Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
jim pustite da se igrajo s hrano?? 1.2.2009 21:25:59
|
|
|
|
julči
|
oj, imamo skoraj 9m staro in ker se zavedam da je igra učenje ji pač pustim da se ob hranjenju igra zraven, dam ji svojo žličko, male koščke npr sirčka, kruha, včasih ji v malo skodelico dam tudi polento, ona z roko v njo in si razmaže po obrazu,... ... seveda veselo paca in meče z mize, v usta si pa koščkov še ne daje, razen kašno skorjico gloda. trenutno smo prišli do te faze, da da meni kaj v usta in se ji zdi to zelo fajn. Seveda se vsa moja okolica zgraža nad tem, češ da otroka razvajam, kaj se norca delamo iz hrane, da je vse napacano,... sploh če smo na kosilu pri taščici, ki je zelo pedantna kar se tiče čistoče. Na ta mnenja se sicer ne oziram preveč a vseeno me zanima kako ve prakticirate, jim pustite, da se igrajo, kdaj so zečeli nositi tudi koščke v usta, kdaj so se zavedali da se z žlico zajema in nosi v usta,...
|
|
|
|
RE: jim pustite da se igrajo s hrano?? 1.2.2009 21:30:25
|
|
|
|
Najaa
|
Sem pustila ja, sam v mejah normale.
|
|
|
|
RE: jim pustite da se igrajo s hrano?? 1.2.2009 22:03:47
|
|
|
|
resika
|
niti ne, vsaj kar se tiče mehke hrane. Jaz sem mu dala vilčko, pa je pikal hrenovke, sadje... Pustiš, ampak v mejah normale, tud otrok se mora naučit, da hrana ni igrača.
|
|
|
|
RE: jim pustite da se igrajo s hrano?? 1.2.2009 22:52:35
|
|
|
|
taška30
|
IZVIRNO SPOROČILO: julči dam tudi polento, ona z roko v njo in si razmaže po obrazu,... ... seveda veselo paca in meče z mize, Niti ne, že ko tole berem, mi grejo lasje pokonci. Če česa res ne prenesem, je pa igranje s hrano. Ena stvar je, da je otrok neroden, ker še ne zmore, ampak se trudi (to podpiram in ni panike, vse pobrišem brez kompliciranja), druga je pa da bi se mi po obrazu mazala s hrano. Za igro. NOT! Pa sem začela kar kmalu, najprej s koščki, potem s skutkami (so bolj goste), jogurti....dokler se lepo trudi jest OK, ko se začne afnat in igrat s hrano, opozorim, če ne pomaga, pa še krožnik vzamem. Tko je bilo pri 9 mesecih, pa je še zdaj pri skoraj 4 letih. Hrana ni igrača, je pa hranjenje lahko zabavno če ga takega narediš.
|
|
|
|
RE: jim pustite da se igrajo s hrano?? 1.2.2009 22:59:50
|
|
|
|
rija
|
v mejah normale. otrok se mora vseg naučiti in dosti sprobati....in prav na živce mi gredo taki, ki za vsakim grižljajem brišejo z nekimi robčki otroka okrog ust in ga obremenjujejo s pretirano čistostjo..... našega smo vzgajali dosti liberalno, pa vseeno ni neki strašen pacek kadar je....se polije, se popacka, ampak zaradi tega ne delamo nikoli nekega haloja...
|
|
RE: jim pustite da se igrajo s hrano?? 1.2.2009 23:15:04
|
|
|
|
taška30
|
IZVIRNO SPOROČILO: rija ...in prav na živce mi gredo taki, ki za vsakim grižljajem brišejo z nekimi robčki otroka okrog ust Joj, ampak res. Takšna je moja mami, ona je čist živčna kadar je pri nas in gleda ko otroci jejo. Tamalo (skoraj 2 leti) bi še vedno ona pitala (če bi se ji tamala pustila seveda ), ker ne more videt ko ji kaj pade z žličke. Pa ko imajo umazane rokice kar v nizkem štartu čaka z robčkom, da se ja ne bo česa dotaknila, npr.stola. Jaz glede tega nimam problemov dokler se otrok trudi normalno jesti, pa čeprav je vse usvinjano okrog, ampak prav igrati se s hrano, no pa pri meni žal ne.
|
|
|
|
RE: jim pustite da se igrajo s hrano?? 2.2.2009 8:42:18
|
|
|
|
wii
|
IZVIRNO SPOROČILO: taška30 Niti ne, že ko tole berem, mi grejo lasje pokonci. Če česa res ne prenesem, je pa igranje s hrano. Ena stvar je, da je otrok neroden, ker še ne zmore, ampak se trudi (to podpiram in ni panike, vse pobrišem brez kompliciranja), druga je pa da bi se mi po obrazu mazala s hrano. Za igro. NOT! Pa sem začela kar kmalu, najprej s koščki, potem s skutkami (so bolj goste), jogurti....dokler se lepo trudi jest OK, ko se začne afnat in igrat s hrano, opozorim, če ne pomaga, pa še krožnik vzamem. Tko je bilo pri 9 mesecih, pa je še zdaj pri skoraj 4 letih. Hrana ni igrača, je pa hranjenje lahko zabavno če ga takega narediš. se podpišem pod to in pri nas je enako
|
|
|
|
RE: jim pustite da se igrajo s hrano?? 2.2.2009 8:54:02
|
|
|
|
Pikapolonica_
|
IZVIRNO SPOROČILO: rija v mejah normale. otrok se mora vseg naučiti in dosti sprobati....in prav na živce mi gredo taki, ki za vsakim grižljajem brišejo z nekimi robčki otroka okrog ust in ga obremenjujejo s pretirano čistostjo..... našega smo vzgajali dosti liberalno, pa vseeno ni neki strašen pacek kadar je....se polije, se popacka, ampak zaradi tega ne delamo nikoli nekega haloja... Enako. Sploh tista z robčki je res huda Poznam še en primer, ko je mamica pred hranjenjem dala otroku pod stolček za hranjenje časopisni papir, da ni umazal tla.
