|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   javni prevoz in voziček
20.5.2008 13:43:47   
cvetka13
ljubljanska trola/mestni avtobus- cakam na postaji. ČAkam novejsi bus, na katerega bi lazje prisla v otrokom v vozički.... in kot nalasc mimo pridejo sami stari busi (vozijo na 20 min in že 3. je star- ti pa imas ob uri recimo zdravnika ali drugo obveznost), na katerga se sploh ne morem spravit s trikolesnikom-ta mi sicer odlicno služi. PA recmo, da se na bus mimo precne precke in 4 stopnic na ovinek s pomocjo prijaznih sopotnikov še nekako spravim, glejga zlomka: pri zadnjih vratih ne gre dol, saj je na stopnicah vmesna precka!!!!
PA pride novi bus: NAnj moras na srednjih vratih. Spet polno ljudi. Sefer čaka, da prineseš spredaj žeton. Otroka moras pustiti samega zadaj. Nekateri vozniki kar speljejo, še preden s e prebijes do svojega otroka v vozicku. ŠE dobr, da vozicek ne gre po svoje. ..ali pač.

NOvi siemens vlaki....super: na vlak ze gre,a potem z normalnim otroskim vozickom ne mores peljati po sredini mimo sedezev v vagonu . Otroka moras v narocje, poln vlak, otrok utrujen in joka, z eno roka pa pol nekako sestaviti voz in ga stlaciti ned 4 sedeze-ce je prostor.  Sprevodnih cekira karte in omenim,da bom na naslkednji postaji sla ven iz vlaka in v sosednji vagon (drugace ne gre), da bom lahko tam pri straniscih sedela, ker uro voznje že ne bom pri vratih stala z otrokom. Sprevodnih pa: to pa ne gre, da boste po peronu menjala sedez in mu ne morem dopovedati, da drugace ne gre, saj je prehod med sedezi v tem primeru preozek.

POtem s evprašam koliko težev z javnim prevozom imajo šele osebe na invalidskem vozičku.

Ima kdo se take izkusnje??
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: javni prevoz in voziček
20.5.2008 14:18:55   
Spark
Sploh si ne predstavljam, kako invalidne osebe to uredijo in se vozijo z javnim prevozom.
Do sedaj sem imela kar srečo in sem šla ene parkrat na avtubus, ampak do sedaj samo z eno tamalo, pa je bilo vse ok. Srečo sem imela, da je bil vedno novi avtobus.
No zadnjič sem morala pa z obema na avtobus. Katastrofa. Tamala v vozičku in naša trmasta triletnica, ki bi vse sama. Skratka, prišel je stari avtobus. Že ko sem ga videla, sem razmišljala ali naj grem gor, ali naj čakam naslednjega. Ampak se mi je že kar mudilo in sem šla gor. Sem razmišljala kako bom šla gor, pa mi je en mlad fant pomagal prijeti voziček in smo šli gor. Z njegovo pomočjo, pa vseeno težko. Pa še starejšo sem vlekla za roko. o šoferju plačam, in mu povem, kje bom šla dol, če se bo lahko malo dlje zadržal na postaji, da mi slučajno prej ne spelje, preden bomo vsi zunaj, in me samo čukasto gleda, češ kaj pa zdej težim. No pridemo do Bavarca, ura je bila taka da je bila menjava šoferjev, in ona dva se lepo zamenjata. Stari šofer ni nič rekel novemu, da sem ga kaj prosila, in na kateri postaji bom šla dol. Nič. Mene je že malo panika. Ko smo se že peljali proti naši postaji sem se odločila da gremo kar na prva vrata dol, ker me je malo mučila tisto držalo, ki je na sredini zadnjih vrat. Skratka, prvo pospremim starjšo do šoferja, jo prosim, naj se dobro drži. Ko se je ustavil, sem dala starejšo dol z avto busa, potem se pa trudila, da spravim še voziček ven, pa mi nekako ni šlo. In prišel mi je pomagat en Albanček, ki je imel desno roko v gipsu. Pa je bil avtobus kar poln, pa je bilo dosti bolj sposobnih mladih spredaj, ki bi mi ponudili pomoč. Skratka, pomagal mi je človek, na kateri račun se dostikrat smejim- sladoledarji.
meni e zdi grozno, da ne moreš opraviti enega noralnega pohoda z javnim prevozom, brez pomoči drugih. No sej če je novejši avtobus še gre, ampak če je stari pa ne vem kako. S tem, da pa res še hitro vozijo ti avtobusarji, in vedno razmišljam, a mi bo odpeljalo voziček iz roka, al kaj.

(odgovor članu cvetka13)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.5.2008 14:19:55   
Nika v službi
Ko tole prebiram, šele vidim, s kakšnimi težavami se nekateri ubadate. Jaz pa punčico naložim v avto in hajdi, gremo. So simpl.

Kapo dol pred vsemi, ki se dnevno ubadate s takimi preprekami.

A kakšne druge opcije prevoza (lastni avto) pa nimaš, vsaj za takšne primere (zdravnik)? Kaj pa kak taxi, če nimaš lastnega avta? Čeprav pa tam zna biti problem z otroškim sedežem.... kaj pa vem. Divje, no, tole.

Ja, tudi jaz večkrat pomislim na invalidske vozičke, ko sem se, prej, ko je bila moja Nika še vezana na voziček, prebijala mimo parkiranih avtomobilov, stopnic...

