mamamajča
|
Torej imate vi v bistvu tri "probleme," če prav razumem? 1.) Kahlica Škoda, ker niste izkoristili poletja, ko je bil star očitno dve in pol, bi šlo najlažje. Jaz verjamem, da v vrtcu dajejo otroke na kahlico, sploh pri treh letih. Tako, da jo po moje že pozna. Če ti kaj pomaga- mojega sina je vedno zanimalo, kaj delam, ko grem v kopalnico. Ko sem šla lulat, me je moral vedno gledat, pa sem posadila še njega na kahlico, "glej, boš čičal kot mami," in so stekle prve kapljice noter. Vsekakor ga ne silita, ker bosta s siljenjem dosegla ravno obraten učinek. 2.) Igre Razumita, da je triletnik že precej samostojna osebnost- verjetno se sam naje (upam), spoznava svoje sposobnosti in se SAM odloča, s čim se želi igrat, kaj ga zanima. Ne moreš otroku ene igre vsilit, če mu ni všeč. Pa naj vama on predlaga ali pokaže, kako se igrajo v vrtcu in vidva lepo sodelujta. Prosim, pustite otroku njegovo domišljijo, naj jo razvija, krepi. Ima kakšne sestavljanke? To otroci tako radi počneje in je odlična priložnost, danekaj počnete skupaj. Samo približaj mu- "poglej, kakšna lepa slikica bo nastala, jo poskusimo sestavit?" Pa če noče, ga ne silita, mogoče vidva vseeno začneta in mu bo kmalu postalo zanimivo, pa se bo pridružil. 3.) Družba Pojdite ven! A imate daleč do kakšnega igrišča, kjer se zbirajo drugi otroci? Pojdite ven, naj divja, naj sprosti svojo igrivost, naj dela, kar ga je volja! Če so v bližini drugi otroci, super, bo itak hitro navezal stike. Če jih pa ni, jih pa pač ni, saj jih ima v vrtcu. Pustite mu, naj bo otrok, takšen, kot triletnik mora biti, pa mu ne bo nikoli dolgčas. Od kje pa ste?
< Sporočilo je popravil mamamajča -- 29.1.2011 9:37:57 >
|