Paštetka
|
IZVIRNO SPOROČILO: artista7 Spraševala sem za pediatra, ker pač mož želi, da pogledamo še malo okrog. Npr kaj praviš paštetka - uvajanje goste hrane. Malo pred petim mesecem sva prišla z otrokom na pregled in je sestra vprašala, ali dojim. Rekla sem da ja. So vprašali, ali otroku damo še kaj drugega. Smo rekli, da poskušamo včasih s kakim korenčkom in da kaže interes. Vsul se je plaz besed (od sestre), da kaj pa misliva, da škodiva otroku, da šele pri šestem mesecu itn. Moj mož je iz medicinske stroke in je mirno vprašal, kako to, ker mu je znano, da se lahko začne uvajati od 4-6 m. Potem ni bilo jasnega odgovora, zato je vprašal še pediatrinjo, ali lahko s tem škodiva otroku. Ni bilo jasnega odgovora, češ, da so nama to povedale že sestre. Nato je preveril doma in izkazalo se je, da je imel prav. S tem da mi je pediatrinja takoj rekla, da me bo prijavila, če otroka ne bomo dali cepiti, brez kakršnekoli obrazložitve (želela sem, da bi se otroka cepilo kasneje). Zato me tudi zanima, če je kje drugje kak dober pediater, sicer pa je zanimanje za zamenjavo bolj s strani moža. Sicer pa bomo dali vse skupaj čez pa je, bomo pač potrpeli. kar se tiče uvajanja … Meni je naprimer na pregledu (enako obdobje kot pri vas) pediatrinja rekla, da če dojim do 6. meseca nič GH. Sestra zunaj pa je rekla, da lahko začnem počasi uvajati, če kaže otrok interes. Ko sem vprašala zakaj takšno različno menneje P-MS je rekla, da pač zaraditistega (saj ne vem kaj je že), morajo P zagovarjati dojenje do 6. meseca in nič drugega, četudi se ne strinjajo v celoti s tem. Ti poznaš otroka in veš, ali je pripravljen ali ne. Kar se tiče cepljenja, …zakon jezakon. Če ne daš cepit otroka, te boo vsak P po zakonu prijavil. Otroci se pri nas zakonsko morajo cepiti. Če ne daš otroka cepit mora obstajati res nek dober razlog, da ga ne cepiš, in katerega potem zagovarjaš na sodišču. Samo to, da je med nekaterimi splošno znnao, da cepivo škodi, ni dovolj. Tako pač je v Sloveniji. Zakaj bi pa otroka cepila kasneje? Nisem spraševala zakaj, ker bi mislila, da je zamenjava grozna. Zanimalo me je zakaj, ker sem enostavno tu na RR prevečkrat doživela eno samo pretiravanje.
< Sporočilo je popravil Paštetka -- 21.8.2014 14:21:06 >