|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   jemanje železa
7.4.2007 11:16:57   
Vittel
Ima katera kakšne izkušnje z jemanjem železa med nosečnostjo. Sem v 5 mesecu in imam Hb 118 pa mi je G predpisala železove tablete Retafer. Pa baje so lahko kar težave okrog jemanja teh tablet.
Kakšne so vaše izkušnje?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: jemanje železa
7.4.2007 11:33:01   
Linapina
Mene je po jemanju železa skoz malo zapiralo, kr nisem mogla 'kakat', pa sem si pol nabavla Magnezijeve tablete (ker so me itak tud krči grabli) pa sem jih mlačne pila na tešče, pa je bilo vse OK, pa kri sem mela tud ful vredu, mi jih ni blo treba skoz jemat.

(odgovor članu Vittel)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.4.2007 11:52:40   
manca79
Jaz sem v 5. mesecu pa tudi že jemljem Retafer. Prej sem jemala enega zjutraj na tešče, in me je kak teden po njih zelo bolel želodec, zdaj je pa OK.
Fino je če ga poješ skupaj s sokom pomaranč, po možnosti sveže stisnjenim, ker se baje železo bolje absorbira v kri.

lp
M.

(odgovor članu Linapina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.4.2007 13:05:35   
Samoyedka
C vitamin v pomarančah pomaga pri absorbciji železa ;) Menda Retafer res rad "zapira", kar pa po mojem lahko popraviš s kakšnim probiotičnim jogurtom. Jaz težav z jemanjem nisem imela. Pač- vsako zdravilo ima lahko stranske učinke, žal.

13.8. je na svet prijokal za mamico in atija najlepši rožnati fantek - Tilen
Vsi se rodimo neumni- eni takšni tudi ostanejo...

(odgovor članu manca79)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.4.2007 14:28:23   
Majchi
Tudi meni so predpisali železo, ampak Hematopan. Sestra pri G je rekla, da je možno, da bom po njih zaprta, ampak zaenkrat je vse ok, pa jih jemljem že 3 tedne.
Je pa res, da vsak dan jem sadje, spijem actimel, kakšen probiotični napitek. Poleg tega me muči zgaga, kjer mi pa super pomaga Donat. Saj veš, Donat pa odpira...user posted image .

(odgovor članu Samoyedka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.4.2007 22:09:35   
baja*
Jaz pa pijem sirup Legofer. Na začetku me je malo zaprlo, zdaj pa je ok. Težav z želodcem nisem imela. Spijem ga eno uro po kosilu z dosti vode, not pa si stisnem limono. Je pa železo baje nevarno za zobe (vsaj sirup), tako da si jih grem vedno takoj umit.

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.4.2007 18:30:20   
karin412
Ne vem, zakaj ti je G dal pri 118 Hb železove tablete, ker so močnejše in še zapirajp. Jaz sem tudi v 5. m pa še vedno pijem sirup Floradix, ki ga sama kupim v lekarni (skoraj 10 e), ampak te ne zapira. Tudi G mi je rekla, da mi bo dala tablete samo, če bo železo padlo preveč.

V 1.nosečnosti sem jemala Hematopan, ko sem imela 103 Hb, nato pa Retafer. Vseskozi sem pila s pomarančnim ali limoninim sokom in poleg še Donat, da sem sploh šla na WC.

(odgovor članu baja*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?