|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   iščem dobro posodo
29.1.2011 9:32:26   
sončnica14
Sedaj imam Fisslerjevo posodo (sedaj je v uporabi 6 let), black edition (tole http://www.fissler.com/en/products/pots/lines/black_edition/black_edition.html

Pa se mi je že čisto obrabila. Na začetku sem bila z njo zelo zadovoljna, sedaj pa je dno že malo zdrgnjeno in se mi hrana hitro "prime", če me razumete.

Sedaj bi rada kupila vsaj kakšen kos nove, pa ne vem, katera je dobra. Imam pa navadno steklokeramično ploščo za kuhanje.

Koliko časa pa vi uporabljate posodo???
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: iščem dobro posodo
29.1.2011 9:47:55   
sanasan
uf, jaz večinoma uporabljam samo 2 voka (teflon in litoželezni), rice-cooker, in za kuhanje na pari + pečica na pari
kar menjam so teflon ponve, ki jih imam za palačinke, jajca...
imam pa se mi zdi, eno žar ponev od tefala (ko so imeli v intersparu na točke)....že nekaj časa 'kupujem' še kakšno njihovo kozicouser posted image

zelo pogosto pa menja posode moja mama, ki jih ima tudi ene 5x več kot jazuser posted image ....kupuje pa vse kar se ji zdi fajn....
posode daje stran ali naprej, ko se začne luščit premaz ali ko se jih pač naveliča

CARPE DIEM!

(odgovor članu sončnica14)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.1.2011 10:05:39   
kajajaka
Prisegam na Tefal, oz. tudi druge teflonske posode. Ampak le močne in težke (litoželezne). Tistih tankih ponaredkov ne kupujem.

Nekatere posode imam tudi že 10 let in ni potrebe po menjavanju.

Je pa pri teflonu tako, da je NUJNO uporabljati lesen ali plastičen pribor. Nikoli po posodi ne drgni z žlico ali vilico, bognedaj nožem. Če poškoduješ premaz, se začne lupiti, tam se tudi hrana prijemlje (najbrž je tudi pri tebi tako, da menjaš posodo).
Tu pa je še en problem. Teflon, ki se lupi se primeša v hrano, iz telesa pa se težko izloči in je strupen!!
Bodi torej previdna s takšnimi posodami oziroma pazi, da jih ne zdrgneš!

Enkrat sem en pekač poškodovala, ker sem pecivo z nošem rezala in sem ga takoj stran vrgla.

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.1.2011 10:17:41   
Anonimen
Prisegam na Tefal, oz. tudi druge teflonske posode. Ampak le močne in težke (litoželezne). Tistih tankih ponaredkov ne kupujem.

To uporabljaš za kuhanje vse hrane ali samo določene?

(odgovor članu kajajaka)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
29.1.2011 10:23:33   
enea
Imam tudi sama steklokeramično ploščo, imam pa posodo od Tefala, tudi za indukcijo, meni je super, sem pa dala za komlet okoli 250€, je inox, imam pa tudi teflonske od Tefala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.1.2011 10:27:23   
kajajaka
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

za vse, razen za mleko - za to imamo poseben lonec, ker kupujemo domače mleko in ga prekuhavamo. 
pa za govejo juho imamo en velik lonec.
Ta dva za juho in mleko sta doma že od nekdaj in si sploh ne predstavljam, da bi jih lahko zamenjalauser posted image

No, pa za kavo imamo tudi navadno džezvo, ni teflonska user posted image

Glavni razlog, da smo začeli tako na veliko uporabljati teflon je v tem, da se poskušamo izogibati maščobam in edino v tefalu lahko kuhaš/pečeš skoraj brez maščobe.

< Sporočilo je popravil kajajaka -- 29.1.2011 10:28:31 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.1.2011 10:30:33   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kajajaka

IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

za vse, razen za mleko - za to imamo poseben lonec, ker kupujemo domače mleko in ga prekuhavamo. 
pa za govejo juho imamo en velik lonec.
Ta dva za juho in mleko sta doma že od nekdaj in si sploh ne predstavljam, da bi jih lahko zamenjalauser posted image

No, pa za kavo imamo tudi navadno džezvo, ni teflonska user posted image

Glavni razlog, da smo začeli tako na veliko uporabljati teflon je v tem, da se poskušamo izogibati maščobam in edino v tefalu lahko kuhaš/pečeš skoraj brez maščobe.

Hvala, tudi za džezvo user posted image .

