|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   hude prebavne težave
8.1.2008 19:10:27   
Anonimen
Sem v 4 mesecu in imam hude hude težave s prebavo. Že prej sem imela težave in sem šla na veliko potrebo cca 1x na teden. Zdaj pa je še huje, zdaj pa tudi 1x na teden ne grem. Na prehrano pazim-ne jem sladkarij, jem vlaknine, veliko sadja, veliko pijem, jem pretežno zelenjavo, mesa ne uživam ampak stanje pa je hudo slabo. Danes sem šla na potrebo in sem se tako matrala, da sem se cela tresla, počila mi je žilica v očesu in samo strah me je bilo, da ne bo zaradi pritiskov z otročkom kaj narobe, zato sem začela jokat od bolečine in nemoči. Saj vem, da tiste, ki nimate teh težav tega ne razumete, tiste ki pa ste bile kdaj ali pa ste v podobnem položaju pa verjetno veste kako hudo je.
Moj dragi mi je šel potem v trgovino kupit activio in suhe slive, ki sem jih namočila in jih bom popila jutri na tešče, skuhala sem si janežev čaj, Donat pa pijem dnevno, pa kot sem napisala ne pomaga.
Pred 14 dnevi, ko je bila zgodba podobna je šel dragi v lekarno in mu je farmacevtka dala glicerinske svečke, ampak je po eni uri svečka padla ven, blato pa ni šlo nikamor. Jutri imam zdravnika in mu bom opisala zadevo, ampak ko sem nazadnje rekla, da imam težave s prebavo, mi je rekla dr. da naj pazim kaj jem-ja bolj kot zdaj pazim pa res ne znam no.

Ali katera ve, koliko je to, če je, nevarno za otročka? Jaz sem se samo bala, da ne bo namesto ..... padel ven otroček. Res me skrbi, kako bo to šlo naprej.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: hude prebavne težave
8.1.2008 19:21:22   
natasaom
poskusi laneno seme namočen v jogurt.meni je pomagalo samo to.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.1.2008 19:21:33   
Erdbeere
Moja znanka ima podobne teževa kot ti, če ne še hujše in vem da hodi k hm, bioenergetiku user posted image in ji tok pomaga baje da hodi na veliko potrebo na dva dni se mi zdi. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.1.2008 19:25:37   
Anonimen
To je eden slabših stranskih učinkov nosečnosti, s katerim se pač moramo sprijazniti nekatere user posted image . Tudi jaz imam to težavo, vendar se z njo sploh ne obremenjujem. Prej sem šla na potrebo vsak dan, zdaj, ko sem noseča, pa na 5-6 dni. Grem pa samo, ko me tišči in nikoli ne pritiskam v prazno in se matram. Ko me pritisne, grem, pa četudi je to šele 6. dan. Jem pa tudi jaz zelo veliko sadja, ampak to zdaj v user posted image  verjetno nima velikega vpliva.
Tako napenjanje res ni dobro, predvsem za hemoroide in kot praviš, očesne žilice.
Saj bo enkrat minilo, ne sekiraj se preveč.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
8.1.2008 19:25:54   
bondi
Pozdravljena,

sama sicer nimam takih težav, jih je pa imela moja prijateljica.
Nekje v tretjem/četrtem mesecu je bilo najhujše. Ko je povedala kaj pomenijo zanjo prebavne težave, kar nisem mogla verjeti, da je lahko tako hudo. Prav tako kot pišeš ti nič ni pomagalo, grozne bolečine...
Pomagal ji je sirup Portalak, ki je namenjen tudi nosečnicam, z dojenčkom je bilo skozi celo nosečnost vse ok in danes je velik zdrav fant.

Tako da kr pogumno do doktorja, naj ti svetuje. Drugače pa kar v lekarno po Portalak. Je baje za nosečnice 100% varen.

Srečno in LP!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.1.2008 19:30:14   
Anonimen
Vsako jutro na tešč spij kozarec mlačne vode.Vsako jutro.
Upam da boš kmalu odpravila to nadlogouser posted image

(odgovor članu bondi)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
8.1.2008 19:36:37   
polly80
lp
tudi sama sem v 5.mesecu in imam težave z zaprtjem,sem jih imela tudi že pred nosečnostjo..tudi pijem donat,pa magnezijeve tablete,pa ekstra ne pomaga..poskušam čim manj mislit na to,ker menda je dosti odvisno tudi od psihe..kaj pa vem..
vem da ni prijetno,meni še najbolj pomagajo namočene suhe slive,upam da bodo tudi tebi..sicer pa vprašaj zdravnika!lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.1.2008 19:43:39   
piščanc
jaz prisegam na prolife. in ogromno vode ali še bolje jabolčnega soka

iz malega zraste veliko

(odgovor članu polly80)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.1.2008 19:51:17   
Anonimen
Hvala punce, bom jutri rekla zdravniku za portalak-ali kaj napenja-povzroča krče?

Bom pa poskusila vse nasvete-voda na tešče, jogurt, slive imam že namočene in upam da bo kaj pomagalo, sicer res ne vem nouser posted image

(odgovor članu piščanc)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
8.1.2008 20:21:30   
Anonimen
Meni je pomagala kombinacija zjutraj ijn zvečer Donat, ki je čez noč/dan stal na radiatorju (mlačen in brez mehurčkov), zjutraj pa še laneno seme, namočeno v jogurt z malo skute. Vztrajaš nekaj dni. Prebava se mi je popolnoma uredila, tako da zdaj zadostuje samo Donat. 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
8.1.2008 20:34:55   
Majuska
Kadar se imela jaz težave, sem jedla kosmiče z jogurtom (navadnim, seveda) ali pa jogurt + laneno seme. Potrebuješ veliko količino tekočine - kaj pa, če poskusiš čaj, kombinacija rman + kopriva?

