni naenkrat začel delati moj ta mali - in isto se je pomiril samo, če sem ga dvignila oziroma mu potem dala dudo. In na koncu sem prišla do zaključka, da se pač tako zelo hitro naje in je sit, ni pa mu tako kratek čas dovolj za "potešitev sesalnega refleksa" - torej: rad bi še sesal, ampak če sesa dojko, mu mleko še vedno teče, on pa ne bi več jedel, ker je sit, zato se razjezi in začne jokati kot bi se mu ne vem kaj strašno hudega zgodilo. Ko sem 1x to ugotovila, sem se nehala sekirati, saj sem videla, da mali lepo napreduje, pridobiva na teži, sit je pa tudi za 3 ure - ne da bi recimo potem že čez uro spet hotel jesti, ker je jedel tako kratek čas. Zdaj se ne obremenjujem več s tem, ampak sem vesela, da se tako hitro naje, ko se začne bunit (to še zdaj dela predvsem zvečer, čez dan pa niti ne več), mu pa enostavno dam dudo, on jo z veseljem vzame, se obrne in zaspi.

Je pa tole, da se mali naje v 5-10 minutah pravo olajšanje v primerjavi s ta prvo, ki mi je pri vsakem obroku prve mesece jedla od 40-60 minut.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 9.8.2009 18:37:46 >

(odgovor članu anika87)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.8.2009 18:43:06   
malaflobe
Moji so isto tako jokali med hranjenjem smo večkrat podirali kupčke, ker ta zrak v želodčku res močno boli. Sicer pa sama vidiš a je mleko vodeno, kar na začetku je res za žejo, potem ko se naje si poskusi iztisniti in če priteče belo je dovolj močno.
Če si opazila, da mu je bolje podret kupčka, mu  ga podri in še malo počakaj, ker jih je včasih več, potem pa spet poizkusi pristavit. Če pa bo jokal je lahko tudi sit, ga odstavi, pa če bo jok ga lahko potem spet poizkusiš pristavit.
Predvsem poskušaj poslušat otročka in boš kmalu ugotovila kaj mu odgovarja. Saj ti gre dobro!

(odgovor članu SURF)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.8.2009 19:55:05   
anika87
Hvala punce za odgovore, predvsem malaflobe za vzpodbudo in pohvalo, ker včasih res več ne vem kaj bi... in zmajaz, tvoj odgovor me je tudi potolažil, hvala!
Kupčka sma kar začela vmes večkrat podirat, včasih ga ful hitro podre, tudi 2, 3, ker od začetka nama je šlo to ful težko od rok... Zdaj ga že tudi leže podre, brez da polije, poliva nasplošno manj.
Drugač pa, mleko mu včasih kar v potoku curi mimo (imam bolj male bradavice) in vidim, da je na začetku bolj prozorno, proti koncu pa belo, tako da po moje je mleko dobro user posted image Ne vem, če se to pogosto dogaja, da bi katera imela "ne-dobro" mleko, slišala sem za eno kolegico od kolegice (rekla-kazala), da je ona imela preslabo mleko in so morali prešaltat na flašo.
Je pa tudi Nejko od začetka jedel tudi po eno uro v "stotih" presledkih, včasih se mi je zdelo, da ga mam cel dan na zizi, da sploh ni bilo konca podojev, ampak da je bil cel dan en dolgi podoj. Takrat tudi več nisem vedela kaj bi, ker se mi je zdelo, da to tako naj ne bi bilo, pa me je potolažila sestra v naši ambulanti, da imam pač malega gurmančka... Zdaj pa se je moj mali gurman spremenil v hitrega jedca očitno user posted image , zdaj tako sesa, da se mu vmes kar zaleti, da ga moram dvignit in malo potrepljat po hrbtu... kot da se boji, da mu bo kdo zizo ukradel user posted image

Bom videla kako bo to noč, prejšnjo noč je spal od 21h do 3.30h (tisto flaško pa je spil, mislim da, pred predzadnjim podojem včeraj). Danes mu nisem nič dodajala in tudi ne bom in bom videla kako bo spal. Prejšnjo noč sma se potem ob pol štirih dojila in spet ob 7h zjutraj in je obakrat  papal brez tega  joka.
Se mi zdi, da ga mogoče tudi vročina, sparina malo moti... Tudi nam ni tolk do hrane, ko je vroče kot pes... a neuser posted image

< Sporočilo je popravil anika87 -- 9.8.2009 19:59:57 >

Zala,

(odgovor članu malaflobe)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
9.8.2009 21:42:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu anika87)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
9.8.2009 21:43:03   
Najaa
Mogoče je pa utrujen in se mu ne da več vlečt pol ko pride do tistega gostega mleka. In zato je spil flaško, ker lačen je pa vseeno še bil.
Jaz sem si v takem primeru črpala, ampak moja je bila nedonošena.

