tashq
|
hvala za odgovor. mi znaš odgovoriti še na moja ostala vprašanja, kako je s CTG, amnioskopijo (v KR jo opravljajo, na Jesenicah pa...?)... malo me je strah, da me na Jesenicah ne bi poslali nazaj zaradi prvega poroda. da razložim... v sredo popoldne (3 dni po PDP) so se začeli popadki na 15 min. ni bilo nič hudega in sem ostala doma čez noč. v četrtek ob 6. zjutraj so bili popadki na 5 min,redni že več kot 2 uri in ker sem v MŠ slišala in v raličnih literaturah brala, da je potem za prvorodke čas, da gredo v P, sva s partnerjem šla. tam so mi rekli, da sem odprta le 2-3 cm in naj pridem nazaj, ko bo huje. šele ko sem prišla domov, sem se spomnila, da bi jih lahko vprašala, kaj za njih pomeni "huje". potem sem doma predihovala, popadki so bili že zelo hudi, ampak nisem upala nazaj, da me ne bi spet domov poslali. nisem pa vedela, če mi je bilo že dovolj "hudo" po njihovo. ob 6. zvečer se le nekako upala nazaj, kjer mi je sestra/babica rekla, da sem še vedno odprta le 2-3 cm in da me bodo poslali spet domov. kaj se mi je takrat vse pletlo po glavi... HB, je prišel dr. in rekel, da me bodo že pripravili do tega, da rodim in sem ostala. sicer se je še vleklo, ampak sem bila vsaj pomirjena, da sem v zdravniških rokah in ne sama samcata doma, ko ne veš, če gre kaj narobe. zaradi tega si nekako tudi ne upam voziti na Jesenice, da me ne bodo spet nazaj poslali, če se bom spet prepočasi odpirala. jaz že vem, kako hudi so popadki, koliko sem odprta pa ne vem...
|