|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   interesne dejavnosti
20.3.2008 19:41:20   
VITA74
Živijo

zanima me koliko so vaši prvošolčki/drugošolčki zaposleni z interesnimi dejavnostmi poleg rednega pouka. Katere dodatne krožke obiskujejo - npr. nogomet, plesne, tuj jezik in kolikokrat na teden? A je to v okviru pop.varstva v šoli ali izven šole?

Zanima me predvsem ker opažam zadnje čase, da kar nekaj kolegic dobesedno tekmujejo med seboj kam vse je vpisan njihov otrok.... Potem pa slišim da jih po cele dneve ni doma, da se počutijo kot taxiji, da so otroci utrujeni, da jim dan prehitro mine...in podobno.... Predvsem z eno od njih se nama krešejo mnenja o tem, pa bi rada slišala vaša mnjenja ali izkušnje.

Pri nas je;
Moj škrat - 1.r ima v šoli (v varstvu) 1xtedensko po 1 šol.uro  angleščino in plezalni krožek
2x tedensko nogomet izven šole (čet in sob)
1x tedensko verouk 45min

lep pozdrav
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: interesne dejavnosti
20.3.2008 21:16:25   
Primoza
Mi smo sredi leta ukinili edino interesno dejavnost izven podaljšanega bivanja v šoli. Dejansko se bolj izplača v nižjih razredih početi kaj skupaj. Že tako je malo časa.

(odgovor članu VITA74)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.3.2008 22:18:57   
ona
Jaz našega 3šolčka nimam prav nikjer,ker pač sam ni pokazal kakšnega posebnega zanimanja,kot pa slišim iz pripovedovanja drugih mamic,jim počasi rata vsega preveč in ne zmorejo šolskih obveznosti,ki jih je že itak ful!
Jaz npr.grem po sina v šolo ob 12.30,ker sem sicer doma in potem "divjamo" doma na dvorišču tja do 15 in se imamo res super in še koristno-skupaj smo,pa razgibamo se user posted image
Moje mnenje je,da čimmanj teh aktivnosti,ker ne zmorejo vsegauser posted image

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.3.2008 22:56:09   
Vrtnica79
Naša prvošolka obiskuje dodatno pevski zbor in angleščino. Vse to je v sklopu pod. bivanja, tako da iz šole zaradi tega ne hodi nič kasneje domov.

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.3.2008 7:32:09   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Blaboma

Pri nas je;
Moj škrat - 1.r ima v šoli (v varstvu) 1xtedensko po 1 šol.uro  angleščino in plezalni krožek
1x tedensko verouk 45min

Meni se že to zdi veliko. Torej ima 3-krat na teden nekaj popoldne.

Moj bo hodil najbrž 2-krat na teden kam. Največ. Več se mi zdi pa še kar malo veliko za tako majhne. Razen če si čes res zelo želi, potem ni problema.

(odgovor članu VITA74)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
21.3.2008 7:42:22   
aluš
Moj je imel v prvem, drugem razredu pevski zbor v okviru OPB v šoli, glasbeno v okviru OPB v šoli. Pa eno obdobje so imeli kuharski tečaj (cca 1x tedensko 2 meseca), tudi v okviru OPB. Ni bilo nič preveč, ker v prvem in drugem razredu imajo še zelo malo domače naloge in se jim zapolni prosti čas s tem. Popoldan ga nismo vozili na nobeno dejavnost. Edini 1x tedensko (ob sobotah dopoldne) je imel verouk. Pa se mi zdi da je bilo čist OK.

Eni imajo veliko teh dodatnih dejavnosti. So pa otroci različni, imam občutek, da enim otrokom to odgovarja, da so ful zaposleni. Našemu ne,  še sedaj pri 11 letih rajši doma po igrišču dirka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.3.2008 7:46:46   
Anonimen
Moj starejši sin je v 1. razredu (9-letke) hodil k angleščini (1x tedensko) in k nogometu (2x tedensko). V 2. razredu pa je imel poleg angleščine in nogometa še namizni tenis in tek.

