|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   izredna socialna pomoč
10.11.2006 23:35:14   
frka
Po poteku starševskega dodatka sem se prijavila na zavod in mi je na socialni rekla da mi ne pripada socilana pomoč ,ker sem imela dohodek zadnja tri meseca (40.096 sit na mesec+ 5,900 otoških) sem pa po novem samohranilka in mi pripada izredna socialna pomoč 48.000 sit na mesec. Me pa zanima ali mi pripada še dodatek za enostarševsko in imam svoje gospodinjstvo v hiši mojih staršev.
Preživnine še nimava rešene in bo 23,000 sit na socilni mi je na pogodbo napisala da za otroka oče skrbi v celoti za otroka (se pravi da mi ne pripada razlika ki jo da menda država), ker je rekla da je to premala preživnina in da moram zahtevat večjo- dela kot rudar in je imel nezgodo v službi tk da bo zdaj imel manjšo plačo.

Na socialni me je ful nazmerjala kaj si namišlujem in da sem lažna samohranilka tk da mi je šlo ful na jok  in da mi bodo dali skrbnika za otroka če ga ne bom mogla preživljat (ker je kao premajhna preživnina).

Ko bojo potekli trije meseci me je kr stah  če še ne bom dobila službe ,ker pol mi pa ne pripada nič več ,kot otroški in preživnina.Mojega sončeka imam full rada in vem da ga ima on tu ampak ne gre drugač.Vedno sem sanjala da bom srečno poročena pa nič od tega.
user posted image user posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: izredna socialna pomoč
11.11.2006 7:49:35   
noe
Ej , ta naša socialna je res mal čudna, tretino lažnih samohranilk pa kar vzdržujejo.Mam sosedo, ki živi skupi s tipom in je zdej rodila že drugega otroka in je še kar samohranilka, pa isti je šel očetovstvo podpisat!
Halo, kako je pol še lahka samohranilka?
Delam in dobim manj kot ona ki socialno kasira, pa od moje plače gre še 26000 za vrtec.
Sej ne rečem znajdi se, sam se mi zdi pa ful butast, ko si pol še norce dela, da ona pošilja prošnje 200 km daleč od doma ,da ma dokazilo , da jih piše, ker itak je noben ne bo zaposlil tako daleč.

Ne se jim pustit tam na socialni in zahtevi, kar ti pripada!
Z skrbništvom pa te je hotela samo prestrašit, ker še tistim , ki bi jim res morali
poiskat ne poiščejo!
Upam, da se ti vse lepo poštimauser posted image ! LP

(odgovor članu frka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.11.2006 15:33:57   
doroteja23
Saj ti ne morejo kr otroka vzet, ker nisi zapolsena

Imeti otroka je zaneslijvo
najbolj čudovita brezumnost,
ki jo zgrešita zaljubljenca.

(odgovor članu noe)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.11.2006 14:47:58   
domci
Kako bi ti kar otroka vzeli ??? Tega pa ne štekam saj zato je socialna da ti pomaga ne pa da ti potem še grozijo mene naprimer so iz službe vrgli zato ker sem zanosila pa kaj naj nardim po porodniški bom iskala drugo službo bojo pa že pomagali jaz mislim da te je hotla una mal prestrašit sej z mano so bli tud ful neprijazni kot da sem sama kriva da sem letela enkrat pa je tud treba met otroke a ni tako ???

MOJI CUKERČKI SO ROJENI:
4.5.2006 Domen
5.6.2010 Marjetka
19.4.2012 Tinkara

(odgovor članu doroteja23)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.11.2006 1:59:25   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: frka
Po poteku starševskega dodatka sem se prijavila na zavod in mi je na socialni rekla da mi ne pripada socilana pomoč ,ker sem imela dohodek zadnja tri meseca (40.096 sit na mesec+ 5,900 otoških)

DSP ti pripada, vendar ne v polnem znesku. Kot prvo - otroški dodatek oz. njegova višina nima pri tem nič. Na srečo se tudi morebitna preživnina ne upošteva več. Pripada ti torej 40.950 SIT manj od polne DSP, kar znese cca. 7.000 SIT. Pripada ti še dobrih 14.000 SIT DSP za otroka in enak znesek dodatka za enostarševsko družino. NE GLEDE NA TO, da si imela prej starševski dodatek.
sem pa po novem samohranilka in mi pripada izredna socialna pomoč 48.000 sit na mesec.

Kozlarija! IDSP se ne dodeljuje "na mesec", ampak 2x letno in še to samo, če si do nje upravičena. Poleg tega za IDSP ni določenega zneska, ampak variira glede na to, za kaj IDSP potrebuješ. Samo IDSP, ki jo dobiš na CSD preko Občine, ima določen znesek. V Ljubljani je ali 15.000 SIT ali pa 30.000 SIT.
 Me pa zanima ali mi pripada še dodatek za enostarševsko in imam svoje gospodinjstvo v hiši mojih staršev.

