|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   izvid - pap -
26.4.2007 11:45:49   
dado2
Že dalj časa prebiram forum pa sem se odločila vas tudi sama nekaj vprašat.
Dobila sem izvide od svojega g. in je bil PAP C2. user posted image
G. mi je predpisal vag. globule BETADINE.
Ta izvid me je kar pošteno prestrašil saj še nimamo dojenčka in ga načrtujemo drugo leto.
Stara sem 25 let in UPAM da mi lahko katera vsaj malo pomaga z svojo izkušnjo (če je "doživela" kaj podobnega) user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: izvid - pap -
27.4.2007 19:19:04   
DaisyE
Nove oznake testov PAP so A, B in C - vsaj tako je meni rekla ginekologinja. Včasih so bile oznake od 1 do 5.

S testom PAP ugotavljajo predrakave spremembe na materničnem vratu. Če je PAP A je vse ok, če je C pa ni. Kakšno spremembo pomeni C ne vem, mogoče bi bilo najbolje vprašat Pušenjaka na sosednjem forumu. Po starih oznakah je bilo tako, da je pap1 pomenil da je vse ok, pap5 pa, da imaš raka na materničnem vratu.

Spremembe same pa ne pomenijo nujno rakavih celic. Slabši pap je lahko tudi posledica pogostih vnetij. Jaz sem imela slab pap dolga leta, poleg njega pa tudi vnetja. Ko je ginekologinja pozdravila to, je bil tudi pap ok.

Kaj zdaj to pomeni za samo zanositev? Če spremembe niso hude, potem to vse skupaj ni nič. Zanositve niti namanj ne ovira in nikakor ne škodi nosečnosti. Če je pap nekoliko slabši, opravi ginekolog v ordinaciji poseg (mislim, da konizacijo - ne vem), ki je hiter in preprost, z njim pa ti odstrani spremenjene celice. Tudi to samo po sebi ni noben problem za zanositev, mislim da tudi za nosečnost ne, ker se mi zdi da pri tem posegu ne odrežejo materničnega vratu (ampak nisem prepričana). Če je pa pap najslabše možne sorte (rak), potem ti morajo pa v bolnici opravit operativen poseg, s katerim odrežejo del materničnega vratu. Tole je pa že večji hudič, ker je nosečnost po tem posegu smatrana za rizično, saj maternični vrat ne more opravljat svoje funkcije.

Ko so pri meni odkrili pap2 mi je ginekolog to razložil na tak način. Rekel je, da ti v primeru, da je pap tako slab, da bi zahteval operacijo, najprej svetujejo zanositev, saj se situacija na materničnem vratu naj med tem ne bi slabšala, ko varno donosiš in rodiš pa opravijo poseg. Potem ti odsvetujejo nosečnost.

Koliko je to, kar sem napisala, res ali ne ne vem, tako mi je takrat povedal ginekolog. Preden pa te začne bit strah, se pa najprej pozanimaj, kaj pomeni tale oznaka pap. Lahko, da ni vse skupaj nič.

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.

(odgovor članu dado2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: izvid - pap -
27.4.2007 19:25:32   
DaisyE
Evo sem neki našla na netu:

Razvrščanje sprememb v brisu materničnega vratu po novem

Prejšnjo razdelitev v pet razredov PAP (od PAP I do PAP V) smo zaradi lažje odločitve glede zdravljenja posodobili. Spremembe v brisu, ki jih ugotovijo v laboratoriju, se po novem razvrščajo v dva razreda, v prvem razredu so negativni izvidi, v drugem razredu pa patološki izvidi brisov materničnega vratu.

Prvi razred - negativni izvid brisa materničnega vratu. Pri več kot 85 % žensk, ki hodijo na redne preglede brisov, je izvid testa PAP negativen, ker so celice normalne. Izvid preiskave je ocenjen kot A - normalen. Doslej je bil tak bris ocenjen kot PAP I. Prav tako je izvid brisa negativen, če so v njem samo vnetne spremembe. Tak bris, doslej ocenjen kot PAP II, dobi po novem oznako B - reaktivne spremembe.

Drugi razred - patološki izvid brisa materničnega vratu. Če so celice spremenjene, je izvid označen kot C - patološki. V to skupino sodijo vsi brisi, pri katerih ugotovijo blage celične spremembe (do nedavnega ocenjeni kot PAP II) ali zmerne oziroma hujše celične spremembe (do nedavnega ocenjeni kot PAP III, PAP IV ali V). Blage spremembe ima okrog 9 % žensk, zmerne okrog 1 % žensk, hujše pa le okrog 0,5 % žensk.

Ženske s patološkim izvidom brisa materničnega vratu morajo biti napotene na ponovni odvzem brisa čez nekaj mesecev, na druge preiskave ali na zdravljenje, če je to potrebno. Zdravljenje začetnih predrakavih sprememb materničnega vratu ne zmanjšuje sposobnosti za kasnejšo zanositev in porod ter ne vpliva na spolno življenje.

Več maš na strani:

http://www.onko-i.si/zora/presejanje.html

Pa ginekologa povprašaj, da ti vse razloži.

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?