ronja
|
Se strinjam s tt, kar sem jaz probala stvari iz topshopa (sicer jih nisem jaz kupovala, ampak sem jih pa lahko poizkusila), so večinoma hitro crknile. Oče si je enkrat kupil nekaj za delat trebušnjake, je polomil že prvi dan - tako da je vadil tako kot naj bi vadil - ne vem, za kaka švoh dekletca je bilo to delano... Zdaj ma nekaj drugega, kar dela, kolesa pa nima, tako da tu ti ne vem svetovat. če boš morala vsakič posebej zadevo od nekje potegnit in jo sestavit, da jo boš uporabljala malo ali nič To se tudi meni zdi. Sicer nimamo nobene telovadne naprave doma (razen tatamija, če to spada zraven - to je tista guma za po tleh;), ampak že samo šivalni stroj ti povem, da uporabljam veliko več, če stoji na mizi kot pa če je pospravljen pod mizo in ga moram najprej gor dvignit in priklopit - pa ni vse skup 2 minuti dela. Samo potem se mi/ti ne da. Če pa že tam stoji, potem pa samo greš, pa narediš, kar pač dela tisto tvoje čudo. ti povem, da se meni ne da delat joge, če moram povštre umaknit (jih imamo na tleh, ker imamo nimamo kavča - smo na tleh - pa je čisto brezeve, samo se mi ne da. Še ena ideja, ki meni ful pomaga pri motivaciji: me smo začele "telovadit" (beri: delat "kao jogo") z malima. In jima ful dogaja in sta celi srečni zraven. In potem me onidve žicata, da gremo spet naredit leva, pa slona, pa ribo pa raka itd... Mami, pejmo telovadit, mami, daj no... Itak da ne moreš rečt ne. Dvigneš rit, pa telovadiš. To je super motivacija:) Pa vse skup lahko rata zabavno: pod mostom onidve zlezeta in ti garantiram, da ga držim veliko dlje kot bi ga sicer, če onidve spodaj kampirata, ker se zlepa ne naveličata . Pa včasih ti kaka spleza na hrbet in nudi dodatni odpor ali pa dodatni razteg . Skratka praktiš, če tako gledaš . (Nisem pa nikoil hodila k jogi in nimam pojma o njej, samo eno knjigo sem gledala in delam vaje od tam, tako da nimam pojma, ampak hkrati tudi nsem okupirana z mislijo, da naj bi bil to čas za relaksacijo in mir in koncentracijo itd... pri nas je to bolj "prosto po prešernu). Meni je sicer všeč ideja, da ima človek doma kako tako napravo, pa da lahko dela, kadar ima čas in je to tako mimogrede - da se ti ni treba oblečt ko medved sredi zime, pa se nekam odpeljat, parkirat, se spet preoblečt,... zato da boš eno odlaufal v fitnesu;). Da enostavno doma, ko si itak v trenirki stopiš gor in to je to. Če bi imela prostor, bi z veseljem imela kako tako stvar doma, ampak bo treba malo počakat. Ali pa bi imela vsaj malo daljši tatami, da bi lahko naredila celo vajo v kosu, ne da se moram vmes prestavljat, ker ni 3 metre placa;). Lubi je imel včasih pod podbojem vrat obešeno eno palico in se je velikokrat vesil gor. Oče ima pa eno zadevo za delat trebušnjake, pa ga še nisem videla gor, razen, ko je nam demonstriral, kako deluje . Odvisno od človeka in od tega, kaj češ dosešt - lahko da si želi samo par minut na dan bit gorin to se mi zdi čisto izvedljivo. Pa je zadeva čisto fajn in je tuid nama všeč, samo se pri njem tudi midva ne spraviva, ker mava navadno tam "time off".