Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
iz ležečega položaja v sedeči 1.4.2005 21:09:41
|
|
|
|
Gina
|
To, da se zvija na eno in na drugo stran je najbrž znak, da bi se rad obrnil. Naš Dorian se je pri 3. mesecih obračal iz trebuha na hrbet in iz hrbta na trebuh - samo eno ali samo drugo ( seveda ni še povezal v kotaljenje). Takrat se je tudi dvignil iz ležečega položaja v sedeči, če si mu dal prste. Zmeraj je dvigoval glavico, ko je ležal v vozičku, tako da smo mu malenkost dvignili naklon vsakič, ko je spet kazal take znake. Pri 5. mesecih in pol je sedel brez opore. Najbrž bi tvoj sedel z oporo tudi v vozičku majčkeno dvignjen, tako da to komot tudi narediš, le podloži ga dobro pri hrbtenici. Otroci imajo različno hiter razvoj. Tvoj je pri bolj hitrih.:)
|
|
|
|
iz ležečega položaja v sedeči 1.4.2005 21:35:31
|
|
|
|
Magi*
|
ravno danes sem pisala o tem dvigovanju. zgleda pa tako, da z glavico sili gor, kot bi delala trebušnjake. če pa ulovi kak prst ali igračo pred sabo, pa se potegne gor.
|
|
|
|
iz ležečega položaja v sedeči 1.4.2005 21:36:24
|
|
|
|
Trebnje
|
Ja,naša je tudi okrog 3.meseca pogruntala,da ima lepši razgled iz sedečega položaja.Od takrat v naročju vedno sedi.No,zdaj že tako ali tako,ampak v tisti starosti se je tudi meni zdelo malo prehitro,pa sem kar zdravnico vprašala in mi je lepo razložila,da je to čisto v redu.Ne smeš pa jo na primer dat sedet in obložit z blazinami-najbolj idealno je menda sedenje v naročju,ko se nasloni nate. Pa veliko užitka ob novih dosežkih.:sloncek:
|
|
|
|
iz ležečega položaja v sedeči 1.4.2005 22:12:00
|
|
|
|
Joe
|
Mene zanima, kako naučiti 8 mesečnika vzdiga v sedeč položaj. Naš zna zaenkrat le medijsko - se zadere, pa nekdo pride.
|
|
|
|
iz ležečega položaja v sedeči 2.4.2005 7:43:50
|
|
|
|
Magi*
|
Joe, po mojem je ravno v temu keč, da vedno nekdo prilaufa, ko se "mulc" zadere;) moja sestra je imela primer (je defektologinja), ko so ji pripeljali na obravnavo otroka, ki je vse razumel ni pa znal/hotel govoriti. pa se je izkazalo, da je dete čist brihtno sam, da sploh ni rabu govort. sam s prstom je pokazu in so že starši skočli in mu prinesli pokazano stvar. no ta deček je potem zelo hitro spregovoril. poskuste mal potrenirat tko, da mu kak predmet obesite predenj in če ga bo hotel doseči se bo moral privzdigniti. najbrž bo pa zraven jezen, ker mu ne bo takoj uspelo. ne vem no, poskusite.
|
|
|
|
iz ležečega položaja v sedeči 2.4.2005 8:19:43
|
|
|
|
Mojca P.
|
Joe, mi smo bili vceraj v razvojni, ker nas mali ze vec kot dva meseca plazi, sam pa sedi kake 3 tedne (ce smo ga posedli je sevda ze prej sedel, ampak saam pa se ni vsedel) Rekla je, da ni pravilno ce se s hrbta skusa dvigovat v sed in obratno (tudi mi ce se zelis s hrbta vstati, se najprej nagnemo na bok in potem gor-res redko direkt gor??) Baje Ziga aktivno in optimalno sedi, zato ker se s stirih nagne na bok in potem vsede. Dober mesec je sedel tako, da se je opiral na eno roko in sploh ni cutil potrebe, da bi obe hkrati uporabljal. Zdaj to ze obvlada. V glavnem za to dr. v ambulanti sedenje ne pomeni vzdiga s hrbta, ampak iz trebuha, na stiri, v sed.
|
|
|
|
iz ležečega položaja v sedeči 2.4.2005 9:39:49
|
|
|
|
Joe
|
Punce, od zdaj bo pri nas več fizkulture. Mali se je danes sam že nekaj hrbtno vzdigoval, čeprav le nerad. Puščava ga kar večkrat, da si sam pomaga, ampak tale bo najbrž računalničar, ker 100x rajši kaj po rokah žuli (bolj ko je filigransko, boljše je), če pa je predmet 4 cm predaleč od še skrajno optimalno balansirane točke telesne drže, se NE BO stegnil ponj. Predvčerajšnjim sem prvič poizkusil s "hrbtno žabo" in to je bilo njegovo prvo mobiliziranje. Zdaj ga moram navaditi še na enonožni odriv. Joj, letim, malemu se je spipalo.
|
|
|
|
iz ležečega položaja v sedeči 2.4.2005 9:52:52
|
|
|
|
Jančika_
|
Ja, res ga veliko puščava, da bi si sam pomagal, ampak očitno mu zaenkrat še ne potegne, kaj je treba naredit. HuAnita mi je tudi pokazala bočni prijem za dvig iz ležečega položaja, ki so ji ga pokazali na fizioterapiji. Mah, bo že. Res pa je, da je največji žur tolči po tipkovnici in žuljenje raznih trakcev.:)
|
|
|
|
iz ležečega položaja v sedeči 2.4.2005 10:10:29
|
|
|
|
Joe
|
Heh, res je tudi, da sva ga učila bočnega vzdigovanja na napačni strani. Nama je ustrezalo na desno, pri Vasji, ki leži na hrbtu, pa je to levi bok. Zagotovo bi mu bil ljubši desni, ker se tako obrača s trebuha na hrbet (v hipu, ker mu zelo ugaja hrbtno ležanje, trebušno pa sploh ne).
|
|
|
|
iz ležečega položaja v sedeči 2.4.2005 10:40:00
|
|
|
|
Blink1
|
Ola Tipkovnica je zakon!! To pravi tudi Neja:bravo: Ima kar svojo, eno staro, ki ne deluje več
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?