(odgovor članu aluš)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
21.3.2008 9:48:44   
BaNeLa
Moja v 1 r: vse v času šole : judo, angleščina, klavir, pevski, likovni, knjigobube

14 dni nazaj sem jo izpisala iz plesne šole, ki jo je imel 1x tedensko popoldan, ker ne more in je prepozno. Vse kar dela v šoli dokler jo ne pridem iskat nekje od 16-16.15, ji je super.
Popoldan pa ima raje prosti čas za igro, za kakšno vajo za šolo in ostale aktivnosti, ki jih skupaj delamo.

Poznam primere tekmovanja med mamami, vendar kdo bi jih razumel - očitno svoje neizživete želje sedaj forsirajo na otrocih:))

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.3.2008 9:52:25   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

IZVIRNO SPOROČILO: Blaboma

Pri nas je;
1x tedensko verouk 45min

Meni se že to zdi veliko. Torej ima 3-krat na teden nekaj popoldne.

Moj bo hodil najbrž 2-krat na teden kam. Največ. Več se mi zdi pa še kar malo veliko za tako majhne. Razen če si čes res zelo želi, potem ni problema.

Točno to sem hotela reči, da se meni že to zdi veliko. Ne vem, 2 x na teden se mi zdi dovolj, razen če se res ne pokaže kakšen orto talent za kakšno stvar, pa če ima res hudo hudo željo, potem pa morda tudi več. AMpak vsekakor samo toliko, kolikor zmore in kolikor mu je v veselje, ne da potem: mami, jaz ne bi šel...user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.3.2008 13:06:47   
VITA74
Moram povedat, da naš škrat najbolj uživa pri nogometu in ker je trening 2x tedensko smo to vzeli v zakup, prav tako zelo rad obiskuje verouk, saj se imajo prov lušno - barvajo, pojejo, se skozi igro učijo zato verjetno ne čuti pritiska.
Iz šole pride domov okoli 14h tako da ostane dovolj časa tudi doma za igro, domače naloge, risanke, sprehodi in obiski prijateljev... Zaenkrat ni nikoli pojamral. Načeloma sem tudi jaz zagovornik, da manj je več in da naj otroku ostane čas tudi zase, pri našemu tako zaenkrat ****cionira dobro.

Dočim prijateljičevi otroci se pritožujejo in jamrajo....se izogibajo dejavnostim, zato so me zanimala vaša mnjenja....
hvala.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.3.2008 18:45:26   
Anonimen
naš starejši-3 r. hodi po pouku na krožek angleškega  in nemškega jezika + verouk, mlajši- 2 r. pa na  likovni krožek in plesne urice + verouk, kar se mi zdi dovolj, nočem jih preveč obremenjevati, ker bo počasi več in več dela z šolo........

(odgovor članu VITA74)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
25.3.2008 10:53:21   
JABOLKO3
Živijo!

Naš prvošolec ima knjigobube in angleščino, oboje po 1 uro na teden v času podaljšanega bivanja, popoldne pa raje skupaj kaj počnemo, že tako je čas, ki ga dnevno preživimo s svojimi otroci pri zaposlenih starših zelo skopo odmerjen - meni se zdi škoda pri tako majhnih otrocih te dragocene urice 'zapravljati' z vožnjo in čakanjem pred raznimi ustanovami. Je pa res, da nekateri starši močno pretiravajo, že dve leti stare otroke vozijo na ne vem kaj vse, ker so ponudniki teh storitev našli zelo donosno tržno nišo, starši pa jim nasedajo. Seveda je pa drugo, če je otrok za neko stvar zelo talentiran in ima hkrati še izredno željo se s tem ukvarjat, vendar mislim, da morajo biti za to že malo večji.

Lep pozdrav.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?