|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   izpuščaji - kako ukrepati?
9.2.2006 10:01:41   
mi3=
Naš mali je dopolnil šest mesecev in že pred časom, ko je bil samo dojen se mu je na notranji strani rokice, pri komolčnem pregibu, pojavil rdeč in suh izpuščaj v velikosti kovancauser posted image . Ker je izpuščaj po nekaj dneh izginil, temu nisem posvečala posebne pozornosti. Zdaj pa uvajava gosto prehrano in 14 dni jeva zvečer rižolino z Novolac-om, dopoldne pa nekaj dni uvajava korenček. Izpuščaj se je ponovno pojavil prav tam. Danes zjutraj sem opazila še en manjši izpuščajček na nogici, pod kolenom in enega na zatilju. Izpuščaji so rdečkasti, od blizu gledano sestavljeni iz majhnih rdečih pikic.  user posted image se obnaša običajno, ni videti, da bi ga kaj srbelo, spi in je normalno... user posted image
Ima katera podobne izkušnje in mi lahko pomaga ugotoviti kaj pomenijo ti izpuščaji in kako naj ukrepam.
Še to - sistematski pregled imava drug teden, ali naj počakam do takrat ali naj zaradi izpuščajev kličem pediatrinjo takoj?
Hvala za odgovore in pomoč.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: izpuščaji - kako ukrepati?
9.2.2006 10:12:38   
muha1
Nabolje, da se greta pokazat. Mojamala je bila prejšnji teden vsa pikasta, pa sve drugi dan takoj šle. Ni bilo nič, mala alergija, ki je naslednji dan izginila. Če greš k zdravniku, da vidi, si vsaj bolj miren in se ne sekiraš.Pa veliko srečeuser posted image

(odgovor članu mi3=)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.2.2006 10:18:59   
KODA
Našemu tamalemu se pojavljajo rdeči,suhi flekci,najraje v pregibih rok in nog.Če takoj ne namažem,se ful spraska.
Pri njemu je ugotovljeno,da je to atopijski dermatitis,ker je alergik.
Boljše je ,da to vidi zdravnik.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu muha1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.2.2006 11:25:49   
Dejča
Po vsej verjetnosti je user posted image alergičen, najbrž na mleko, če mu do sedaj nisi dajala /razen korenčka, ki naj ne bi bil alergen/ nobene druge hrane. Če ni prehudo, lahko počakaš do sistematskega pregleda.

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.2.2006 16:37:58   
PBJ
Naš (čez 4 dni bo star 7 m) ima po opisu sodeč skoraj nekaj takega. Meni je dala pediatrinja advantan kremo, ampak tudi ne smem mazati več kot tri dni skupaj, potem pa s kakšno vlažilno kremo. Od nekje šestega meseca dalje se mu non stop pojavljajo - čisto različno, po rokah, nogah, po obrazu in tudi na trebuhu. Potem se posušijo in se koža rahlo lušči.
Ziher je kakšne alergija, lahko le prehodna, ampak v posvetovalnici zdravnico opozori, če ne bo sama videla.

Moj ima poleg tega še krvave nitke ali sluz v blatu, tako da greva v naslednjem tednu na preiskave v bolnišnico. Nekaj mu ne pašeuser posted image

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu mi3=)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.2.2006 1:00:51   
KODA
PBJ,ali je kaj boljše s tvojim tamalim?
Javi,kaj so ugotovili na preiskavah.

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.2.2006 8:45:16   
PBJ
Koda, hvala ker misliš na najuuser posted image ...
S tamalim ni nič boljše. Zdaj sem še boj pozorna na kri v blatu, tako da vsako pleničko dobro pogledam in vsak drugi dan, č ne kar vsak dan zadnjih 14 dni so v blatu - včasih več včasih manj.
Včeraj pa je zopet dobil polno teh pik po telesu. Ne vem, če ga srbijouser posted image
Bi že šla ta teden na preiskave, pa so sobe na gastro prepolne zaradi rota virusa. In če pride med te otroke, bo 100% dobil še rota virus. 
V ponedeljek moram poklicati, če bo kakšna soba prosta.
Bom poročala o rezultatih preiskave - upam, da ni alergičen na ne vem kaj vse. Kolikor se spomnim je tvoj kar močan alergikuser posted image ...

Lep danuser posted image

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.2.2006 9:46:18   
mi3=
Ej, nič ni boljše...user posted image  samo še nekaj dodatnh pikastih flekcev se je pojavilo - za vratom, pa na drugi rokici user posted image , tako da se greva popoldne pokazat k pediatrinji.
Ali se lahko alergija kar takole pojavi, čeprav nisem spremenila prehrane, mali pa poleg dojenja dobi samo še korenček in pa rižolino?????
In katere alergije so najbolj pogoste, pa kako se borite z njimi...

Pa lep pozdrav vsem.

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.2.2006 11:51:27   
KODA
PBJ,držim pesti za vaju,da se bo to uredilo.
Ja,naš je na žalost res hud alergik.user posted image
Vsak kiks se mu pokaže z izbruhom dermatitisa.Težko ga je kontrolirati in mu non stop stati za ritjo.Saj ve,da ne sme,se je pa že zgodilo,da ga je premamilo.Ravno lansko leto,ko smo bili pri tašči v MB.,se je "prav fino na šverc najedel Smarties bonbončkov".Vsi otroci so jih jedli,pa ga je premamilo.Gledamo zvečer,kaj se z njim dogaja,čedalje bolj rdeč in flekast,pa otečen je postajal.Mu damo Claretine,pa ni bilo efekta.Samo peljala sva ga v MB bolnico.Pa še lovila sva se tam,ker nisva poznala okolja.Dobil je injekcijo,pa je bilo bolje.Groza.

(odgovor članu mi3=)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?