|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   jok v avtu
18.1.2009 20:50:42   
boco
Naša tamala (9 M) se mi že kake 14 dni joče, ko se kam peljeva. Če je zaspana je ok in takoj zaspi, če pa ni pa naredima kake 3 km in nato se začne neutolažljiv jok. Sem poskusla že ustavit, ji dala dudo, ampak se čez 2 minuti ponovi ista pesem. Pomaga edin da gre ven iz avta (sam potem more bit vsaj ene pol ure zunaj, drugač je pol še huje če jo daš nazaj not). Prej ko je bila še v jajčki se je velikokrat jokala, vendar ko smo preklopli na avtosedež so se ti problemi končali. Zdaj pa postaja spet neznosno.
Imate kakšno idejo kaj naredit? S čim jo naj poskušam zamotit? Saj najhuje je če sem sama z njo v avtu. Zdaj sem jo že 2x pustila da se je pač drla do doma (ene 10-15 min), ampak še zaenkrat ni nekih učinkov. Bo to minilo, ko ne bo več tako oblečena (pajac oz. bundica) in se bo lažje premikala?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: jok v avtu
18.1.2009 22:29:01   
ksenija12
kaj pa če poskusiš s kakšno pesmico (kaseta ali cd)?

(odgovor članu boco)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: jok v avtu
18.1.2009 22:32:00   
ZvezdicaZaspanka
Tudi pri nas pomaga CD - in zaspi.

(odgovor članu ksenija12)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: jok v avtu
19.1.2009 9:35:33   
Tisana
Naša je imela tudi takšno fazo. Se je drla in drla in drla, nič ni pomagalo, ne pesmice, ne duda, ne voda, ne mleko, ne grisin, ne ustavljanje, ne igrače... vse je metala okrog sebe. Še bolj jo je razkurilo, če si ji kaj ponujal, ker ona je pač hotela ven iz avta in ne vse tiste igrače, pa dude, pa hrano... Vožnja je bila res prava muka, tako da smo se skušali čim manj voziti. Ampak, ker včasih pač ni mogoče drugače, sva se potem enkrat odločila, da jo enostavno ignorirava, ker je bilo očitno, da jo še bolj razkuri, če jo ogovarjava ali ji kaj ponujava. Prvič je trajalo kakšnih 15, 20 minut, da je nehala jokati, pa je še vedno hlipala vse do doma. Drugič je jokala samo 10 minut, tretjič le še par minut in tako je nehala jokati v avtu, začela gledati skozi okno, mahati mimoidočim... Včeraj smo se vozili 1 uro - ves čas je bila budna. Niti enkrat se ni pritožila. user posted image  Seveda pa poslušamo glasbo po njenem izboru user posted image user posted image user posted image

_____________________________

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu ZvezdicaZaspanka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: jok v avtu
19.1.2009 10:51:01   
boco
No saj sem pomisla na to, da gre verjetno za eno od njenih faz in da pač na tak način kaže trmo. Ker tudi drugače je zelo trmoglava. Bom pa poskusla še najprej kako bo delovala glasba na njo, če pa ne bo učinka, bo pač moglo it zgrda. Ker pač vožnji v avtu se ni mogoče povsem izognit, tako kot je pa zdaj je pa prava muka. Upam, da jo bo tole spustilo in bo začela uživat.user posted image

(odgovor članu boco)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: jok v avtu
19.1.2009 11:16:03   
Sisika
Kakšen CD bi prav prišel - Zvončki od Marte Zore so zakon. Drugače pa motiviranje z govorjenjem - neprenehoma, glej tam daleč je muca, kaj je muca, glej pa mamica je tut zdraven, tam pa gre pes, jo bo ugirznu? Si pač zmišljuješ...

(odgovor članu boco)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: jok v avtu
19.1.2009 11:39:18   
barni
Tudi mi imamo isti problem, nasa je stara skoraj 14 mesecev in mi gre resnicno posteno na zivce, ko bi tako rada kam sla, pa je voznja z avtom prava mora. To je tako protestiranje, da je joj. Se mi zdi, da samo v avtu tako tezi in se dere, da nikoli in nikjer drugje tako.

