Grascakinja
|
Mi smo bili tam letos poleti, hvala bogu le en dan. Če imajo prostor, lahko dobiš sobo sama z otrokom - z lastno kopalnico. Stane 7900 na dan. Kar se tiče osebja, so popolnoma pod kritiko in tako nezainteresiranih in zoprnih zdravnikov nisem še videla. Obnašajo se kot, da si hipohondrična mama, ki je privlekla otroka na infuzijo, čeprav mu nič ni (pa sta jo 2 zdravnika poslala tja). Sestre igrajo večino časa pasjanso na računalnik.N znajo namestit urinske vrečke. Od 3x nameščanja tega sranja je dobila vnetje in imela čisto pograspano lulico. Zdravili smo se še 1 teden. Za otroka, ki nima dovolj zob, dobiš za malico trdo jabolko in hruško. Druge izbire ni. Obroki za otroke so katastrofa, midve sva kar skupaj jedli mojo hrano, mala itak ni dosti pojedla. Večerna steklenička mleka, za katero sem prosila, je bila že preveč... so mi prinesli MRZLO mleko. Žličke (male) za hranjenje nismo dobili. ker jih nimajo. Igrače so nam ponudili 24 ur po tistem, ko sem prišla v bolnišnico. Č ejih ne bi imela s sabo... ne vem, pomoje bi se nama zmešalo. Najhuje je pa vdevanje infuzije, ker pri najhnih otrocih težko najdejo žilo. Pri nas je trajalo neverjetnih 5 minut in nešteto zbadanj in manevriranja, da so ubogega otroka pretaknili. Oba z možem sva bila čisto fertik, neutolažljivem joku sploh ne bom. Hvala bogu, da sem take sorte, da raje vzamem vse s sabo in sem imela s sabo pribor, robčke za ritko, kremo za ritko (tudi ne obstaja), stekleničko, pižamo, nogavičke in copate, igrače in predvsem nekaj fruchtzwergov in mehkih breskev ter pijače. Otroka pustijo domov, ko je rehidriran in dovolj je. Če bi bila samo na bolnišnični hrani in nesladkanem čaju Z LIMONO (za male otroke????), bi bila menda še zdaj tam. Skratka, na otroke so popolnoma nepripravljeni. Kap. Smilijo se mi otroci, ki morajo sami ostati tam. Jaz je ne bi pustila niti minuto, če le morem. Verjamem, da nekateri pač nimajo te možnosti. Edina tolažba mi je bila, da sem ji bila ob vsem, kar je dala v tistem dnevu skozi, stalno na razpolago in jo crkljala. Še kak mesec po tej grozni izkušnji začne jokati, ko vidi kako špago viset (kot cevko od infuzije). In kake 14 dni se mi je še zbujala v joku in krikih. Kak teden je imela stalno dudo v ustih, pa je sicer čez dan nismo več imeli. SKratka, pripravi se na najhujše, upaj na najboljše in vzemi s sabo vse, kar bi lahko potrebovala za otroka, predvsem pa hrano in igračke ter kremico za ritko, če je še v plenicah. Pa veliko potrpežljivosti.
|