Torej tefal za: testenine, riž, omake, meso, ribe, zelenjavo, juhe&čorbe (razen goveje), mlečne izdelke, npr. mlečen riž?

(odgovor članu kajajaka)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
29.1.2011 10:41:09   
Putka
Ikeine posode, so tudi za indukcijo odlične.

V Mullerju imajo včasih WMF v akciji, so ZAKON!! Prve sem kupila v Sparovi akciji, potem še dokupila.

Pa par manjših emajliranih lončkov za male količine pogret.

Tefal imam pa ta drage teflonske ponve, za indukcijo in se lupijo!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.1.2011 10:45:20   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Putka

V Mullerju imajo včasih WMF v akciji, so ZAKON!! Prve sem kupila v Sparovi akciji, potem še dokupila.

Mogoče veš, v kakšnem cenovnem okvirju se gibljejo?

(odgovor članu Putka)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
29.1.2011 10:50:16   
sončnica14
Pa en dober vok tudi iščem, imate kakšen predlog??

In kje drugače kupujete posodo?? Jaz sem jo pred leti v Merkurju, sedaj pa tja ne zahajam več kaj dosti, imajo osiromašeno ponudbo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
29.1.2011 11:50:05   
zvezdica_1
WMF-ga ne menjam

ampak so malo smešni-v ljubljani v city-parku imajo dostikrat akcje, ki maribora sploh ne dosežejo. pogosto imajo set 4 loncev s pokrovkami za 200€, taveliki pisker za juho pa pride msilim da 110e v redni ceni. se pa splača pogledati v mullerju ter avstriji, če so cee kaj drugačne. so zasoljene, a vredne svojega denarja

Neposredna povezava do sporočila: 11
29.1.2011 15:28:37   
urška
meni je zepter zakon. če pa potrebujem kaj bolj običajnega potem pa najraje kar ikea. ponve načeloma tefal, razen za palačinke imam bialetti.

< Sporočilo je popravil urška -- 29.1.2011 15:30:10 >

(odgovor članu zvezdica_1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
29.1.2011 16:48:55   
agataema
Meni je najboljši WMF, ga ne menjam. Imam tudi njihov ekonom lonec, brze katerega si kuhe ne predstavljam.

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 13
29.1.2011 22:31:35   
malania
AMC je zakon (ampak cena ni tako zakon - verjetno z razlogom).
Zadnjič sem kupila tudi ponev s keramičnim premazom (take bele od znotraj - v Merkatorju) in smo tudi zadovoljni - npr. za rižote je odlična.
Za cvretje in za kar se prijema pa teflon.

Ni grdih žensk, so samo lene.
H. Rubinstein

(odgovor članu agataema)
Neposredna povezava do sporočila: 14
30.1.2011 13:28:08   
babylove
Posoda Zepter je neuničljiva, doživljenjska.

Neposredna povezava do sporočila: 15
15.2.2011 21:44:08   
janca
Moje mnenje je, da je AMC posoda še zmeraj TOP. Verjetno tudi Zepter. Jaz imam AMC in sem zelo zadovoljna, je draga ampak vredna tega dnarja, se ti obrestuje na daljši rok. Pojdi na njihovo spletno stran pa si malo oglej, ti zelo priporočam.

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 16
16.2.2011 8:43:15   
alfist
Tudi mi se odločamo za nakup, kupil bom seveda v tujini....zaenkrat Silit ali Fissler (imamo en lonec že 6 let in je kot nov).

Zaenkrat imamo v mislih tole:

http://cgi.ebay.de/SILIT-Topfset-SERENO-6-teilig-Edelstahl-statt-199-EUR-/270701148268?pt=DE_Haus_Garten_Kochen_T%C3%B6pfe_Pfannen&hash=item3f070bb86c

(odgovor članu janca)
Neposredna povezava do sporočila: 17
17.2.2011 16:04:39   
Poka
Imam nekaj podobnega kot Zepter in AMC, tudi ena dokaj draga posoda in ker je moja prva taka, jo bom še imela nekaj časa - nova je in sem jo dobila za darilo.

Mislim, da je za indukcijo, itak... Če se mi bo zdelo premalo, pa vsekakor kupim Zepter ali AMC, ampak se ne morem odločit. Svakinja ima Zepter in je super in ker jaz veliko kuham, mi je vseeno dejansko koliko stane. Sploh sem že preveč emajliranih zažgala, ker jih je moj dobil od mame, ker oni še niso slišali za inox... user posted image  

(odgovor članu alfist)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?