|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   joj to spanje!
17.3.2008 10:01:39   
Tajduška
Pozdravljene,

naša 2,5 letnica je do pred 3 tedni šla v posteljo zvečer ob 19ih ...sama, brez težav, brez joka. Tudi zaspala je sama.
Sedaj pa postaja nevzdržno!
Hoče da sem pri njej in ne samo to, ampak da ji berem knjige, kar lahko traja tudi 3 ure!
Če nočem in če zapustim njeno sobo kriči, brca, se dere in teče za mano,...
Enostavno ne neha!

Kaj naj naredim!?

Saj veste, starši probamo zlepa, zgrda,...pa ni učinka!

Hvala za vse nasvete in izkušnje...

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: joj to spanje!
17.3.2008 10:49:08   
Dadi
A ma kakšno lučko prižgano, ali ima čisto temo? Naš 2,5 letnik ima že kar nekaj časa zvečer prižgano lučko (tisto za v vtičnico). Ko mu mož pove pravljico, ga malo pocrklja, lepo pokrije in da ne bi slučajno pozabil lučke prižgat ga spomni kar tamali..oči lučko prižgiuser posted image ..In potem zaspi...Če ga pa kej biksa ali pa hodi ven iz postelje mu povem da mu bom lučko ugasnila in da bo moral brez lučke zaspat. Pa se hitro zmeniva.

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu Tajduška)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.3.2008 13:00:34   
aezzy
joj, tale lucka pri nas ni stimala, bilo je se slabse. ze od 4m je v svoji sobi, v temi in ocitno ji tako pase.ko ga je pri 17, 18 m zacela srati, (enako,kot pri tebi, Tajduska) sem probala z lucko.se slabse, sploh ni zaspala.

menda je to obdobje (ponavadi se zacne po prvem letu)....????...tako so razlozili meni v posvetovalnici. in mine samo od sebe. samo velikooo potrpljenja
meni je pomagal nasvet sestre v posvetovalnici in sicer, da predvsem naj se jaz ne zacnem obnasati kot otrok, to pomeni, da ne zacnem s tistim: moras...., ker sem jaz tako rekla. ker otrok zacuti in je sam lahko se 1000x bolj trmast.

sedaj jo je minilo samo od sebe in pridno hodi spat. 

(odgovor članu Dadi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.3.2008 14:16:22   
tamala83
ej, kot da pišeš o moji mali, še iso je starauser posted image .
jaz ji zvečer ne berm, ker ko začnem ni videt konca. malo se vležem zraven, pol pa grem. res se dere ampak kakih pet minut pa neha. sem pa ugotovila, da če se evkrat vrnem v sobo ko jo že zapustim, je hujše. se pol še bolj dere in nikak ne zaspi. jaz jo kar pustim, če le res ni prehud jok. včasih še pol atija nasere da gre k njej, ampak to je pol že druga zgodba, ker njega pa vozi tak kot da je avtekuser posted image .