(odgovor članu cvetka13)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.5.2008 14:43:58   
Spark
Jaz imam tudi svoj avto- hvala bogu. Sej gremo redko kdaj, ampak včasih pa grem na avtobus  zaradi svoje triletnice, ki ga blazno obožuje. Sej če gremo, gremo k mojim na obisk, in gremo skoraj na začetku proge gor in gremo čisto do končne postaje. Takrat ni problema.
No nazadnje ko smo šle, sem bila pa v centru zmenjena in to ob taki uri, ko je bila blazna gužva, pa ni se mi dalo ukvarjati še s parkingom, kje ga bom dobila in kje ne. Pa sem šla raje z avtobusom, sem hotela tamali narediti užitek.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.5.2008 14:58:31   
honey
Jaz sem šla samo enkrat s "tavelikim" vozičkom na mestni avtobus. Potem sem šla raje z nahrbtnikom oz. z marelo. Prvič je marela veliko ožja, bolj okretna, lažja za nosit po stopnicah... v glavnem dosti bolj praktična. Res pa je, da se ne vozim dnevno z mestnim prevozom, ampak sva šla samo nekajkrat z mestno trolo v center. Ko pa sva šla enkrat v Lj. z vlakom, je bil pa problem tudi z marelo. Sicer sem jo zložila in jo imela postavljeno ob sedežu, ampak večji problem je bil pri izstopu iz vlaka. Držat sem morala malega, da mi ni padel po tistih dveh stopnicah (govorim o starem vlaku), držat sem se morala sama, da nisem jaz zgrmela po stopnicah dol, pa še voziček sem morala držat. K sreči je bil tisti prometnik na postaji tako uvideven, da mi je priskočil na pomoč in je prijel otroka, da je lahko sestopil z vlaka, potem pa še jaz z vozičkom.

Res pa ne vem, kako se prevažajo invalidi. Pa menda nima vsak invalid svojega prevoznega sredstva. Preostanejo jim le še taksiji.

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.5.2008 16:36:50   
cvetka13
dnevno z mestnim prevozom, ampak sva šla samo nekajkrat

ravno  zaradi teh zadev sem si mogla kupit vozicek marelo. Se nekaj, za kar nazadnje le daš denar,ceprav ti je trapasto-en vozicek za dojencka in pol se marela. da funkcioniras -si mobilen drugace. Moj otrok je sicer ze 8 mesecev star, a je nedonosencek, še ne sedi in so mi v Ra ODSTVETOVALI NAHRBTNIK SE ZA NEKAJ CASA.  Kasneje bo to itak dobra opcija za na bus ali vlak. Moj otrok se vedno med sprehodi uglavnem spi in ga niti v kaki em slingu ne morem nositi- bi ga samo matrala, zraven pa se sebe- tehta 10kg.

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.5.2008 17:22:52   
Lianna
Jaz sem šla prejšni teden po dolgem času z vozičkom na bus. Sem morala počakati ene par minutk, ker je bil prvi bus star. Potem je pa pripeljala 27, ki je šla v garažo. Najnovejši avtobus, ki se še spusti, da greš z vozičkom brez težav gor. Dol z busa sem šla v Šiški, preden je šel v garažo in je bil šofer res prijazen in lepo počakal da sva šla dol z busauser posted image  Škoda ker ni takih avtobusov več, ker se brez težav pride gor.

Sem pa zanč vidla eno na električnem invalidskem vozičku, ki je glih izstopala z busa. 3+ šofer so pomagali, da so jo spravili dol, pa še to zelo težko. Tako da naši avtobusi nikakor niso primerni za invalide, sploh za une na električnih vozičkih, ki so že sami zelo težki.

(odgovor članu cvetka13)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.5.2008 17:23:24   
Lianna
A za voziček se kej plača? Ker jaz sem samo mesečno vozovnico pokazala, ni nobene nič rekel.

(odgovor članu Lianna)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.5.2008 18:00:03   
Anonimen
Jaz sem lani se 10 dni skoraj vsak dan vozila z mestnim busom in z vozickom - ampak sem imela marelo, notri pa ene 10kg tezkega 10-mesecnika. Pa sem sama precej drobna, pa nisem imela nikoli tezav. Nisem niti cakala na kak drug bus, sem ga preprosto dvignila gor in je bilo. Pa se vedno sem sla gor pri prvih vratih (seveda so se VSE upokojenke besno prerinile pred mano in stale na prostoru za vozicke), da sem pokazala mesecno.

Ce je otrocek ze dovolj velik, da lahko sedi v mareli, ti bo potovanje z manjsim vozom (lazjim in ozjim itd.) precej olajsalo vso stvar.

(odgovor članu Lianna)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
20.5.2008 18:06:23   
Lianna
IZVIRNO SPOROČILO: ribicaRR

Jaz sem lani se 10 dni skoraj vsak dan vozila z mestnim busom in z vozickom - ampak sem imela marelo, notri pa ene 10kg tezkega 10-mesecnika. Pa sem sama precej drobna, pa nisem imela nikoli tezav. Nisem niti cakala na kak drug bus, sem ga preprosto dvignila gor in je bilo. Pa se vedno sem sla gor pri prvih vratih (seveda so se VSE upokojenke besno prerinile pred mano in stale na prostoru za vozicke), da sem pokazala mesecno.

Ce je otrocek ze dovolj velik, da lahko sedi v mareli, ti bo potovanje z manjsim vozom (lazjim in ozjim itd.) precej olajsalo vso stvar.

Ja z marelo je lažje. No sej bugaboo ima tudi samo 9kg. Ampak meni se ponavadi ne mudi, tako da ni panike počakat na pravi bus. No sej samo da ni čisto stari, ki ima 3 stopnice pa gre lepo. Ker niso sam stopnice problem, ampak že to, da vozička nimaš kam umaknit.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
5 stvari, ki si jih otroci vedno zapomnijo...
Nekateri trenutki ustvarjajo spomine. Njihove spomine, ki se jih bodo verjetno spominjali vse življenje.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?