(odgovor članu anika87)
Neposredna povezava do sporočila: 10
9.8.2009 21:56:52   
Anonimen
mleko ne more bit prevodeno, to je čista bedarija in nikakor ne nasedaj takim stvarem. mleko je čist ok, razen če bi ti imela kake hude težave zdravstvene, pa težave s presnovo, pa....miljon pogojev more bit izpolnjenih, da bi res lohk blo mleko kao prevodeno...več let podhranjene ženske imajo še zmeri kvalitetno mleko, sicer res manj kvalitetno, kot normalno prehranjena ženska, ampak še zmeri zadost kvalitetno, da je otrok normalno  prehranjen.

ti glej samo to, kolk otrok napreduje, raste, se redi kolk je polulan in pokakan, kak je njegov izgled in počutje na splošno, če izgled zdrav, ma napeto kožo itd. če vse to štima, pol tud s tvojim mlekom vse štima, tako s količino kot s kvaliteto.

lohk je pa to miljon stvari, dojenčki majo miljon nekih for, ne morš verjetuser posted image
kar naprej je neki, pa jih kej črviči, pa so zaspani, pa jih kej moti, pa iz joške preveč teče, pa premal, pa ga mal čudno držiš, pa to, pa ono.....pa ne znajo drgač se pritožit, kot z jokom, vse izražajo z jokom, mi pa kr takoj pomislimo da so lačni oz. karkoli povezano s hrano, ker nekak je vkoreninjeno v nas, da samo sit dojenček je zadovoljen dojenček ali nekaj takega. no, tebe skrbi celo, če je preveč situser posted image

pa še to - dojenček v 5. minutah popije več kot 80% obroka, ostalo je crkljanje, pa še pač pol unih 20% počasi navleče zraven...tko da ja, otrok je lahko zelo hitro sit, ne drži, da more zdej na obeh joškah jest 10 minut al kej takega.

ti sam one znake glej, pa zaupaj vase, pa bo vse kul.

pol še en problem je lohk - ekstenzijski vzorec. če ste recimo otroka velik pokonci nosili , pa ima zategnjene mišice v ramenskem delu od tega - taki otroci se navadno težko dojijo, ker jih moti ta položaj - za dojenje moreš otroka privit k sebi, v položaju lunice, otroka pa to moti in mu povzroča bolečine, ker ga siliš v nasprotni položaj, kot so zategnjene njegove mišice. hranjenje po flaši pa običajno poteka normalno, ker tu pa otroka držiš drugače. malo pobrskaj še na to temo, pa pravilni handling in te zadeve, to se hitro uredi, pol pa tud dojenje čist drugače zgleda...

< Sporočilo je popravil ulla80 -- 9.8.2009 21:57:58 >

(odgovor članu Najaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
9.8.2009 21:58:41   
anika87
Metulj, krči po moje niso krivi, čeprav se mu dost pretaka po črevesju in dosti punka, ampak če bi mel takrat krče, ne bi nehal jokat, ko bi mu dala dudiko - po moje no.

Najaa, upam, da ni ratal len... Mogoče ga tudi vročina moti...

No, prej sem ga skopala, dala na zizo, lepo je papal, pol je že malo začel sanjat, pa sem ga dvignla, podrl kupčka, še enkrat dala dol, še malo papal, in ko je drugič začel dremat sem ga pol odnesla v kinderpet, zdaj spi kot top. Če se ne bi najedel, po moje ne bi tako spal, a neuser posted image
No, zdaj pri tem podoju ni bilo čisto nobenega joka, prav tako kot pri nočnem včeraj in prvem jutranjem danes.

