Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: izgubljena med avtosedeži... in še čim :) 4.1.2010 10:07:15
|
|
|
|
_sanja_*
|
Mi smo imeli autofix - paše v vsak avto. Ja, potem je še pa isofix in pa pač sama lupinica. Če imaš isofix, ti baje lupinice ni treba pasat, ampak jo samo položiš na podstavek (klik varianta). Če imaš autofix, le-tega pritrdiš s pasom, lupinico gor (klik), potem pas samo napneš čez lupinico. Če pa nimaš ničesar, pa moraš lupinico vedno pripeti. __________________________________________________ Mi smo imeli autofix, ker je bila pač takšna jajčka v kompletu z vozičkom (Chicco S3). Jaz podstavek zagovarjam, takšen ali drugačen. Prvič zaradi varnosti, drugič pa zaradi praktičnosti, ker gre dosti hitreje. Isofix se pa mislim da v večini primerov kupi posebej, autofix menda spada zraven. Ne vem, popravite me
|
|
|
|
RE: izgubljena med avtosedeži... in še čim :) 4.1.2010 10:08:22
|
|
|
|
manna
|
Ha... res lahko diplomiraš iz vse te opreme... Isofix podstavek se kupi posebej in ni obvezen. Lahko ga tudi nimaš in pač privežeš lupinico samo s pasovi. Avto nima nikakršnega isofix sistema, gre le za to da menda v stare avte se ne da dat isofix podstavka, ampak cca od letnika 2000 dalje mislim da se da v vsakega. Saj to je le podstavek, ki ga noter zmontiraš v avto, potem ga imaš kar noter ves čas. Lupinico se pa potem na ta podstavek samo s "klikom" pritisne in ni treba nič več vezat s pasovi. Mi imamo lupinico Maxi Cosi in isofix podstavek in je super.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 4.1.2010 10:14:52
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: izgubljena med avtosedeži... in še čim :) 4.1.2010 11:09:07
|
|
|
|
legenda_m
|
ajaaaa tako je to.... dojela
|
|
|
|
RE: izgubljena med avtosedeži... in še čim :) 4.1.2010 11:38:44
|
|
|
|
legenda_m
|
voziček sem si sposodila, tako da mi je blo tle precej prihranjenga se mi zdi. ni po zadnji modi ima pa ravno ležišče v košari pa razstavt se ga da, pa pol k pa zraste, ma pa še drug pokončen sedež, voila... razmišljam bolj v smeri, da bo otročku važn, da ga ne bo zebl pa da bo sit in previt, ko se bo vozil v vozičku. zdj se bolj zanimava za avtosedeže, kakšni obstajajo, pritrjevanja, znamke.... sva še čist na začetku, ampak do aprila bomo pa že neki primernega nabavl sam mi je pa to kt ena znanstvena fantastika, ma bomo že ane. tolažim se z mislijo, da smo mi preživeli brez vseh teh scen in da smo vseen gor zrastl, je pa tud res, da gre razvoj naprej in prav je tako. mirno kri pa brez kompliciranja ane....
|
|
|
|
RE: izgubljena med avtosedeži... in še čim :) 4.1.2010 13:31:48
|
|
|
|
AnciM
|
IZVIRNO SPOROČILO: manna Ha... res lahko diplomiraš iz vse te opreme... Isofix podstavek se kupi posebej in ni obvezen. Lahko ga tudi nimaš in pač privežeš lupinico samo s pasovi. Avto nima nikakršnega isofix sistema, gre le za to da menda v stare avte se ne da dat isofix podstavka, ampak cca od letnika 2000 dalje mislim da se da v vsakega. Saj to je le podstavek, ki ga noter zmontiraš v avto, potem ga imaš kar noter ves čas. Lupinico se pa potem na ta podstavek samo s "klikom" pritisne in ni treba nič več vezat s pasovi. Mi imamo lupinico Maxi Cosi in isofix podstavek in je super. To ne drži čisto! Moj ima avdija 4 letnik 2006 pa še nima isofixa. Lahko pa sama zelo enostavno preveriš, če ga tvoj avto ima. Vtakni roko zadaj med sedež in naslonjalo. 5 - 10 cm od začetka sedeža moraš čututi železen obroček. Spredaj imajo zelo redki avtomobili isofix.
|
|
RE: izgubljena med avtosedeži... in še čim :) 4.1.2010 15:24:44
|
|
|
|
zaspancek1
|
Isofix podloga ali pa npr. podloga, ki jo pripnes s pasovi (pri MC EasyBase) pride v postev tudi pri avtomobilih, ki imajo prekratke varnostne pasove (zadaj, spredaj navadno ni problem) in lupinice sploh ni mogoce pripeti samo z njimi. Tako da je dobro pred nakupom preveriti tudi to.Eden taksnih je npr. tudi Nissan Qashqai. Je pa se ena malenkost - nekateri avtomobili (mislim, da je novi golf tak) sicer imajo sistem isofix, vendar je problem z dolzino tiste noge od podloge. Novejsi sistem isofixa je namrec brez te noge, namesto tega sta dva pasova, ki jih vpnes v karoserijo avtomobila (top tether, ki je v ZDA precej bolj znan), vendar pri nas pri lupinicah tega zaenkrat se ni. V glavnem, se vec kompliciranja , pa pri vecini avtov, ki imajo isofix sistem, ni noben problem monitrat podloge in kasneje lupinice. Mi smo imeli Maxi Cosi CabrioFix z isofix podlogo in jo (podlogo) res priporocam! Lupinica pa je bila pri nas kmalu premajhna (ramenski pasovi so bili zelo zgodaj pod visino ramen). Roemerjeva oz. Britaxova lupinica ima sicer vec moznosti nastavitve pasov, ne vem pa, ce so pasovi res lahko visje od MC. Ti dve naj bi bili tudi med vecjimi. Tako kot je zivepo napisala, so s sistemom isofix najvarnejse, vendar, ce tega nimas namena kupiti in ti ni pomembno, da pase lupinica tudi na vozicek, potem je npr. tudi lupinica NANIA Be-One SP po varnosti primerljiva z MC ali pa Roemerjevo: http://www1.adac.de/Tests/Kindersicherung/Kindersitze/kindersitze_2009/nania_be_one_sp.asp?ComponentID=270518&SourcePageID=255815 in http://www1.adac.de/Tests/Kindersicherung/Kindersitze/2008/roemer_bsp.asp?ComponentID=217317&SourcePageID=255815 Cena pa je obcutno nizja (kolikor sem gledala na internetu). Veselo na lov in testiranje (mislim na pripenjanje v vas avto) .
|
|
|
| Stran: [1] |
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.