|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   imam vprašanje
22.4.2005 13:43:17   
tinkara333
Živjo!
Imam eno vprašanje.Sem v 11t nosečnosti:bravo: Še do včeraj sem bila študentka, zdaj pa sem se izpisala, ker imam rizično nosečnost :(( se pravi, da delati preko študentskega servisa ne morem, denar pa nujno potrebujem. Se pravi, da je bila edina rešitev da se izpišem, prijavim na zavod, na socialno in dobim denarno pomoč.
Problem, pa je, da mi je danes ena kolegica rekla, da je možno, da nebi dobila podpore, ker sem se sama izpisala iz faksa (štipendije nisem imela).
Ali je imela še katera isti ali pa podoben primer? Ali mislite, da bi to res lahko bilo res?:zmeden2:
Pomagajte!!!:zmeden2::zmeden2::zmeden2::zmeden2::zmeden2:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   imam vprašanje
22.4.2005 13:52:11   
barbaw
Glede na to, da si prijavljena na zavod, ti mora socialna nekaj denarja dati za preživetje, poleg tega pa si noseča, kar je še en razlog več, da bi ti pomagali. Saj je vseeno zakaj si pristala tam kjer si, pomagti ti morajo. Upam, da nimaš kakšnih prihrankov, zaradi česar bi ti zmanjšali pomoč. Če pa bi se že slučajno zgodilo, da ti ne bi dali pomoči, kar ne verjamem, da se bo, pa prosi za enkratno. Spraševali te bodo tudi glede stanovanjskega problema, in če živiš doma, zna biti to problem.Tako ali tako na socialni naredijo zapisnik, zakaj si v tej situaciji, pa še malo naloži poleg vse resnice, pa ti bodo pomagali. Reči jim, da si v lastnem gospodinjstvu, da plačuješ najemnino ... Na zavod pa boš mogla dat vse papirje, da si rizična nosečnica in če ti zdravnik da bolniško jo ti kar vzemi, ker ti potem namesto nadomestila pripada bolniška v času ko si prijavljena na zavodu. Ti kar pogumno pojdi porihtat vse papirje in ni vrag, da ne bi dobila pomoči.

Upam, da sem ti kaj pomagala, če ne pa kar vprašaj. Pa veliko sreče pri :duda: in urejanju papirjev.

Lep sončen dan

(odgovor članu tinkara333)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   imam vprašanje
22.4.2005 13:58:22   
balaena
skoda da si tako na hitro ukrepala. kot studentka si namrec upravicena do dodatnega studijskega leta za vsakega otroka rojenega v casu studija. Poleg tega imas kot studentka prednosti pri stipendijah (preberi pravila za pridobitev republiske stipendije, mislim, da jo skoraj 100% dobis), bivanju v studentskem domu, dobivas starsevski dodatek.
a do sedaj si bila odvisna samo od denarja, ki si ga sama zasluzila?

Neposredna povezava do sporočila: 3
   imam vprašanje
22.4.2005 14:23:52   
tinkara333
Hvala za tako hitre odgovore!

-barbaw hvala za tako vzpodbudne besede upam da mi bo uspelo

-jaz se zavedam vseh prednosti ki bi jih imela kot študentka, vedar vsega tega si upravičen šele ko rodiš
-jaz živim doma pri starših, ki so zlati.Ni mi treba devati ne za položnice, ne za hrano in tudi mojemu fantu ne (je kar pri nas)
-če pa sem se jaz zavestno odločila za otroka, pa ne morem pričakovati od staršev, da mi bodo še opremo kupovali
-fant je sicer zaposlen, samo tudi tistih 40.000 tisoč al kok je, bi zelo prav prišlo
-želim vama čim lepšo nosečnost

Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
22.4.2005 15:02:31   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 5
   imam vprašanje
22.4.2005 15:38:10   
teta beta
V prošnjo za socialno pomoč napiši, da si noseča in da bi rada prispevala v skupno gospodinjstvo, ker imaš slabo vest zaradi staršev ipd. Prispevke v skupno gospodinjstvo vsekakor omeni, to ti prinese najvišjo premijo ne glede na rešen stanovanjski problem (46.000, no, prvič ti bodo gledali še prihodke od zadnjih treh meseev preko študenta, pa kar reci, da je šlo za račune). Mogoče boš zaradi nosečnosti dobila še kaj ekstra.

Pa čestitke za :nosecka: in fajn opravi!

Neposredna povezava do sporočila: 6
   imam vprašanje
22.4.2005 15:38:17   
Anonimen
Naredila si napako, ker si se izpisala iz fakultete. Ali veš, da to pomeni, da tam nikoli več ne boš mogla študirati?? Edina možnost je le še izredni študij. To ti pravim iz prve roke, ker sem referentka za študente. Rizična nosečnost ni razlog, da se izpišeš, ker bi ti na fakulteti nudili še več ugodnosti na podlagi tega (opravljanje izpitov izven roka, brez predavanj,...). Kljub temu, da si vpisana in če si noseča ali ne, ti socialna mora dati podporo oz. pomoč.

Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?