marcela
|
Me zanima, če vaši otroci jedo vse kar dobijona mizo ali kaj azvrčajo? Jim pripravite drugo ali jih pustite takrat kadar nočejo brez obroka? moj sin je star zdaj 9 let, je naenkrat postal zelo izbirčen. Vsak dan bi jedel le pico. Nikoli se je ne naveliča. Je jo z različnimi oblogami najraje z morskimi sadeži. Je še jajca na oko, pašteto argeto, dukatov sirni namaz, piščanca,špagete, hot dog in morda še kako juho ali pecivo, če ga tako prime. vse ostalo proglasi za bljak. Ko še ni imel 2 leti je sicer določene jedi odkljanjal, ki mu po videzu niso bile všeč in sem mu zmeraj govorila, da naj samo poskusi, da dokler ne ne more vedeti ali je dobro ali ni. Običajno je potem pojedel vse. Potem pa je začel jesti vse, le sadje je jedel bolj poredko. Pol leta nazaj pa je pri sošolcu, ki celo življenje je le nekaj jedi jedel barila špagete. Je začel doma zahtevat, da tudi jaz le te kopujem, no wsedaj sicer je spet tudi druge, ker ga nisem hotela ubogat. Toda začel je komplicirat, da je le določen namaz, mercatorjevega zadnjič ni hotel. Če mu kosilo ne paše, ostane lačen in v sobi pase mulo ali pa si namaže argeto. Je večinoma le tisto kar mara tisti njegov sošolec. Sta najbolša prijatelja seveda. Ne vem kaj naj nardim, kajti pri nas so pač zmeraj mogli jest doma kar sem pač postavila na mizo. Do sedaj ni bilo problemov.