|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   instant čaji, flaška in zobki
20.2.2006 11:58:21   
dana
Sem že na sosednjem forumu spraševala pa ni preveč dobrega odziva, pa še tukej sitnarim.

Naš pikec je star 1 leto pa še vedno pije čaj oziroma sokce po flaški. Čaj mu malce sladkam ker grenkega noče piti. Prav tako noče piti iz t.i. "magičnih lončkov". Ali je to res tako slabo za zobke ? Kaj pa instant čaji - do kdaj ste jih dajali piti svojim otrokom ? Kaj naj naredim da se bo odvadil flaške oziroma ali je res tako nevarna. Naj pa še dodam, da čaj spije potem mu pa flaško vzamem tako da je ne uporablja kot nadomestek za dudo.

Hvala in lep dan kljub dežju user posted image

dana
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: instant čaji, flaška in zobki
20.2.2006 12:14:29   
total
Moj je star 17 mesecev in še vedno pije na flaško instant čaje.Sicer pije tudi iz kozarca,najraje pa iz flaške,spije in odloži na mizo,mislim da nima biti kaj narobe,bo se že odvadil.

Kaj naj rečem...srečna sm!!!

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.2.2006 12:17:41   
hubi
Poskusi ga navaditi na pitje iz kozarca ali pa za začetek s slamico. Poskusi s kakšnimi doma skuhanimi kompoti ali pa ožemi pomaranče pa malo zmešaj z vodo... Magični lonček pa kakor kateri. Naš dvakrat potegne pol ga pa pisano gleda.

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.2.2006 12:22:58   
Anonimen
Ne da bi se hvalilauser posted image , ampak moj otrok bo marca star 4 leta, pa še vedno zjutraj in zvečer pije kakav po steklenički, pa tudi dudo ima še. Pa ima lepe, močne in bele zobe.
Po moje je res, kar sem danes tule že prebrala, da ni slabo, če čaj popije po steklenički, pač če pije takrat, ko je žejen. Slabo je predvsem tisto pitje po steklenički po celo noč, namesto dude.

(odgovor članu hubi)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
20.2.2006 12:40:04   
KODA
Naš tastarejši je imel flaško za pit čaj,do cca 3 leta,pa ima zelo lepe in močne zobe.Res pa ,da mu instant čajev nisem nikoli sladkala.Pa najrajši je pil vodo,še danes jo,ko bo kmalu star 6 let.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.2.2006 18:33:00   
mačica
Same lepe izkušnje, moje žal niso take... Flaše smo se odvadili pred dobrima dvema mesecema na priporočilo zobozdravnice ( kot nadomestek smo kupili flašo ki je na slamico in se odlično obnese ), dude nima ravno 1 leto ker je imela "kriv" ugriz zaradi nje. Po flaši je pila vse mogoče sokove najbolj pa ji je bil všeč ledeni čaj, LEPO PROSIM NE DAJAJTE SVOJIM OTROKOM TEGA!!!! Moji je čist uničilo zobe pa je kriza za it k zobozdravniku! Stara je dobre 4 leta pa ima zadnje zobe gnile in sprednjo enkico načeto. Zobozdravnica pravi da je to vse posledica pitja sladkih stvari po flaši tudi ponoči - predvsem pa smo takoj ukinili ledeni čaj in stanje se popravlja oziroma je obstalo - ni šlo na slabše.
Tolk v razmislek, lp mačica

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.2.2006 18:59:15   
tadejaa
Takole nam je razložila zobozdravnica. Če otrok pije čaj po flaški
kako ta vpliva na zobke. ,
Sadni čaji kot so šipek, hibiskus, breskev,jagoda,...... teh
NE smemo sladkati.
Zeliščne čaje kot so meta, kamilica,.... te pa LAHKO malo sladkamo
in jih ponudimo v flaški.
To velja za čaj, ki ga skuhamo sami doma. Instant čaji so pa itak
presladki in po moje tudi škodljivi za zobe.

(odgovor članu mačica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.2.2006 20:49:19   
Janeja
Moj sine je star 4 leta in pol in zaspi še vedno s stekleničko čaja (HIPP komarček). Pa še podnevi, če je kdaj slabe volje se potolaži s stekleničko. Hipov čaj pa ima raje kot katerikoli sok.
Njegovi zobki so popolnoma zdravi, beli, brez luknjic,... user posted image user posted image user posted image   Sva bila ravno ta mesec po 1 letu na kontroli in ga je zobozdravnik zelooo pohvalil. Res pa je, da si jih zelo rad umiva.

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.2.2006 23:42:26   
poliloni
Po moje je malo tudi od zasnove odvisno kakšne zobe bo imel...Sicer pa sem jaz pristaš vode in nesladkanih čajev - instantni imajo pa žedodan sladkor.... Vse pa je odvisno od tega na katere okuse je pri enem letu že navajen - če že ves čas pije instant čaje se bo bolj težko navadil na grenke, ki po moje v kombinaciji s flaško manj kvarijo zobe.
Pri nas smo tudi kupili magični lonček, pa se pri 6ih mesecih z njim samo igra, tako da sedaj pije požlički, ker mu drugače ne uspem dati tekočine(razen mleka seveda).
po moje ni toliko problem v flaški kot pa bolj v tem koliko je ta flaška v ustih in  kako zelo sladko pije.
Imam pa prijateljico katere sin že ves čas pije kupljene sokove (beri:povsem običajne) po flaški pa ima zeloooo lepe zobe...

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.2.2006 10:55:10   
Grascakinja
Mi ji čaj (instant) in sokove počasi vedno bolj redčimo s filtrirano vodo (Brita vrč) in zdaj pije že skoraj samo vodo, brez da bi sploh opazila.
Sama flaška pa pomoje ni problem, razen če jo ima celo noč v ustih in jo uporablja namesto dude.

(odgovor članu poliloni)
Neposredna povezava do sporočila: 10
21.2.2006 13:31:23   
Meceno
Bi dodala samo to, da instant čaji so iz 95% sladkorja ostalo pa je ekstrakt, zato pa je tako topen v vodi

Lp

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.