Ne vem vec kaj naj naredim, poslusamo CD z otroskimi pesmicami, pojemo, damo ji vse kar nam pade na misel (mobitele, tube s kremo, igracke, ki itak niso zanimive, kljuce, robcke...), pa vse pogleda, malo neha in potem vrze stran in ze spet trma. Ok, stekam, da ji ni da se pelje v avtu, samo madona, ne moremo biti ves cas samo doma?!

Jaz sem prav utrujena od tega, ja in zdi se mi, da tudi pri nas vec naredis, ce jo ignoriras, kot da jo ogovarjas. Je pa zoprno to, da recimo ko gremo zvecer domov, ni fino, da bi v avtu zaspala, ker potem je prava mora vecerja in oblacenje v pizamico, ker se zraven dere, seveda je utrujena. Ce pa gremo toliko prej domov, pa v avtu zaspi ravno za pol urce, da se fajn zbrihta in potem zvecer ni govora da bi zaspala... ne vem vec kaj naj naredim.

Zdaj gre ze obema precej na zivce, ker sva cloveka, ki rada bluzita okrog. In naju prav zalosti, da smo tako zelo omejeni na kratke razdalje. Ce gremo na celodnevni izlet, je cel dan krasno, ko se pa zvecer vracamo, je pa vsega konec in iz avta stopim s trikrat vecjo glavo, ki je na tem, da jo bo razneslo!

(odgovor članu Sisika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: jok v avtu
19.1.2009 14:10:33   
Amam
Mogoče ji je pa toplo, če je oblečena v pajacka oz. bundico. Jaz mojemu vse to slečem, ko se avto ogreje.

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: jok v avtu
19.1.2009 14:22:06   
nia5
Saj pri moji 8m stari je isto, po mojem jim gre na živce ker so zvezani in  ne morejo rogovilit in bit mobilni, no vsaj pri moji se mi zdi da je tako. Pa tudi pri nas ni nakup sedeža kaj prida pomagal.

(odgovor članu Amam)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: jok v avtu
19.1.2009 18:10:01   
poli*
Sicer ne morem primerjati z vami, ker je naša dosti mlajša od vaših otročičkov, ampak nam začne jokati, ko se ustavimo na semaforju za rdečo luč. V trenutku ko speljemo pa utihne user posted image  user posted image

(odgovor članu nia5)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
19.1.2009 18:19:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu poli*)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: jok v avtu
19.1.2009 18:29:45   
mml
Pri naši ta veliki je bilo podobno, je bila potrebna cela animacija, da smo se uspeli kam pripeljat brez hudega tuljenja, pri dobrem letu in pol smo inštalirali prenosni DVD in je bila blažena tišina ob gledanju risank, od dveh let in pol ali pa še malo prej, pa sploh ni več problemov, lepo gleda skozi okno, se pogovarja...

...je pa trenutno ta manjši lump v podobni fazi, s to razliko, da njega malo zamoti kakšen grisin ali bobi palčka, pomaga tudi, če ga "animira" sestrica...

..tako da to je pač faza, ki mine slej ko prej user posted image

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: jok v avtu
19.1.2009 19:38:15   
liza.p
Pri nas je bilo isto. Potem smo ugotovili, da ji je PREVROČE. Kakšen kombinezon ali bunda! Ne ga s... Doma v stanovanju imaš recimo od 21 do 23 stopinj. A je v bundi in pajacu? Seveda ne. Potem smo naredili tako: v lupini v 2 majčkah, 1 hlačke, pokrita z dekco. Kasneje v sedežku 2 malo debelejši majčki, pa pokrit (malo zatlačiš, da ne pade dol).

Lahko pa da se enostavno noče vozit, če ste že vse probali.

(odgovor članu boco)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: jok v avtu
19.1.2009 20:14:27   
TinKiCa1
Hej!! Pa muska zelo pomaga, tista, ki si ji poslušala, ko je bila še v trebušlu!! Se dojenčki naši full pomirijo!! :) jst dam samo malo bolj naglas musko in že skor spi..z odprtimi okami:) heh..

