štručka
|
Ne se skirat...jest sem pred nosečnostjo jedla enkrat na dan, ob 18.uri in še to blazno nezdravo hrano. Na tak način, sem imela zadnjih 7let svojih 65 kg. Odkar sem noseča (10tednov)meljem cel dan. Začelo se je s tem, da sem si na takšen način lajšala slabost. Ker pa sem previdno izbrala, kaj bom "grickala čez dan, sem se od začetka nosečnosti zredila za slabe 0,5kg, pa še to zaradi tega, ker je v meni več vode (spijem okrog 3l na dan). Torej; omeji se na polnozrnate grisine, jogurt, sadje (:zmeden2:NE JEST BANAN, MELON, LUBENIC, grozdja IN OSTALEGA VODENEGA SADJA-vsebuje ogromno sladkorjev, malo koristnih snovi in dobrih vitaminov, veliko vode in nikoli ne nasiti.Baje se :nosecka: zaradi takšnega sadja največkrat preveč zredimo, saj mislimo "ah, saj je sama voda", v resnici pa so ogromne količine sladkorjev ki se pridno nabirajo na naših ritah...voda gre pa itak ven). Raje jej nektarine, breskve in sadje, s katerim imaš več "dela". Vzemi si čas, da ga pripraviš (olupiš, lepo narežeš in okrancljaš)...pa boš zaužila veliko manj, in neredilno (ja, tudi sadje v prevelikih količinah redi). Predvsem pa je potrebno paziti pri sestavljanju jedilnika; Testenin, kruha in krompirja ne zaužit skupaj z mesom (meso+solata ali zelenjavna priloga, na kos kruha pa si raje položite malo margarine, soljen paradižnik, solato in kumarice namesto paštete!!! tako sestavljene hrane lahko zaužijemo vsaj še enkrat več (ni pa za pretiravat in med večjimi obroki naj mine vsaj nekaj ur!!)
|