Katy78
|
Naš 1-letnik je en tak majhen gurmanček, in sicer je kosilo njegov najljubši obrok (poje vse, kar mu daš in to z neverjetnim užitkom) medtem ko raznih mlečnih zadev, ki se zakuhajo na mleku, npr. gres, prosena kaša, polenta in mleko, razni kosmiči z mlekom ipd. ne mara preveč. Za zajtrk itak dobi nekaj od tega, sicer poje, vendar nikoli z veseljem in skoraj vedno z užaljenim pogledom, včasih tudi pojokavanjem, največkrat mu dam pa kar kruh in mleko, ker to ima pa kar rad in mi zraven ne namenja užaljenih pogledov. Problem pa nastane pri večerji, ker pač razne zadeve z mlekom odpadejo, enostavno se mi zdi brezveze, ker to dobi že za zajtrk in že takrat ni navdušen. Zdaj pa rabim ideje. Mi med tednom popoldne oz. zvečer ne kuhamo, ker imava z možem kosilo v službi, starejši v vrtcu, mali pa pri babici, zato imamo bolj enostavne večerje, največkrat kruh in kakšna stvar gor namazana, kakšne palačinke ipd. Ampak tamali tudi npr. kruha z marmelado ali sirnim namazom ne mara. Zaenkrat mu zvečer med tednom dajem npr. govejo juho z bolj gosto zakuho, umešana jajčka in kruh, tudi jogurt in kruh rad poje, pa če mi kakšna omaka čez vikend ostane, jo z veseljem zmaže in zraven kakšne testenine ali polento, kuskus. Razmišljala sem še o šmornu pa mogoče rižev narastek. Še kakšna ideja?
|