Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: jogi pri širokem povijanju - kako 27.8.2007 18:26:28
|
|
|
|
Maxica
|
To mi pa zdaj ni čisto jasno - zakaj bi bilo treba naklon dvigniti? Zaradi širokega povijanja? Prvič slišim.
|
|
RE: jogi pri širokem povijanju - kako 27.8.2007 18:32:00
|
|
|
|
Anonimen
|
V MŠ nam je babica rekla, da če se široko povija, naj ima obvezno dvignjeno vzglavje (ampak cel jogi, ne samo navaden povšter pod glavco), samo zato, da je glavica višje od ritke.
|
|
|
|
RE: jogi pri širokem povijanju - kako 27.8.2007 18:53:47
|
|
|
|
metkica1
|
Tudi jaz sem mojo morala povijati široko, pa za tole res prvič čujem. Pa toliko sem prebrala in prečekirala RR, pa nisem tega zasledila.
|
|
|
|
RE: jogi pri širokem povijanju - kako 27.8.2007 19:02:31
|
|
|
|
Anonimen
|
Pa ni imel dojenček rito višje od ust, ko si mu dala vse tiste plenice?
|
|
|
|
RE: jogi pri širokem povijanju - kako 27.8.2007 19:03:57
|
|
|
|
Sisy
|
Tako je,jogi je treba obvezno dvignit,če ne otroček visi z glavico navzdol. Midva sva jogi podložila z brisačami,pod glavico pa ime še vedno samo tetra pleničko.
|
|
RE: jogi pri širokem povijanju - kako 27.8.2007 20:36:50
|
|
|
|
Seven*
|
Pravilno podlozen dojencek spi tako, kot ona teta na reklami za jogi. Ima hrbtenico v ravni liniji. Glavico podlozimo z dvema plenicama (da ne visi), med nogice zvijemo eno plenicko, da nogica ne visi. Naklon lezisca nima pri tem nobene veze. Naklon se priporoca zaradi refluksa, bljuvanja materinega mleka, saj se na ta nacin obrdzi bolje v zelodcku.
|
|
RE: jogi pri širokem povijanju - kako 27.8.2007 20:55:53
|
|
|
|
Anonimen
|
Meni je patronažna rekla, da moram dvigniti vzglavje. Midva sva pri obeh zložila pod jogi knjige, tako, da glavica ni nižje od trebuščka. Tako tudi nikoli nismo polivali, imeli krče ali kolcali zaradi nepodretega kupčka. PA tudi v košari v vozičku imam dvignjeno vzglavje.
|
|
|
|
RE: jogi pri širokem povijanju - kako 27.8.2007 21:02:02
|
|
|
|
Naja30
|
Smo povijali široko 1 mesec, pa prvič slišim tole. Ja, smo dvignili naklon, ampak zaradi polivanja, ne zaradi širokega povijanja
|
|
|
|
RE: jogi pri širokem povijanju - kako 31.8.2007 8:55:20
|
|
|
|
martinuška
|
Mi smo pa dvignili jogi (na eno stran smo pod jogi dali knjige, tako da je bil dvignjen) zaradi obeh razlogov. Naša je bila široko povita, zato je skorajda visela z glavico dol. Z dvignjenim naklonom smo potem izravnali njeno telo v spanju oz. še malo dvignili v področju glave. Dvignjen jogi je torej skorajda obvezen, če se dojenčka široko povija. Če pa se ne, pa je vseeno dobro, da je dvignjen, zaradi refluksa.
|
|
|
|
RE: jogi pri širokem povijanju - kako 31.8.2007 13:12:26
|
|
|
|
livia
|
Dvigovanje nakolona s širokim povijanjem nima veze. Če široko povijaš, pač povijaš. Ležišče pa povzdigneš, da se otroček ne pobruha, ali pa ko so prehlajeni in imajo zamašen nos, da lažje dihajo. Meni je za razne nastavke škoda denarja in sem v zibki jogi podložila z atlasom in še kako tanjšo knjigo, v veliki posteljici dan pa fascikle ali albume spodaj.
|
|
|
|
RE: jogi pri širokem povijanju - kako 2.9.2007 0:08:38
|
|
|
|
martinuška
|
Hja ne vem no, a bi ve, če bi bile sedaj tako široko povite, spale na ravni postelji?? Glava bi bila precej nižja od ostalega dela telesa, kar bi bilo ekstremno neudobno. In tako je seveda tudi pri dojenčkih. Zato se mi zdi logično, da se že zaradi tega ležišče pod vzglavjem dvigne. Jasno pa je, da je tudi za refluks super, če je dvignjeno ležišče.
< Sporočilo je popravil martinuška -- 2.9.2007 0:10:58 >
|
|
|
|
RE: jogi pri širokem povijanju - kako 2.9.2007 8:40:12
|
|
|
|
Sisy
|
se popolnoma strinjam z Martinuško....
|
|
RE: jogi pri širokem povijanju - kako 2.9.2007 20:06:33
|
|
|
|
tanjaDi
|
Zaradi širokega povijanja, to je tudi meni čudno Meni je patronažna to svetovala zaradi polivanja, saj dojenčki ne znajo še prav kupčka podret (kao zaradi krčev). Mi smo na posteljici samo sprednja kulca odšraufali dol.
|
|
|
|
RE: jogi pri širokem povijanju - kako 2.9.2007 21:14:50
|
|
|
|
Seven*
|
Na intenzivni negi v MB in na fizioterapiji so svetovali dvig lezisca zaradi POLIVANJA. Pri sirokem povijanju pa je pomembno, da je glavica dvignjena z zlozeno plenicko in da je med nogicami svaljek plenice, da noga ne visi. Predstavljajte si kako bi sebe zalozile, ce bi bile tako zavite. En povster bi si dale pod glavo, da ne bi bila rit visje. Ce dvignes lezisce, se dvigne celotno lezisce v diagonalo in ne pomaga kaj prida pri tistem kupu plenic. :)
|
|
RE: jogi pri širokem povijanju - kako 3.9.2007 8:35:08
|
|
|
|
mala zirafa
|
Kje se ga pa kupi?Moja je fuuul polivala in smo jo morali non stop preoblačit.Če bi takrat vedela za to... Sicer bova v bodoče načrtovala drugega pa me vseeno zanima kje se ga dobi.Tudi mi smo podložili z brisačami, pa ni bistveno pomagalo.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Najlepše ime za fantka po vašem izboruVsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?