Klemy82
|
No, bom pa še jaz tukaj vprašala za kak pameten ansvet, da ne odpiram nove teme. Gre se za mojega sorodnika, ki ima že dve leti izvršbo na računu od sodišča. Dolg je kar precej star, vendar je bil človek dolgo časa brezposelen ali je delal za res minimalno plačo (skrajšan delovni čas zaradi zdravstvenih težav) in mu niso imeli kje kaj vzeti, tudi rubežnik je prišel pogledat, kaj mu lahko zaplenijo, pa je ugotovil, da nima nič. Seveda pa se upnik terjatvi ni odpovedal in je raje čakal, obresti so tekle in je nastal kar precej velik znesek. Tisti moment, ko se je sorodnik zaposlil za polni delovni čas, so se mu vsedli na plačo. In tu se pa začnejo dogajati zanimive reči. Namreč, sorodniku nihče ne ve, ali noče, povedati, koliko je on pravzaprav točno dolžan. Njemu pač jemljejo denar dol, in vzeli so ga že precej, ko pa je hotel izvedeti, koliko so mu že vzeli in koliko mu še bodo, pa so ga iz banke pošiljali na njihovo centralo, iz tam na sodišče, sodišče ga je napotilo na upnika, upnik ne mrdne nič in pravi, da vodi evidenco sodišče.... ma za ..... Kdo je tisti, ki ti je dolžan povedat, koliko so ti vzeli in koliko ti še bodo??? Poleg tega me zanima, če katera ve, kako je z zneskom izvršbe- se rubi znesek od izvršbe ali na ta znesek še vedno tečejo obresti? Mislim, človek se mi res smili, itak nima nič, prvič v življenju ima normalno službo zanedoločen čas in ok plačo in bi si rad uredil življenje že enkrat, pa mu tole visi nad glavo. Rad bi vzel kredit, da bi z njim poplačal tale dolg(čeprav očitno niti sam ne ve, koliko ga točno sploh je) in imel mir, pa na svojo plačo bi ga dobil brez problema, ampak ga seveda ne dobi, ker ima blokiran TRR. Ko je pa šel na sodišče vprašat, če bi mu umaknili izvršbo, da bi on dobil kredit pa plačal, so pa rekli, da ne. Ja, a ni njim v interesu, da se dolg povrne čimprej?? Kaj res ni nobene druge opcije, da se rešiš izvršbe na račun, kot da ti pač v nedogled trgajo???