Zala,

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
9.8.2009 22:30:52   
zmajaz
Ja sej ta jok ob dojenju se bo počasi umiril - naš zdaj samo še pri večernem obroku večkrat začne jokati, ko je sit in hoče dudo, ker bi rad zaspal, čez dan pa že zelo redko. Me je pa res nekaj časa spravljal prav v obup s tem histeričnim jokom in tudi jaz nisem več vedela, kaj mu je in kaj naj naredim, ker sem bila prepričana, da še ni sit in bi še moral jest, on se je pa samo zvijal in jokal - ko je dobil dudo, se je pa v trenutku umiril in je bil zadovoljen, zato sem tudi vedela, da ne morejo biti razlog krči, pa tudi kak ekstenzijski vzorec ne, ker z dudo v ustih si ga lahko dal tudi v položaj za dojenje, pa je bil zadovoljen, dokler ga nisem poskušala prelisičiti, tako da sem ga z dudo v ustih imela nekaj časa v položaju za dojenje, potem sem mu jo pa potegnila ven in hitro ponudila dojko - morda jo je še celo zagrabil, ampak ko je začelo teči mleko, pa spet v jok. Ko sem mu spet dala dudo, je pa spet bil zadovoljen. Pri našem je dejansko bilo to, da je hotel še sesati, ne pa tudi jesti. Če je pa tako tudi pri tvojem, boš pa morala sama ugotoviti. Preslabo mleko se tudi meni zdi larifari. Drugače pa, kot pravijo že zgoraj, najlažje vidiš po številu polulanih in pokakanih plenic in po pridobivanju teže, če ti dejansko poje dovolj.

Vročina je pa tudi lahko problem - naš je star 3 mesece in smo ravnokar bili na morju, kjer mu je bilo seveda non-stop vroče, zato je bil zelo razdražljiv in 10x bolj jokav kot doma (sicer je zelo priden in zadovoljen dojenček), pa tudi žejen je bil kar naprej in se je zato hotel dojiti na 2 uri ali še celo manj in to tudi ponoči, čeprav doma drugače spi od 21h do 3h/4h ali celo 5h, preden hoče spet jest.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 9.8.2009 22:32:36 >

(odgovor članu anika87)
Neposredna povezava do sporočila: 13
9.8.2009 22:51:41   
malaflobe
Se strinjam z ullo, da imajo ženske primerno mleko za svojega otroka. Tako, da ti kar veselo dajaj jest svojemu Nejcu in se čim manj sekiraj. Je po tvojih postih za razbrat, da imaš dovolj mleka in da je najboljša izbira za tvojega sinčka! Pa srečno!

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 14
10.8.2009 10:01:26   
anika87
Ula, zgleda da sva včeraj isti čas pisali, ker tvoj post berem šele sedaj... Tudi tebi hvala za razlago, ki me je zelo pomirila.

No, da opišem kakšna noč je za nami. Nejc je včeraj po kopanju papal, nato zaspal ob 21h, takoj, spal kot top. Zbudil se (me) je okoli 1h (ne z jokom, ampak s "pogovarjanjem" kot vedno), jaz sem tekla lulat, ta čas sem mu v usta porinila dudiko, da bo lažje počakal zizo, ko sem prišla z veceja, je že spal kot top... Naslednjič me je zbudil ob 3h, sma papala, kakšnih 15 minut, vmes podrla par kupčkov, zaspal brez joka, spala do 6h, ko sma spet papala in popal je spet brez joka user posted image user posted image user posted image . Zdaj ob zadnjem podoju pa je že cmeral malo proti koncu... pa je spet dudika rešila problem...

Zala,

(odgovor članu malaflobe)
Neposredna povezava do sporočila: 15
10.8.2009 11:48:40   
daisyb
ojla,

jaz mam podoben problem...sam, da se mi to dogaja tudi ob steklenicki.....ampak men se zdi, da pa hoce se jesti ampak, ko mu ponudim zacne jokati. najprej malo popije..pool pa jok...poskusim tudi s podiranjem kupcka veckrat pa ne gre. na konbcu se po eni uri vseeno namatrava in popije skor vse. mislila sem, da ma nos zamasen..pa mu ga redno cistim. sedaj mislim, da ga mogoce boli grlo in zato ne more pit...posebno se vrocega mleka..ker pol, ko se mleko mal ohlado vseenbo pocasi polije.
se dans pocakam pol poklicem zdravnika....mogoce je res grlo.

svetujem ti, da pogledas, ce ma nosek zamasen in zato noce jesti...al pa grlo.

lp

(odgovor članu anika87)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zanimivosti o novembrskih otrocih
Pričakujete oziroma imate novembrčka doma? Ste morda vi rojeni novembra ali kdo drug od bližnjih oziroma prijateljev? Po...
Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?