|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   info iz LJ porodnišnice
22.3.2005 22:48:36   
Barbara L
Ne vem ravno koliko je ta informacija zanesljiva, toda vseeno jo bom delila z vami.

Iz druge roke sem izvedela, da naj bi bile možnosti za carski rez povečane za 50%, če je :nosecka: manjša od 160 cm (razlog naj bi bil nekaj glede medenice) in da se možnost poveča še za 25%, če je :duda: težji od 3 kg. Še posebej če je partner med bolj velikimi.

Kaj mislite? A bo držalo?

LP

Barbara L:metulj:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   info iz LJ porodnišnice
22.3.2005 22:54:43   
NENAJANI
Če je to res, imam jaz manj možnosti za CR. Sem velika 174cm!!!!!:bravo: Upam, da ne bom imela CR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:zmeden:

(odgovor članu Barbara L)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   info iz LJ porodnišnice
22.3.2005 23:15:13   
Jančika_
Jaz sem meter 52 in mi nikoli noben ni omenjal CR, rodila pa sem čisto brez problemov. Ozko medenico lahko imajo tudi precej večje ženske, moja je kljub moji majhnosti bolj taka za otroke rojevat:)-.

Neposredna povezava do sporočila: 3
   info iz LJ porodnišnice
23.3.2005 0:36:52   
nikitta
hm, visoka sem 168, mož pa 195...rodila s CR, ker se enostavno naše dete ni za milimeter premaknilo proti "izhodu".

Zdaj v drugo...bom poročala!

PS: 54cm je bil dolg ko se je rodil, sedaj pri dvehinpol letih kaže, da bo košarkaš!

Neposredna povezava do sporočila: 4
   info iz LJ porodnišnice
23.3.2005 7:17:29   
Anonimen
Visoka 167, moj 184, otrok rojen s 4 kile in pol in 57 cm s CR. Nisem se odpirala, na izvidu od CR pa piše za vzrok prevelik otrok.

Neposredna povezava do sporočila: 5
   info iz LJ porodnišnice
23.3.2005 7:29:39   
Tina31
"Velika" 1,53 cm, sinek je imel 53 cm in 3150 kg, rodila po naravni poti.

Neposredna povezava do sporočila: 6
   info iz LJ porodnišnice
23.3.2005 7:41:21   
Taša
Tudi jaz sem majhna 1,55 pa sem 2x rodila in ni bilo nikoli govora da bi rodila s carskim rezom!

Neposredna povezava do sporočila: 7
   info iz LJ porodnišnice
23.3.2005 7:48:05   
Janika
Bratova žena 160 cm, moj brat 185 cm, fantek je bil ob rojstvu težak 4200g, 56cm, CR, brez vprašanja.

Neposredna povezava do sporočila: 8
   info iz LJ porodnišnice
23.3.2005 8:50:53   
Pia67
Jaz imam napovedan CR, pa ne zaradi dimenzij mene in mojega dragega, temveč zaradi tega, ker sem dala skoz nekaj operacij in je moja maternica in s tem tudi trebuh ustrezmo pošita (imam tak prerez kakor, da bi že imela CR). Baje naj ne bi moja maternica zdržala raztega.
Samo potem se mi ne zdi logično, da nekatere, ki so 1. imele CR, potem drugič rodijo po naravni poti. Bom vprašala ginekologa, sekiram se pretirano ne, ker sem glede operacij veteranka in se je vedno končalo dobro. Računam na CR in si pretirano ne razbijam glave.

Pia

Neposredna povezava do sporočila: 9
   info iz LJ porodnišnice
23.3.2005 9:14:25   
Gina
Tiste, ki drugič rodijo po naravni poti (eno poznam), potem takoj po porodu uspavajo in vse notri pogledajo, če se ni slučajno strgala in da bi jo bilo treba kaj zašit.:zmeden2:

Jaz sem 170, moj 188, otrok je imel 4kg, pa še visoko dioptrijo imam. Nihče mi ni rekel za CR, sem kar lepo natur rodila.

Neposredna povezava do sporočila: 10
   info iz LJ porodnišnice
23.3.2005 9:19:28   
TANTRA
Visoka 160 cm, rodila dvakrat, enkrat teža 3500, drugič 2950, obakrat po naravni poti...
Brez panike !!!!!!

Neposredna povezava do sporočila: 11
   info iz LJ porodnišnice
23.3.2005 9:20:10   
TANTRA
Dodajam mož visok 188 cm....

Neposredna povezava do sporočila: 12
   info iz LJ porodnišnice
23.3.2005 9:28:09   
tinčica
jaz in fant sva velika 176 cm, rodila 2 meseca nazaj fantka težkega 4.550 kg velikega 58 cm rodila pa po naravni poti. za cr me še noben vrašal ni pa sem od bolečin jamrala za cr pa so se mi samo smejal. tako ampak živa sem pa še vseen.

Neposredna povezava do sporočila: 13
   info iz LJ porodnišnice
23.3.2005 9:54:55   
Mina1
Jaz sem imela obakrat CR:

prvič po 16-tih urah matranja, ko so ugotovili, da sem prezozka v bokih oz. medenici in da je otroček težek 4 kg.

Drugič sem imela napovedani oz. elektivni CR, s predhodno pripravo na CR iz isstega razloga.

Glede mer pa:zmeden:: velika sem 167 cm, ampak bolj drobna in ozka čez boke, otročka pa sta bila, eden težek 3960 kg, drugi pa 3390.

In še to: oddelek A v LJ porodnišnici (kamor prideš po posegu za CR) je super, vsi so prijazni in se trudijo okoli tebe.

pa-pa Mina1

Neposredna povezava do sporočila: 14
   info iz LJ porodnišnice
23.3.2005 12:32:07   
petraCBU
A lahko "preozkost" bokov že tvoj G napove, al to pomerijo šele v porodnišnici?!
P.

Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Dula odgovarja: Najpogostejši nosečniški miti
Ali je res, da ima nerojeni otrok veliko las, če vas v nosečnosti peče zgaga? Je res, da v nosečnosti ne smete obešati p...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......