|
|
RE: jim pustite da se igrajo s hrano?? 2.2.2009 10:25:29
|
|
|
|
nia5
|
Dokler si nosi koščke v usta ji pustim da paca, ko pa neha papat, pa odstranim hrano.
|
|
|
|
RE: jim pustite da se igrajo s hrano?? 2.2.2009 10:30:57
|
|
|
|
koala
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pikapolonica_ Enako. Sploh tista z robčki je res huda Poznam še en primer, ko je mamica pred hranjenjem dala otroku pod stolček za hranjenje časopisni papir, da ni umazal tla. Žal poznam še hujši primer,ko mamica odnese otročka z stolčkom za hranjenje v TUŠ KABINO!!!!! da kuhinja nebo umazana . In ja, moj packa, ker tako vsaj nekja poje, mislim da je še čas za učenje bontona pri mizi.
|
|
RE: jim pustite da se igrajo s hrano?? 2.2.2009 10:39:28
|
|
|
|
Mesečnica
|
Dokler se trudi, da bi sam jedel, pa mu pri tem kaj pade z žličke ipd., se z možem ne sekirava. Ko pa je že sit in se začne dejansko igrati s hrano, ga pa najprej opozoriva, potem pa mu hrano odvzameva. Tako počneva že od takrat, ko je začel sam jesti. Najprej je jedel tako, da je z rokico nosil koščke hrane v usta (tam nekje od 11. meseca naprej, prej se je gospod pustil pitati), žlica mu do začetka 18. meseca sploh ni bila zanimiva (jaz sem mu jo vztrajno dajala zraven krožnika, on pa jo je vedno dal meni ali možu ), potem pa se je nekega lepega dne sam od sebe odločil, da bo on sam jedel z žlico, in glej ga, zlomka, v enem tednu jo je povsem obvladal .
< Sporočilo je popravil Mesečnica -- 2.2.2009 10:41:53 >
|
|
|
|
RE: jim pustite da se igrajo s hrano?? 2.2.2009 13:09:09
|
|
|
|
sončika84
|
jaz bom mojemu sigurno pustila,da bo pacal s hrano. konec koncev se otrok tako uči in preizkuje hrano. otroci morajo itak vse sprobat,pri hranjenju pa je tako,da pač pomakajo roke not, jo mečejo v tla,si jo mažejo po obrazu... in jaz mu tega ne mislim prepovedovat,ker je to pač v njihovem razvoju normalno. dobro,seveda ne bom v nedogled puščala- ko se bo jedlo, se bo jedloče pa bo vmes pač moral raziskovat pa pač bo. ko pa ne bo več jedel pa bom hrano itak umaknila.
|
|
|
|
RE: jim pustite da se igrajo s hrano?? 2.2.2009 16:02:03
|
|
|
|
katicka
|
Žal poznam še hujši primer,ko mamica odnese otročka z stolčkom za hranjenje v TUŠ KABINO!!!!! da kuhinja nebo umazana . jaz tudi mojo nesem v tuš kabino ko razrdobi kruh tak da ne veš kje te dtrži se glava.pač je lažje v kopalnici jo ščistit ko pa da bi jo v kuhinji.pa da ne bo kdo mislil da se ne vem kako obremenjujem s tem če nekaj zamaže.pač mi je bol praktično tak.
|
|
|
|
RE: jim pustite da se igrajo s hrano?? 2.2.2009 16:07:10
|
|
|
|
rija
|
a sesalcev pa nimate
|
|
RE: jim pustite da se igrajo s hrano?? 2.2.2009 20:17:48
|
|
|
|
katicka
|
IZVIRNO SPOROČILO: rija a sesalcev pa nimate ne nimamo,ker nimamo preprog zaradi pršic,....
|
|
|
|
RE: jim pustite da se igrajo s hrano?? 2.2.2009 21:45:33
|
|
|
|
julči
|
hvala za vsa vaša mnenja, se mi zdi da je še vedno kar nekaj mamic, ki jim je neprijetno ko vidijo otroka kako s prsti brodi po hrani in se bojijo da bi ga s tem razvajale in da to pomeni da se s hrano norčujemo. A vseeno sem še vedno mnenja naj dojenček čimprej začne aktivno sodelovati pri hranjenju in naj ne bo le pitan in čist. Ko bo moja deklica na kakršenkoli način sposobna spraviti hrano s krožnika v usta ji bom to pustila, pa naj bo zaradi tega še taka pacarija. Pa tud zdi se mi, da se pri vseh dojenčkih enkrat v procesu učenja hranjenja razvije močna potreba po tem, da pomaka prste v zelenjavo, da mečka zdrob po rokah, da packa po kapljici mleka. S tem se pač uči, spozna hrano... seveda pa ne bom pustila metati hrano in pacati z njo ko bo ji bo hranjenje že laufalo.
|
|
|
|
RE: jim pustite da se igrajo s hrano?? 2.2.2009 22:04:22
|
|
|
|
rija
|
IZVIRNO SPOROČILO: katicka IZVIRNO SPOROČILO: rija a sesalcev pa nimate ne nimamo,ker nimamo preprog zaradi pršic,.... hmmmm.....saj sesalci niso samo za preproge.....mi tudi nimamo preprog, sesalec pa laufa tudi parkrat dnevno.... sicer pa: vsak po svoje
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?