|
RE: jedilnik 9,10 mesečnika 13.12.2008 16:49:00
|
|
|
|
TIMOTY
|
IZVIRNO SPOROČILO: tajtaja Moja bosta pojutrišnjem stara 9 mesecev. Mi kruha še ne jemo, prav tako ne kakih piškotov. Zjutraj mleko, sedaj DM trojko zgostim z riževimi kosmiči, zvečer isto. Za malico banano z hruško, kakijem, melono, jabolko, včasih dam zraven par žličk jogurta. Za kosilo večkrat tudi kako Hipovo gotovo kašico po 8. mesecu. So res odlične, zelo okusne. Včasih pa jima sama kaj skuham, največkrat isto kot nam, se pravi kaka purica, piščanec, govedina z zelenjavo (brokoli, cvetača, korenček, bučke, krompir), seveda solim pozneje, ko za njiju že vzamem vstran. Vse to zgostim z polento, rižem, piro,... Obožujeta od Milupe zelenjavno kašico, se naredi z vodo, ali pa tudi DM-ove kašice, tudi z vodo. Pa Hippove kosmiče, ki se naredijo z mlekom. Pa Fruchtzwerge, pa kakšna gotova sadna kašica. V glavnem moja dva sta super jedca in ju je prav užitek hranit. S tem, da jaz še preveč ne hitim in mi niti na kraj pameti ne pade, da bi začela jesti vso hrano, kot ostali druž. člani, pa čeprav dobim dosti negativnih namigov, kao da kompliciram pri vsakem naslednjem otroku bolj. Najbolj me dvigne, ko mi ponosne mamice razlagajo, kako je njihov pri štirih mesecih jedel zelje, pa čufte, pa bla bla bla . Sploh ne morem poslušati takih neumnosti. Meni bi se otrok smilil, pa saj mu črevesje čisto zdela. Potem pa krči, pa jokanje, pa... Meni se pa zdi, da vsaka mama dela dobro za otroka in mu noče škodovat. Mislim pa da pr 4 mesecih nobena ne daje zelja al pa čufte, mogoče kasneje pa še to najbrž samo za probat. Se mi zdi pa tud to bolje kot kupljene kašice, ki jih omenjaš. Vsaka mama ima pravico odločat se za svojega otroka. V vrtcu je hrana tud soljena ( ne tako kot za odraslega ) in tudi ni preveč dobro odlašat z normalno prehrano ( seveda manj začinjeno ) pri otroku. Priporočajo, da otroka po 10 mesecu začnemo navajati na prehrano za celo družino. Moj je bil do 5 meseca izključno dojen in je imel krče, pa sem tudi jaz pazila na prehrano. Moje mnenje je, da se moramo prilagajati vsakemu otroku posebej, niso vsi otroci tako kot piše v knjigi in eni so prej pripravljeni, da prenehajo z dojenjem in se postopoma sami odstavijo ter začnejo z gosto hrano, drugi pa kasneje in temu se mora mamica prilagodit.
|
|
|