Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
izjava ministra Drobniča 22.11.2006 0:53:12
|
|
|
|
pearl
|
Kot je sedaj že padlo mnogo kritik na račun izjave ministra Drobniča, da je eden izmed možnih ukrepov za povečanje rodnosti samoplačništvo splavov in primerno oblačanje, tudi sama ne morem mimo, da ne bi komentirala. Takšna ukrepa sta malodane grobo žaljiva oblika do žensk. Nisem sicer zagovornica splavov, ne nasprotujem pa odločitvi ženske, ki se zato odloči. Že sama odločitev, je težka in je najverjetne vzrok socialnih razmer, pa da še ti pride nekdo s takšnim predlogom, halo . Država naj raje poskrbi za državo družini prijazno. Verjamem, da bi se pari z lahkoto odločilili za rojstvo otrok, če bi bili vrtci cenejši oz. zastonj, morda oblačila in oprema za otroke brez davka, subvencija za otroke, kateri eden izmed staršev pusti službo in ostane zaradi otrok doma, stimulacija delodajalcev pri zaposlovanju mladih žensk za nedoločen čas, prepoved odpuščanja žensk zaposlenih za določen čas v času nosečnosti in porodniškega dopusta, pomoč države pri reševanju stanovanjskega problema, pomoč vseh občin ob rojstvu otroka, brezplačen prevoz in prehrana srednješolcev, upoštevanje stanovanjskih kreditov družin pri plačevanju vrcev, uveljavitev štipendij itd. ter vzpodbujanje možnosti zaposlovanja naših otrok po zaključenem šolanju na področjih za katere se šolajo - razpisi prilagojeni potrebam trga. Ne nazadnje, na otroke moramo gledati tudi kot potencial, ki bo čez recimo 25 let plačeval davke, da bo država lahko funkcionirala in tega se je potrebno zavedati. Pa ne nas basati s takšnimi ukrepi kot je plačljivosti splava. Je morda to kazen za kakšno obupano najstnico, posiljeno žensko in drugo žensko, ki jo splet okoliščin pripelje to tako težke odločitve???????????????
|
|
|
|
RE: izjava ministra Drobniča 22.11.2006 6:07:26
|
|
|
|
CUKRČEK
|
Ah, meni je pa vse to okol rodnosti en navaden lari fari....kdor ima namen imet otroke jih tudi bo imel.....komur je pa vse drugo pomembneje, mu pa lahko dajo še nevemkaj in otrok ne bo imel. Amen!
|
|
RE: izjava ministra Drobniča 22.11.2006 7:02:36
|
|
|
|
Tanyka
|
OJ Kaj naj rečem ženska, ko bi vsaj en v parlamentu mislil tako, ali vsaj podobno.Zdaj bodo oni začeli odločati namesto nas???? Mislim, da zaradi samoplačevanja splavov ne bo nič več nartalitete.
|
|
RE: izjava ministra Drobniča 22.11.2006 7:16:46
|
|
|
|
Alisa
|
Ja tud jaz sem bila šokirana glede tega, ne vem kaj si ta bumbar misli. Ne moreš tako povečati rodnost. Kje so pa glasovi žensk, mogoče bo pa še en referendum, v tem pa zmagujemo v Sloveniji .
|
|
RE: izjava ministra Drobniča 22.11.2006 7:36:38
|
|
|
|
blue sky
|
Najbolj smešno je to, ko je izjavil, da način oblačenja (tesne hlače ipd.) vpliva na rodnost žensk.
|
|
|
|
RE: izjava ministra Drobniča 22.11.2006 7:46:11
|
|
|
|
srki
|
Se strinjam s Cukrčkom. Meni osebno bi bilo zelo pomembno to, da nam dajo normane delovne čase, na pa od 9 - 17, al pa še hujše variante. Prideš domov dobesedno samo spat. To mene edino moti. Ne vem, kaj imajo od tega, da nam dajejo takšen delovni čas. Čemu potem imet otroka? Samo da pridem domov in ga poljubčkam, mu dam za jest in ga dam spat?
|
|
|
|
RE: izjava ministra Drobniča 22.11.2006 8:54:52
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: CUKRČEK Ah, meni je pa vse to okol rodnosti en navaden lari fari....kdor ima namen imet otroke jih tudi bo imel.....komur je pa vse drugo pomembneje, mu pa lahko dajo še nevemkaj in otrok ne bo imel. Amen! Točno tako!