Dodatek za enostarševsko družino TI PRIPADA NE GLEDE NA TO, KJE IN KAKO ŽIVIŠ. Edino to je, da ti potem od skupnega zneska DSP (zate in za otroka bi bilo cca. 35.000 SIT za prve tri mesece) odštejejo 15%, ker živiš v skupnem gospodinjstvu še z nekom. Pa je popolnoma vseeno, ali živiš s starši ali pa s Svetim Petrom.
Preživnine še nimava rešene in bo 23,000 sit na socilni mi je na pogodbo napisala da za otroka oče skrbi v celoti za otroka

Kakšno pogodbo? user posted image
se pravi da mi ne pripada razlika ki jo da menda država

Kakšno razliko? Od česa do česa? user posted image  Dokler vidva nimata rešene preživnine, ti ne bo NIHČE, še najmanj pa država, dal niti tolarja nadomestila. In če ti imaš potrdilo, da aktivno rešujeta določitev zneska preživnine, ne smeta biti ne ti ne otrok prikrajšana pri nobeni pravici, ki jo imaš po zakonu o socialnem varstvu in o družinskih prejemkih.
ker je rekla da je to premala preživnina in da moram zahtevat večjo

Socialna delavka NIMA NOBENE PRISTOJNOSTI, da bi govorila ali celo ZAHTEVALA, za kakšno preživnino se bosta vidva dogovorila med sabo. Edini, ki lahko reče kaj v zvezi s tem, je SODNIK NA SODIŠČU. Socialna delavka pa je daleč stran od tega. Ona ti lahko samo svetuje. V primeru, da pa te za karkoli prikrajša zaradi teh bedarij, kakor jih očitno izjavlja, pa ti kar pot pod noge in na MDDSZ na njihovo inšpekcijo.
Na socialni me je ful nazmerjala

Malce samozavesti, punca!!! Kako, jebenti, lahko dovoliš, da se nekdo, ki ti ni nič, dere nate?! Nad mano bi samo enkrat dvignila glas, pa bi videla hudiča. No, ne da bi ga - ga tudi JE! Ti si na CSD stranka in ona, kot STROKOVNA DELAVKA, te mora VIKATI, pa če si ji všeč ali ne. Tudi njeno nasprotovanje tvojemu mnenju in tvojim odločitvam ne sme vplivati na njen STROKOVNI ODNOS do tebe. Če ti pa poči film, ji pa je*i ma*** nazaj, kravi NESTROKOVNI.
kaj si namišlujem in da sem lažna samohranilka 

Te morda pozna osebno že od prej? Predvidevam, da ne. Torej še enkrat pod pod noge in jo lepo povprašaj, od kod ji ideja, da te obtožuje za nekaj, o čemer nima pojma? Je bila zraven, ko sta vidva začela? Ne. Je bila zraven, ko sta se kregala? Ne. Je bila zraven, ko sta šla narazen? Ne. Torej naj lepo zapre go*ec.
da mi bodo dali skrbnika za otroka če ga ne bom mogla preživljat (ker je kao premajhna preživnina).

Si se ji vsaj iz srca nasmejala na te besede? Jaz bi se ji. A zato, ker vidva določita 2.000 SIT manjšo preživnino (sodišče ima za minimum 25.000 SIT), naj bi ti pa vzeli otroka? A da ne ga srat, no! Potem bi morala biti jaz že brez obeh. Brez enega zato, ker preživnine sodišče še v treh letih ni določilo, brez drugega pa zato, ker je bil eno leto zaradi birokracije brez uradnega očeta. Ajme, bože mili, česa vsega ne blebetajo ljudje, ki naj bi bili STROKOVNO USPOSOBLJENI ZA POMOČ.
Ko bojo potekli trije meseci me je kr stah  če še ne bom dobila službe ,ker pol mi pa ne pripada nič več ,kot otroški in preživnina.

Kaj a to ti je tudi rekla al' kaj? PO TREH MESECIH ti POLEG preživnine in NAJVIŠJEGA OTROŠKEGA DODATKA pripada še polna DSP 48.000 SIT zate + 14.000 SIT za otroka + 14.000 SIT za samohranilstvo - 15% za sostanovalstvo s starši. Torej cca. 70.000 SIT DSP + 22.000 SIT otroškega dodatka + 23.000 SIT preživnine. Pa kaj ti ta baba klati, no?!

(odgovor članu frka)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
5.1.2007 10:55:43   
frka
No danes sem bila spet tam na socialni, preživnino imam 30,000sit + otroške 22,000 sit Pa mi je rekla da lahko dam vlogo samo za sebe torej se mi zdi 48,000 sit za otroka pa ne morem uveljavljati (14,000 sit) ,ker ga v celoti preskrbi oče - sem se ji nasmejala no pol mi je pa dala polo še za otroka in je rekla da se mora pozanimati na ministerstvo , bi se raje jaz da vem pri čem sem. pol mi je pa rekla da sma skupaj in da tk ne rabim denarja , mislim ej so mi šravfi skor vn padli, ampak ker se jaz bolj kulturna od nje sem raje kr šla mater bi jo na ******

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?