31.08.2005 je iz neba padla zvezdica nama v naročje

(odgovor članu aezzy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.3.2008 10:25:22   
staši
Mi smo do predkratkim imeli tak problem z oseml etnico in sem bila na robu živčnega zloma.Zvečer spat ob devetih ,zaspi kot klop ,ponoči (OKROG POLNOČI)pa k nam v posteljo.Saj človek nekaj časa to zdrži ne pa da je to vsako noč in proti jutru pride še tamali(PET Let).znoriš !potem pa kot praviš lepa in zgrda probaš in ne gre ,z možem pa je pometala in celo to dosegla da je on šel na kavč ona pa na njegovo mesto.OLA SEM REKLA ENDAN-ZDEJ PA DOST TEGA.Sem v šoli razredničarki povedala pa je rekla da bo kak dan tudi o tem spregovorila in se z učenci o tem tudi pogovarjala da so že dovolj veliki in . .....,predlagala mi je psihologinjo(ne šolsko ampak zunanjo)Jo kličem in povem ona pa meni (seveda je vprašala vse od nasilja v družini in podobno)da naj jo IGNORIRAM.NPR. ona pride k nam spat jaz ali pa mož ali pa oba naj greva ven iz sobe brez besed in greva spat v njeno sobo.Seveda sem jaz bila tista ker mož spi kot top .tako sva nekaj noči se šetale od ene sobe do druge in po dveh mesecih čudež ,prespala v svoji sobi.Seveda o tem se nisva smeli nič pogovarjati in omenjati edino če bi to sama kej rekla pa ni niti enkrat o tem niti črhnila.     priporočala mi je takrat tudi sirup APIFIT za pomirjavitev,to je bolj  kot med in ga dobiš v vseh merkatorjevih trgovinah ,ni pa dobrega okusa samo je res tamali zgleda pomagalo.Zvečer sem tudi jaz bila vedno suženj pravljic in branja pa sva se vedno zmenile za eno pa to ni držalo zato sva se zmenile za nagrado in če je ubogala in ostala pri eni pravljici največ dveh je dobila zjutraj smeškota ali nalepkico. Nalepkice pa tudi dobiš na pošti ,trgovini ....in lepla jih je v album za slike.toliko za enkrat LP                                   

(odgovor članu tamala83)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.3.2008 10:29:57   
staši
Aja nam tudi lučka gori pa nič zato samo da je mir v hiši 

(odgovor članu tamala83)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.3.2008 20:14:58   
Rubin.
Z 2,5 letnim otrokom se že da marsikaj dogovorit, zmenita se, da ji prebereš 2 knjigici, nato ji daš lubčka, pa lahko noč. Oz., dogovor prilagodita sebi in potem je na tebi, da se tega držiš. Pri nas mala miss (isto stara kot tvoja) točno ve, da se mami drži dogovora in da ne pomaga čisto nič. In glej ga zlomka, nikoli ne trmari, če pa, jo pustim, da jo mine, in verjemi, da jo mine. Ker početje, ki nima učinka, ne traja dolgo, ne pri odraslem ne pri otroku user posted image , če pa boš popuščala, jo bo to samo zmedlo in ne bo vedela, kje je meja in se bodo križi in težave nadaljevale še dalje.
Na tebi je da postaviš mejo, otrok jo bo vedno skušal malce dvigniti, če mu bo uspelo, pa je odvisno od tebe.

Veliko sreče in potrpljenja ti želim.

(odgovor članu staši)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.3.2008 23:43:07   
Čupka
Mogoče je samo obdobje, ki bo minilo tako kot je prišlo...
Ali se je v zadnjem času zgodila kakšna manjša sprememba in jo punčka tako ali drugače občuti? Imap mogoče več dela kot ponavadi in dobi čez dan malo manj tvoje pozornosti?
Probaj odkriti vzrok. Kljub temu pa se mi ne zdi pametno, da visiš pri njej vsak večer celo po 3 ure. Ko je čas za spančkat, je pač čas za spančkat. Preden se začne ta čas, ji preberi nekaj malega (že prej se dogovorita kaj), se objemita, pocrkljajta in potem odidi. Pusti ji malo lučko, če to želi.
Potem pojdi večkrat h njej, vendar samo toliko, da jo pobožaš, poveš da je vse OK, da mora spat in da boš tudi ti šla kmalu spat, ker si utrujena. Vztrajaj pa pri tem, da ostane v postelji. Samo moraš bit odločna in ne smeš niti enkrat popustit.
Pri mojih otrocih s tem nisem imela težav. Od dojenčka ven sem jih lepo navadila, da so šli zvečer ob uri spat in se umirili. Samo sem pa morala bit včasih kar nepopustljivauser posted image user posted image user posted image . Priznam da je to dostikrat najtežje!
Zato sem pa še toliko bolj uživala pri dojenčkih - ponoči ga pač moraš podojit in potem lahko do neskončnosti podiraš kupčkeuser posted image  - kar nisem in nisem jih mogla dat nazaj v posteljico, tako se je bilo lepo crkljat.

(odgovor članu Tajduška)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?