|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   iz jajčke v avtosedež
7.8.2009 17:21:34   
soncica01
mene pa zanima, kdaj ste naredile prehod iz jajčke v avtosedež in na kaj vse ste gledale, ko ste kupovale avtosedež? Sem povsem nova na tem področju, zato tudi takšno vprašanje :) Vnaprej hvala za odgovore.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: iz jajčke v avtosedež
7.8.2009 17:39:31   
Binny
Mi smo presedlali iz lupinice v avtosedež (romer king plus) pri 9 mesecih, pri 7 kg in pol in 72 cm. Imeli smo lupinico do 13 kg, vendar je bila že kar premajhna. Sedaj imamo avtosedež skupine 1 (9-18 kg) in je precej bolje, je manj prešvican in bolj na komot. Imamo pa v ležečem položaju, pa pasovi se dovolj zategnejo. Pri nakupu sem gledala teste avtosedežev, ter mnenja uporabnic tukaj na forumu. S sedežem sem zelo zadovoljna. Če bi imel avto isofix pa bi verjetno kupila safefix plus ali pa safefix plus tt.

(odgovor članu soncica01)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.8.2009 20:48:14   
miapia
IZVIRNO SPOROČILO: soncica01

mene pa zanima, kdaj ste naredile prehod iz jajčke v avtosedež in na kaj vse ste gledale, ko ste kupovale avtosedež? Sem povsem nova na tem področju, zato tudi takšno vprašanje :) Vnaprej hvala za odgovore.

Mi čakamo zahtevano težo 9 kg, tako da ne vem, kdaj jo bomo lahko dali.

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

Neposredna povezava do sporočila: 3
7.8.2009 21:40:09   
Najaa
Ko jo je prerastla - pri 9m.

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
7.8.2009 22:03:43   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Najaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
7.8.2009 22:36:45   
frutka_
Najprej mora doseči kg pol pa lahko menjaš. V iskalniku boš našla cele romane napisane o avtosedežih.  Jaz sem zelo zadovoljna z Maxi Cosijem.

Neposredna povezava do sporočila: 6
7.8.2009 22:41:13   
Polynesia
Naš fantek bo v sredo star 9m in smo ravno prejšnji teden kupili Recaro sedež od 9-36kg in ga imaš zelo dolgo, ker daš potem notranji del ven in ga ima še kasneje...in Recaro so res priznani in dobri sedeži! In smo prezadovoljni, res ga moram pohvaliti.
Meni je fantolin začel "lezt" ven iz lupince med vožnjo, pa skos je dvigoval glavo in zgornji del trupa, kar je prvi znak, da je potrebno zamenjati lupinico za sedež!
Pa srečno.

< Sporočilo je popravil Polynesia -- 7.8.2009 22:43:13 >

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.8.2009 23:18:42   
pomar*ANČA*
menjavo smo naredili pri 8m in en teden, težek je ravno 9kg in velik 76 cm, že nekaj časa pa samostojno sedi. lupinica mu je še ravno prav, ampak v lupinici joče, zato sva se določila za menjavo. sva pa čakala da je teža dosegla pogoj. kupila sva pa maxi cosija in sva čisto zadovoljna. 

(odgovor članu Polynesia)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
8.8.2009 0:38:44   
Brisani uporabnik

(odgovor članu pomar*ANČA*)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
8.8.2009 0:41:08   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
8.8.2009 10:48:03   
Taddy78
Meni se zdi, da je najbolj pomembno pri izbiri, da se da avtosedež narediti v ležeč položaj. Mene je še sedaj groza ko zaspi in mu glava binglja sem in tja, pa bo star že 4leta.

Neposredna povezava do sporočila: 11
8.8.2009 10:50:30   
Pika Zoja
IZVIRNO SPOROČILO: soncica01

pri 9m.
Najprej smo gledali na varnost in udobje, da ima avtosedež možnost naklona za spanje in nazadnje na simpatičnost le tega.

Neposredna povezava do sporočila: 12
8.8.2009 11:02:42   
jullie
IZVIRNO SPOROČILO: frutka RR

Najprej mora doseči kg pol pa lahko menjaš. V iskalniku boš našla cele romane napisane o avtosedežih.  Jaz sem zelo zadovoljna z Maxi Cosijem.

..sicer naš še ni imel dosti kg ampak sva ga vseeno nekje pri 8-9 mesecih dala v avtosedež, v najbolj ležeč položaj..no, še zdaj pri enem letu je skoz v tem položaju...mu ustreza..

imava pa tudi midva MC..Tobi-ja in Priori-ja in sva z obema zelo zadovoljna..

