|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   je potrebno biti tešč?
10.4.2007 16:25:52   
p&b
V petek imam prvič laboratori(sem v 11 tednu),zanima me ali moram biti tešča?

Hala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: je potrebno biti tešč?
10.4.2007 16:30:46   
Anonimen
Ne

(odgovor članu p&b)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
10.4.2007 16:31:27   
Pandica
Ko sem jaz šla dati kri za preiskave so mi rekli prej ja da naj bom tešča.
Tako, da mislim, da zate velja enako. Je pa res, da sem bila tisto jutro najbolj lačna user posted image  

(odgovor članu p&b)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.4.2007 16:35:33   
Jelenche
pred vsakim pregledom moram dan ali dva prej dat vodo. Nikoli do zdaj nisem bila tešča. G mi celo reče da naj normalno jem kot vsak dan zato tudi pridem raje pop.

Enako velja za kri.

Če si v dvomih pa kar lepo pokliči G in vprašaj, mislim da bo najbolje, saj ima tukaj vsaka od nas verjetno neko svojo verzijo.

Uživaj v nosečnosti

< Sporočilo je popravil Jelenche -- 10.4.2007 16:36:08 >

Morja ne moreš prečkati, če le zreš v vodo

R. Tagore

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.4.2007 16:39:59   
Klarita
Jaz sem bila na prvih krvnih preiskavah tešča, potem pa sem komaj čakala, da nekaj pojem, ker mi je bilo ful slabo.
Vprašaj G, ampak jaz bi bila na tvojem mestu.

(odgovor članu Jelenche)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.4.2007 17:03:54   
katja84
men ja rekla ginek. da mi ni treba bit tešča za laboratorij!

(odgovor članu p&b)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.4.2007 17:53:55   
lunca2
Tudi meni ni bilo treba biti tešča pri nobenem odvzemu krvi in urina. user posted image

17.06.2007 ob 23:17 je na svet prijokal najin sonček Ažbe!

(odgovor članu katja84)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.4.2007 17:56:00   
skuštrana
Men je pa tole full smešno user posted image - eni morajo biti tešči, drugi pa spet ne...A nimamo vsi enake preglede?
No, meni je sestra rekla, da moram bit tešč...In da mora bit prvi jutranji urin(ja, sigurno bom do laba držala prvi jutranji urinuser posted image )

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu katja84)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.4.2007 18:11:58   
zarjica
Ah....čudno....tudi jaz imam drugi teden, v 12. tednu, prvič laboratorijski pregled, pa sem naročena ob 12.00!!!! Pa mi nič niso rekli, da bi do takrat ne smela jesti...mislimuser posted image , ta pa je huda...lačna do 12.00???? user posted image  Nemogoče....če bi bilo treba biti tešč, bi me naročili že zjutraj, ne?

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
10.4.2007 18:32:27   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu zarjica)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
10.4.2007 18:52:19   
kjava
Tešča morš bit samo kadar ti merijo krvni sladkor, ti bo že prej povedala, če ti ga bojo. Drugač pa ne.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.4.2007 19:14:58   
jooly
Tole so pa res komedije... Jaz grem jutri zjutraj (9/1) na laboratorij in mi je rekla naj bom tešča. user posted image

Na koncu je vedno dobro. Če ni dobro, še ni konec.

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.4.2007 19:43:40   
Putka
IZVIRNO SPOROČILO: kjava

Tešča morš bit samo kadar ti merijo krvni sladkor, ti bo že prej povedala, če ti ga bojo. Drugač pa ne.

Pa tudi takrat ne! So me napotili v diabetološko ambulanto na testiranje cukra. Pridem okrog 10h, tešča in lačna k s... Navodila sestre in ginekologa, da ne smem nič jest! No, pri prvem testu sploh ni treba biti tešč. Dajo ti 50g glukoze za popit, eno uro počakaš (takrat ne smeš jesti ali piti) in potem ti vzamejo kri. Šele pred naslednjim testiranjem nisem smela jesti.

