limonca*
|
Ja, zadnje postopke sem bila pri Rešu. Jaz sem zase vedela kako reagiram na kaj in me je upošteval pri mojih željah, tako, da mu nimam kaj rečt (kar se tega tiče). Dejansko sem jaz prišla k njemu in mu povedala kaj hočem in se je strinjal. Za trombofolijo sem izvedela pred zadnjim ETZ (sicer še ni uradnega testa, ampak je bilo včeraj negativno), prišla k njemu, mu pokazala izvid in sem dobila zdravila brez problema. Jaz pridelam dosti celic - npr. z 2 ampulami menopurja oz. 225 gonala/puregona oz. 3 apulami merionala sem imela enkrat 17, enkrat 19 in enkrat 21 celic. Če mam dozo nižjo pa tam od 5-11. Oplodi se mi jih nekako polovica. Potem je pa tako: če imam do 11 celic imam vedno 2 zarodka na 5 dan, pri 19 celicah sem imela 4 zarodke, pri 17 celicah 3 zarodke, pri 21 celicah pa 6 zarodkov (se pravi tudi eskime, ki se vedno lepo odmrznejo, tako, da mislim, da so kvalitetni). Na češkem je cena z lastnimi celicami nekje 2000-3000 eur, kar je ugodno. Mislim, da se da dogovorit, da UZje delaš pri nas in greš gor samo za punkcijo in ET (se pravi še par dni počitnic). Iz Hrvaške so včasih hodile k nam, ravno zaradi tega zakona. Sedaj lahko zamrzujejo in ne hodijo več. Mogoče si malo prebereš roda.hr (forum) Jaz gledam tako - do zagreba imam cca. 90 minut, mogoče malo več, do LJ 60, do MB 80 (tako, da neke razlike ni). Češka, ja, je cca. 500 km pa dobro.. si je treba vzeti kot izlet. Jaz sem šla po nasvetu ene iz foruma na preiskave v Beograd (spet izlet, 500 km.. ) Cena vseh preiskav je bila cca. 350-380 eur (točno ne vem).. Tole so preiskave: - KKS, - CRP, - GUK, - HgbA1, - Fibrionogen, - D-dimeri, - LAC, - Antikardiopska protitelesa, - Protein C, - Trombin III, - Natural killer cells, - FII (genske mutacije), - FV, - MTHFR, - PAI-1 - EPCR, - anti ovarium, - anti zonapellucida, - anti sperm, - antikardiolipinska telesa, - anti-beta Glykoprotein, - APA, - HLA tipizacija - genetika zate in za partnerja. (to ni vključeno v ceno, ker sem to že imela narejeno).
|