Naty*
|
Mene pa trenutno najbolj jezi to, da se ljudje obremenjujejo z imeni otrok tujih ljudi. Že to, da bi eni najrajš, da bi vsi imeli klasična, tradicionalna imena... ja najboljš, da bli bli vsi slovenci Janezi in vse slovenke Mojce. Čas gre naprej in imena se spreminjajo ravno tako, kot moda, kot avtomobili in vse ostalo, kar je okrog nas. In prav je tako. Men tud marsikako tradicionalno ime ni všeč, pa mi na kraj pameti ne pade, da bi komu tupila, kako grdo ime ima. In pol te ena soseda, ki jo komaj poznaš vpraša, kako bo otroku ime in rečeš YXY pa reče...o zakaj pa tko...men pa to ni všeč . Ja in? Koga za hudiča pa briga, kaj je teb všeč? A zdej mam dolžnost vsakega naključnega mimoidočega vprašat, če mu je všeč eventuelno ime mojega prihajajočega otročka???? Ime ne definira človeka. In res je, da se za vsako ime najde zbadljivka. Pa tiste, ki prisegajo na lepa stara slovenska imena, ki bi jih radi ohranili... a mislite, da malega Lojzeta ne bo nihče zbadal??? Če bi se vsak ubadal samo s sabo, do zbadljivk sploh ne bi prihajalo.