_____________________________

naša najlepša punčka Eva (12.03.2008)
in njen najlepši in najboljši ati :***

(odgovor članu liza.p)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: jok v avtu
19.1.2009 20:50:34   
boco
z običajno muziko sem že poskusila in ni bilo nobenga učinka...se mi zdi da se je še bolj drla. Zdaj bom poskusila še z otroškimi pesmicami...ampak mal dvomim da jo bo to pritegnilo. To da ji je vroče sem že pomislila...vendar ko jo imam v bundici, avto zelo malo zagrejem, tako da v njem ni vroče. Bom jo poskusila slečt in prej zagret avto...sam je mal nepraktično ker običajno potujema na zelo kratke razdalje (15 - 20 minut) in potem jo morem do avta nest oblečeno, tam jo slečt in čez 15 min. jo spet oblečt user posted image .  Je pa po moje ziher največji problem, ker more bit na miru, saj je drugače na miru ene 10 sekund na dan user posted image . Sam nekak bi jo rada "naučila" da v avtu pač mora potrpet. Ker drugač se pa zelo rada potepa.

(odgovor članu boco)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: jok v avtu
19.1.2009 21:00:27   
Tisana
Ma verjemi mi, da je največji problem to, da jih pač v avtosedežu omejiš - pripneš z varnostnimi pasovi... sploh, če je bolj živahen otrok. Enostavno mora dojeti, da pač tko je in to skušati prenesti na svoj način.

_____________________________

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu boco)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: jok v avtu
20.1.2009 8:15:51   
liza.p
Kar se tiče pripenjanja na srečo nismo imeli težav, pa je zelo živahna punca (prej in zdaj). Sem pa taktično poskusila jo navadit na trakove v avtu. Ko je začela sedet ob opori, sem jo dala v stolček za jest v ležeč položaj in vsakič privezala. Počasi se je navadila da to ni nič takega in tudi v avtu potem ni delala problemov.

Kar se tiče slečenosti otroka. Res je nerodno če je slečen v avtu, recimo v lupinici, pa potem ga oblačit ko greš ven. Jaz sem se potem usedla na zadnji sedež, jo vzela iz lupinice, pa oblekla v pajaca.  Ampak to je edina stvar, ki je pri nas pomagala. Nobene zabave, igrače, pesmic ni marala.

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: jok v avtu
20.1.2009 9:56:21   
clara23
IZVIRNO SPOROČILO: poli*

Sicer ne morem primerjati z vami, ker je naša dosti mlajša od vaših otročičkov, ampak nam začne jokati, ko se ustavimo na semaforju za rdečo luč. V trenutku ko speljemo pa utihne user posted image  user posted image


točno tako je pri nasuser posted image user posted image . Mu potem pred semaforjem jaz delam: bruuuuuummm bruuuuumm bruuuummm da se malo zamotiuser posted image user posted image

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: jok v avtu
20.1.2009 12:04:30   
metuljčica1
Pri nas je bil jok od prvega dne ko smo jo dali v avto in še zdaj pri letu in pol ji vožnja sploh ni všeč in včasih joka vse dokler smo v avtu.Naj še omenim da zraven nje sedi strejša sestrica(4leta) pa nič ne pomaga.Včasih zaleže da se z njo pogovarjam, včasih ne pomaga niti kup igrač ki jih vozimo v avtu.Se pač poskušamo izogniti daljšim vožnjam, razen če je zaspana ali pa ko ravno vstane.Vse enkrat mine bo pa še touser posted image

(odgovor članu clara23)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: jok v avtu
20.1.2009 17:28:45   
boco
No če že ne druga, me tolaži vsaj to da nismo edini. Enkrat bo že minilo.

(odgovor članu metuljčica1)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: jok v avtu
20.1.2009 19:45:26   
metuljčica1
Ma ja saj vse enkrat mine s tem se jaz tolažim.S tavelko nikol ni blo problema v avtu je zmeraj poslušala glasbo pa se smejala, ta mala pa sam joka, pa saj bo minlo

(odgovor članu boco)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: jok v avtu
3.2.2009 21:15:06   
aniram
Ma, ja, kaj pa če jo poskušaš zamotit s kako igračo, sedaj, ko jih je že toliko, ki se uporabljajo prav za v avto?

(odgovor članu boco)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Kaj najbolj škodi otrokovemu imunskemu sis...
Preverite, kateri so največji sovražniki otrokovega močnega imunskega sistema in s tem njegovega zdravja.




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?