totimato
|
Prosim, tisti, ki imate radi Jabuke, me ne požret, samo izražam svoje mnenje, po katerem sem bil vprašan. Neglede na to ali govorimo o prenosnem ali neprenosnem računalniku, je cena velik minus. Plačuješ pač oblikovanje in ime podjetja (imiđž). Jaz vidim v applu kup težav, ki pa v resnici sploh niso težave, ampak neprijetnosti, saj sem ponavadi jaz tisti, ki stvar vzdržuje. Razpon programske opreme je za Windows sistem precej več (brezplačne in plačljive) kot pa za OSX. Nekateri modeli so celo felerski. Govorim o desktop računalnikih z 20" in 24" lcdji, ki so imeli napake. Na youtubu in po forumih je kup ljudi, ki se čez to pritožuje. En primer: http://www.youtube.com/watch?v=OoWtTozqFKU&feature=related Nekaterim so zamenjali monitorje, kako je s tem pri nas pa ne vem. Sem pa že slišal za par takšnih primerov, kjer so računalnik kupili v BigBangu. Plusi: - zelo lep operacijski sistem - precej eyecandy-ja - stabilnost (ampak, če uporabljamo Windows XP tako kot OS X, bodo enako stabilni) - manj virusov (so pa) in posledično manjša možnost okužbe - lepo oblikovana plastika Minusi: - cena - operacijski sistem ni tako razširjen in posledično manj brezplačne programske opreme - manjša prilagodljivost uporabniku - manjša (ali sploh ne) možnost nadgrajevanja strojne opreme - cena - operacijski sistem ni tako razširjen in posledično manj plačljive programske opreme - kadar želiš program, ki ga ima prijateljica, soseda ki je na Windows platformi, jo v 90% primerih lahko samo gledaš. - otroci bodo z igrami precej na slabšem (tudi z izobraževalnimi igarmi in programi) - večinoma so bele barve, kjer se vidi vsak drek - res je drag za to kaj je pod plastiko. Kot vidiš me res moti cena. Ja, je lep. Ampak lepota je v očeh kupca, v mojem primeru v očeh moje denarnice. Če mene vprašaš, si za pol manj denarja kupim HPjev prenosnik, ki ima enak procesor, enako vezno čipovje, enak pomnilnik, enako velik monitor in enako grafično kartico plus podaljšanje garancije na tri leta (tistega s prednaloženimi Windows XP SLO). Ostalo pa porabim na eBayu za igrače. Če že hočem OS X Leopard, grem na Partis in si ga v dnevu ali dveh potegnem dol (imam bolj počasno povezavo). Je pa res lep, ja. Škoda, da jih nimajo v krem barvi. lp
|