|
|
|
|
RE: izjava ministra Drobniča 22.11.2006 9:51:19
|
|
|
|
sazi
|
Meni se zdi tudi izjava, da bi se rodnost povečala s plačljivostjo spalov malo bolana. Ampak to je samo 1 del vse strategije. Bi sbila za to, da morajo ženske plačat splav, če ga uporabljajo namesto kontracepcije - se pravi tiste, ki jih delajo po več na leto. Drugače sem pa podobnega mnenja kot srki, karin in cukrček. Verjamem, da se najde kdo, ki je tako zelo socialno ogrožen, da res zaradi tega ne pomisli, da bi imel otroka. Ampak večina se pa za otroke ne odloča zaradi komoditete. Preveč udobno jim je življenje brez otrok, ali pa se bojijo, da bodo zaradi stroškov, ki jih prinašajo otroci ostali brez nekaterih "nujnopotrebnih" dobrin. Neverjetno, ampak kako imajo pogosto tisti, ki najbolj jamrajo, da nimajo denarja tega vedno dovolj za cigarete, dnevne kavice, novo majčko tu in tam z izgovorom, da so vse te stvari zelo poceni. Pa da me ne boste zdaj požrle - vem tudi, da gre marsikdo kljub skromnosti težko skozi mesec in takim bi bilo treba pomagati. Sem pa prepričana, da jih ni toliko, kolikor bi se jih rado dalo v ta koš.
|
|
|
|
RE: izjava ministra Drobniča 22.11.2006 10:33:40
|
|
|
|
soncicaT
|
Vsekakor se strinjam, da je to čisto mim.... Najprej naj uredijo druge zadeve, bivalne in to...ne pa da jemljemo kredite za ne vemkolk let, pa eni še za jest in osnovne pogoje nimajo, oni pa pametujejo na vrhu...S polno ritjo je lahko srat. BRAVO, RES! Jaz bi pa povedala še drugo stvar. Če se že dela na teh zadevah bi jaz postavila v ospredje ZAŠČITO! Nismo več v srednjem veku in obstaja ogromno zaščit pred zanositvijo... Kar se tiče splava, jaz na žalost nisem zagovornica splava, razen seveda v zdravstvenih primerih (ogroženost matere, kake druge zadeve)... Ko pa se kaka mladenka zafrkava in izziva usodo, s kakim mladcem in se jima ne da it po kondome, pa mislim da bi bila to dobra šola.
|
|
|
|
RE: izjava ministra Drobniča 22.11.2006 11:36:22
|
|
|
|
Mateja82
|
Bravo soncicaT Tole z zaščito si dobro napisala. Kaj če si ga vsaka ženska ne bo mogla privoščiti splava. Več bo otrok, ki si ga mati morda res ne bo želela ga sovražila in ne predstavljam si kaj se bo s tem otrokm zgodilo ko bo na svetu . Posledice so lahko več samomorov, več zavrženih novorojenčkov mogoče tudi več otrok za posvojitev, mnogočlanske družine, ki se ne bodo sposobne preživljati same in bodo na ramenih države....?? Moda pa bo učinek tega ravno to da bodo ljudje začeli veliko bolj trezno razmišljat in uporabljat ZAŠČITO, potem splavi nebi bili več potrebni razen seveda v posebnih situacijah . Močno upam da se bo zgodilo to zadnje. Kakor koli v nobenem primeru pa jim ne bo uspelo povečati rodnosti. Prej je treba poskrbeti za druge stvari kot je že napisala pearl.
|
|
RE: izjava ministra Drobniča 22.11.2006 13:31:46
|
|
|
|
babylove
|
A tako misleči ljudje vodijo Slovenijo? Sram me je. Če bo še splav plačljiv, potem boste pa tudi na slovenskem dnevniku gledali prispevke o novorojenčkih v zmrzovalnikih ali zakopanih na vrtu.
|
|
|
|
RE: izjava ministra Drobniča 22.11.2006 13:32:43
|
|
|
|
babylove
|
način oblačenja (tesne hlače ipd.) vpliva na rodnost žensk. Tesne hlače se težje slečejo ...
|
|
|
|
RE: izjava ministra Drobniča 23.11.2006 7:39:28
|
|
|
|
Grascakinja
|
Pearl, podišem se pod vsako besedo tvojega posta. Prosim, pošlji svoj post še na ministrstvo in kakemu novinarju. Babylove, res je, kar praviš, in plačljiv splav bo samo povečal mazaštvo, poglobil stiske tistih, ki gredo skozi ta žalosten dogodek, jih udari še po finančni plati, in nazadnje bomo priča takim žalostnim dogodkom, kot jih omenjaš. Tudi vse o zaščiti je res in žal obstajajo tudi brezsrčne osebe, ki jim je splav oblika kontracepcije. Toda to se da regulirati (lahko bi omejili število splavov, ki jih ima ženska brezplačno v določenem obdobju). Zanimivo je, da moja tašča, zelo verna kristjanka, ki je zelooo proti splavom, tudi ne podpira tele ministrove namere.
|
|
|
|
RE: izjava ministra Drobniča 23.11.2006 7:46:02
|
|
|
|
mojčika
|
Ni vredno besed, kaj takega se lahko zmisli samo moški, lahko je njim odločat, a ne
|
| Stran: [1] |
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.