Za navaden laboratorij pa ni panike. Zjutraj zajtrk, da katera skup ne pade!

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 13
11.4.2007 11:21:36   
Mateja82
Men so rekli da lahko čisto normalno jem, se ni treba zadrževat. Če nebi nič jedla bi še kje skup padla.

7.3.2006 je štorklja končno dostavila prvi paket...

8.9.2007 pa še drugega :)

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
11.4.2007 11:26:40   
BaByGiRl
Lahko ješ,....1000%, razen če ti bodo že v naprej napovedali kakšen poseben pregled krvi. Pa raje jej, ker tam lahko doolgooo čakaš.user posted image
Jaz sem šla prvič tešča tja, pa mi je bilo na koncu že kar slabo, pa me je G prekregal kaj ga serjem, da naj vedno prej jem, ker redni pregledi ne vsebujejo nič takih testov, da bi moral biti tešč

(odgovor članu Mateja82)
Neposredna povezava do sporočila: 15
11.4.2007 11:48:15   
ger06
jaz sem jo prav vprašala in je rekla da ni treba biti tešč, samo za eno preiskavo naj bi bil, ampak to ti itak prej povejo

(odgovor članu BaByGiRl)
Neposredna povezava do sporočila: 16
11.4.2007 11:50:34   
HHH
Jaz sem prav obilno zajtrkovala in spila še eno kavico, pa ni bilo prav nič narobe. Verjetno sem imela ravno zato idealen pritiskuser posted image

(odgovor članu ger06)
Neposredna povezava do sporočila: 17
11.4.2007 12:08:18   
Naty*
Živjo!

Lep pozdrav najprej vsem! Sem relativno nova na forumu, ampak mi je ful všeč :).

p&b jaz moram ta teden narediti laboratorijske preiskave (prvič, sem v 6-tem tednu). Meni je sestra pri ginekologinji zabičala, da moram biti na vsak način tešča! Ker v primeru da poješ nekaj kar ima sladkor (to je večina hrane) ti lahko pokaže izvid za sladkor v krvi pozitiven. Kar pomeni niti sladkanega čaja, soka ali žvečilnega. Rekla sem ji, da mi je slabo, če zjutraj ne jem, pa mi je svetovala, da pridem čim prej in povem, da mi je slabo pa me bodo vzeli naprej. To je bil nasvet meni, mi je pa čudno, da eden pravi tako drugi tako. Vseeno je boljše, da ne ješ nič tudi če bi lahko, kot pa da prideš in ti rečejo, da pridi drugič tešča.

LP

(odgovor članu HHH)
Neposredna povezava do sporočila: 18
11.4.2007 12:09:54   
Naty*
Aja pa nasvet je bil še, da naj imam sendvič s sabo, da lahko jem takoj ko bom lahko ;).

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
11.4.2007 21:17:24   
majas
Jaz sem morala dve uri pred odvzemom krvi pojesti kos kruha z marmelado in lonček mleka spiti ali kakava ... ja tako je bilo naročilo.
Se spomnim da sem šla ob 7ih zjutraj dat kri in sem se ob 5ih vstala da sem jedla. Groza user posted image ko ti sploh ne paše...

Otroci hočejo objem, naročje,
prijazno besedo, dotik, nekoga,
da jim prebere pravljico, nekoga,
da se z njim smeje in pogovarja

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
12.4.2007 8:23:16   
mama06
Jaz nisem bila tešča in sem prišla v bolnico samo zaradi odvzema krvi in urina. Pa mi je sestra takoj izmerila krvni sladkor. Res sem jo prej vprašala, če moram bit tešče, pa je rekla, da sploh ni potrebe, saj ni nobena preiskava taka, da ne bi smela jesti.

Po moje so različna navodila posledica nevednosti in ker je od nekdaj veljalo, da  moraš biti tešč, ta isto govorijo še danes. Jaz bi jedla, četudi mi reče, da moram biti tešče. Saj ne ve:)

LP

(odgovor članu majas)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?