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 13
8.8.2009 16:19:10   
Čebel@
IZVIRNO SPOROČILO: Polynesia

Naš fantek bo v sredo star 9m in smo ravno prejšnji teden kupili Recaro sedež od 9-36kg in ga imaš zelo dolgo, ker daš potem notranji del ven in ga ima še kasneje...in Recaro so res priznani in dobri sedeži! In smo prezadovoljni, res ga moram pohvaliti.
Meni je fantolin začel "lezt" ven iz lupince med vožnjo, pa skos je dvigoval glavo in zgornji del trupa, kar je prvi znak, da je potrebno zamenjati lupinico za sedež!
Pa srečno.
to je moja pupa začela delati kakšen teden nazaj-pa je stara 6muser posted image user posted image user posted image ampak je ne morem dati v sedežek ker ima komaj 7000g in ne sedi samostojno-tko da zame to no znakuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Polynesia)
Neposredna povezava do sporočila: 14
8.8.2009 17:46:31   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: majchy23

IZVIRNO SPOROČILO: Polynesia

Pa srečno.
to je moja pupa začela delati kakšen teden nazaj-pa je stara 6muser posted image user posted image user posted image ampak je ne morem dati v sedežek ker ima komaj 7000g in ne sedi samostojno-tko da zame to no znakuser posted image user posted image user posted image

To ni noben znak, ne vem od kje ti to merilouser posted image user posted image user posted image

Naš bo star 9 mesecev, že nekaj časa ima 9 kil, samostojno sedi od 6 meseca in je še vseeno v lupinici, pa tudi bo še nekaj časa. Je vseeno bolj varna, prerasel je pa še ni. Sicer je ne mara preveč, ampak varnost je varnost.

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 15
8.8.2009 17:55:05   
Taddy78
Tiste ki sem vam tako mudi dati otroka v avtosedež, malo pobrskajte po netu kako odreagira telo dojenčka ob nesreči če je v jajčki ali pa avtosedežu (gre za smer vožnje)...mogoče si boste vsaj za nekaj časa premislile in ne tako hitele.

Če bi jaz gledala po kilaži, bi ga tudi lahko dala že pri 6.mesecih v avtosedež...

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 16
8.8.2009 18:08:17   
Klaudia
http://www.youtube.com/watch?v=fKIeExpDLDA
Tole si poglejte!
Prešaltali smo pri 11. mesecih. Če bi se dalo bi še počakali.

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   [Brisano sporočilo]
8.8.2009 18:47:06   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Klaudia)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
9.8.2009 8:58:54   
hedviga
Ok. Tole reč sem pogledala. Zdaj pa mi povejte a so teli sedeži od 9kg gor tudi taki da otrok gleda nazaj? Če niso, zakaj ne? Če je tko bolj varno?
Naš Miha ima že čez 9 kg pri 6 mesecih, še ne sedi samostojno, ampak lupinca je kar tesna ratala. Za Špelo ki je manjša se pa še ne mudi.

Špelca in Mihec 9.2.2009

Neposredna povezava do sporočila: 19
9.8.2009 9:48:35   
emina83
Edini sedež na našem tržišču, ki omogoča gledanje otroka nazaj je Concord Ultimax (9-18kg). Za tamalga, ki je 10mes in je precej velik imamo tega, za tavelko piko pa Recaro Young Sport (9-36kg).

Drugače pa tudi mene zanima ja, zakaj takšnih sedežev pri nas ni za dobit, v ZDA pa je to stalna praksa mislim da vsaj do drugega leta.user posted image

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 20
9.8.2009 11:32:17   
miapia
IZVIRNO SPOROČILO: Klaudia

http://www.youtube.com/watch?v=fKIeExpDLDA
Tole si poglejte!
Prešaltali smo pri 11. mesecih. Če bi se dalo bi še počakali.

Sem pogledala film in nesmiselno je sploh razmišljati o takih stvareh, ker potem je najboljše, da sebe in svojo družino zavijemo v vato in čakamo doma, kdaj se bo le ta vnela. Tole na videu se lahko zgodi tudi, ko je otrok starejši.
Se pa strinjam, da res ni treba hiteti, če ni lupina čisto premajhna. Sama jo bom dala takrat, ko bo dosegla kilažo, s katero ne bo smela biti več v lupini, imam pa "srečo", da ima hčera pri 7mes 7kg. 

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 21
9.8.2009 13:14:27   
Taddy78
No...pa je menda razlika če pride do nesreče pri 7.mesečnem otroku ali pa 2.letnem a ne?

Se mi pa zdi malo noro razmišljanje, da bi zavijali kogarkoli v vato. Gre za varnost in nič drugega...če bi ga zavijala v vato, ga sploh ne bi dala v avto.
vsaka naj naredi po svoje, jaz sem ga imela v jajčki dokler je šlo in se mi ni nikamor mudilo, poba pa je tudi bil zadovoljen...

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 22
9.8.2009 14:54:55   
ada2
IZVIRNO SPOROČILO: emina83

Edini sedež na našem tržišču, ki omogoča gledanje otroka nazaj je Concord Ultimax (9-18kg). Za tamalga, ki je 10mes in je precej velik imamo tega, za tavelko piko pa Recaro Young Sport (9-36kg).

Drugače pa tudi mene zanima ja, zakaj takšnih sedežev pri nas ni za dobit, v ZDA pa je to stalna praksa mislim da vsaj do drugega leta.user posted image

tudi brevijev grand prix omogoča gledanje nazaj. v navodilih piše, da do 9 kg naj gleda otrok nazaj, kasneje se obrne. naj bi bil pa od 0 -18 kg, ampak novorojenčka je kar malo nerodno dati v tak sedežuser posted image

Besedo KONTRA s proti razložimo in CEPCIJA je jasna brez vprašanj, tako se s kontracepcijo borimo, da bi bil na svetu kakšen cepec manj!

Ada vas ´ma rada!

(odgovor članu emina83)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?