|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   izvorne celice
11.12.2007 20:04:01   
silmarillion
malo raziskujem o izvornih celicah...precej je drago, ceprav ko pomislis na zdravje otroka bi dal tudi celo premozenje...nisem se se odlocila ker se zbiram informacije...
se je katera odlocila za shrambo celic?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: izvorne celice
11.12.2007 21:52:11   
Ayo
To je tako novo podrocje, da je tezko reci koliko korisiti bo v resnici prineslo.
Brala sem, da je verjetnost uporabe in ucinkovitosti nekje od 2-3%. Nihce ne ve, kaj bo resnicno cez 20 let, to je doba v kateri se celice shranijo. Zelo zavisi od kvalitete in nacina shrambe, to je od klinike ki opravlja to delo.
Se pa odpira vedno vec klinik, ki sprejemajo donacije, kar pomeni, da v primeru, da enkrat to rabis, imas moznost do taksnega zdravljenja cetudi nisi avtodonator.
Jaz sem bila malo skepticna glede tega, moj pa se je kar sam odlocil za posotpek in se prijavil, tako da imava ze skatlo doma...

(odgovor članu silmarillion)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.12.2007 9:11:02   
NELY00
Tudi midva sva se odločila za shranitev izvornih celic, res pa je da je to precej draga zadeva.PDP imam čez 14 dni, škatlo z priborom katero moraš vzeti z sabo v porodnišnico pa imamo tudi že doma.Res je da še ni dokončno raziskano koliko bojo lahko izvorne celice v pomoč če otrok zboli ampak nikoli ne veš.Sama pa najbolj upam da le teh nikoli ne bomo potrebovali.LP

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.12.2007 10:18:49   
Pia77
Potencialno so in bodo zarodne celice v zdravljenju nekaterih bolezni zelo pomembne. Realno gledano pa vsaj danes zelo zelo majhen delež otrok potrebuje tovrstno zdravljenje.
Ni pa kri iz popkovnice edini vir zarodnih celic; pri skoraj vsakem izmed nas se jih da pridobiti z uporabo nekaterih zdravil, s postopkom citafereze periferne krvi ali odvzemom kostnega mozga.

Razumljivo je, da smo pripravljeni veliko naredit za svoje otroke... Gre samo za vprašanje, kolikšen strošek ti predstavlja okoli 2000€ - in to za vsakega otroka. V primeru, da je odvzem neuspešen ali pride do kontaminacije materiala, ti tudi ne vrnejo vsega vplačanega.

Morda se bom kdaj tolkla po glavi (sicer resnično upam, da ne bo potrebno), ampak v situaciji, ko vsakih 10€ poskušam dvakrat obrnit, je 2000€ zame absolitno preveč, da bi kupovala (skoraj) mačka v žaklju.

(odgovor članu NELY00)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.12.2007 22:08:02   
*lenc@*
Ja, vzel smo jih. tud men se je zdel na začetku drago. Pa pomislim glede na postopek kako to poteka, kje se to hrani in da je to neponovljiva šansa, se mi ne zdi tako drago: raje vzamem in upam, da nikoli ne rabim. Upam, da sem denar vrgla stran! Vest imam pa čisto in imam občutek, da sem podarila nekaj malega najini mali ob rojstvu. Lahko, da bo to rutina čez neki let in brezplačno. Hvalabogu naj bo, zdaj pač ni in smo jih shranili. Za voziček pa dajo ljudje 150000sit, pa je trtejina celotne cene. Rabiš ga..., zdravje pa... Moje mišljenje.

Vse izčrpne info maš na na 080 8848. Pa ne delam reklame.

"Kam potuje čas? Če bi vedel, zaprl vrata bi pred njim."
R. K.

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.12.2007 22:14:20   
rija
če bi takrat vedela za to varianto, bi se zanjo tudi 100 procentno odločila. v času, ko ti hranijo te celice, bo medicina toliko napredovla, da sem prepričana, da bodo iz ene same izvorne celice lahko naredili svašta.....

in seveda upala, da bi bil to najbolj nepotrebno potrošen denar.

...vox populi...

(odgovor članu *lenc@*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?