Ene prisegajo na mlačen donat... Napenjat se pa ne preveč, čeprav vem kako hudo je to, prehudo napenjanje lahko povzroči poleg zaprtosti še kak hemoroid. Po mojem bi ti klistir zelo olajšal stvari ...

Upam da boš kmalu bolje user posted image

< Sporočilo je popravil Majuska -- 8.1.2008 20:35:09 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
8.1.2008 20:40:27   
katka37
Meni pomaga kombinacija suhih marelic in donata.

(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 12
8.1.2008 22:33:54   
Anonimen
Ja, vemo kako je to. Jaz sem v 21 tednu in sem zdravnici omenila, da imam te težave in mi je rekla, da naj si v lekarni kupim vitamine ELEVIT, ki so tako in tako zdrave pa še ne boste verjele vsak dan hodim na wc, sicer imam zaradi tega že 1 mesec diarejo, tako da tudi to ne vem če je OK.

Jo bom vprašala, če je lahko kaj narobe?
Počutim pa se super user posted image

Srečno

(odgovor članu katka37)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
10.1.2008 1:31:40   
Anonimen
Meni je pa danes G. rekel, naj pojem veliko kivija, ker to baje full pomaga. Ja bomo probali ane, čeprav imam po kiviju malce težav, me full jezik skeli.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
10.1.2008 1:51:18   
Anonimen
1 kivi na dan je dovolj za vse vitamine , ki jih človek potrebuje vnašat v svoje telo. Ker kivi je edini sadež, ki ima vse potrebne vitamine v sebi.

Da me ne bo kakšna napadla, bom povedala kar po domače recept proti zaprtju: čik pa kava.user posted image

Drugače pa imaš naravne tablete na bazi zelišč v lekarni brez recepta. Ob taki prebavi se čudim, da še lahko sploh hodiš. Jaz nebi  zdržala.
Pa Portalak sirup je tudi brez recepta v lekarni. Ga moraš jest redno vsak dan eno do dve žlici. Portalak mehča blato, ni odvajalo, zato je ob rednem jemanju prebava hitro urejena.

Upam, da se rešiš te nadloge na čimbolj domač način in predvem zdrav za tebe kot user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
10.1.2008 15:56:06   
bamby
Jaz sem tudi imela precej težav s prebavo in to tudi že pred nosečnostjo. Težavo sem uredila z rednim prehranjevanjem z otrobmi namočenih v jogurtu. To sem sprva jedla 2x na dan. Ko se je začela prebava urejati, pa sem jedla še celo leto ali celo dve 1x na dan. Seveda je bilo na to potrebno spiti velike količine tekočine, da je stvar delovala kot je bilo treba.
Poleg tega je fajn pojest tudi polnozrnate krekerje, suhe namočene slive na tešče, meni so to jesen odlično pomagali kakiji (ta mehki, ne vanilia).
S Portalakom sem si pa jaz tudi na morju pomagala, ker nisem šla nič na WC user posted image .

Upam,da ti bo kaj pomagalo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
10.1.2008 15:59:00   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: *Angelina*

Meni je pa danes G. rekel, naj pojem veliko kivija, ker to baje full pomaga. Ja bomo probali ane, čeprav imam po kiviju malce težav, me full jezik skeli.user posted image

Probaj kozarec tople vode na tešče potem pa dva kivija čez.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
10.1.2008 19:45:56   
Nasy
Meni pomaga kefir, ki mi je precej všeč, včasih ga pijem kar tako, včasih ga pojem s kosmiči. Tudi slive sem namakala, pa mi je kefir bolj pomagal. Upam, da boš težavo rešila!Moraš več reči sprobat, ne delujejo na vse ljudi iste reči. Mojga očeta spuca mlekouser posted image

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
11.1.2008 20:56:57   
Majuska
Mene pa navaden jogurt user posted image

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 19
11.1.2008 22:52:59   
tweetek
Oj! Tud jaz mam prodobne težave, sicer ne tok hudo; če pa že kak teden ne frem pa zjutraj pojem kombinacijo prejšnnjih nasvetov; kivi in jogurt, najboljš tistega probiotičnega (activia) - pa kivija veliiiik (jaz narežem ene 4 in jih kar v jogurt ruknem)... Napenjat se pa rajši ne; sicer otroku ne škoduje, škoduje pa tebi, tako se hitro pride do hemeroidov.... Upam da boš kmalu bolje. Kaj hočemo pride zraven k user posted image ....

(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 20
11.1.2008 23:48:54   
J.L.
Banana + coca - cola. Naj bi pomagalo, je pa odvisno od posameznice. 

(odgovor članu tweetek)
Neposredna povezava do sporočila: 21
12.1.2008 12:16:59   
bastian111
Sem bila v istem položaju. Dr.Pušenjak mi je svetoval naj pijem Donat in jem vlaknastno hrano. Pisala sem mu ,ker sem v 14 tednu nosečnosti vidi pa se mi ,kott bi bila v petem ali šestem  mesecu.Pomagalo mi je ,sam sem zraven dodala Jogort Aktivija!
Zdaj je za enkrat vse ok.user posted image user posted image

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 22
12.1.2008 12:47:50   
bibika2
Tudi sama sem imela v nosečnosti takšne težave. Prve tri mesece so mi pomagali laneno seme in jogurt, ali pa topel Donat na tešče, vendar se je nekje v petem mesecu stvar poslabšala tako, da sem pristala pri ginekologinji zaradi rjavkastega izcedka, ki je bil samo na papirju. Počila mi je žilica v nožnici zaradi napenjanja. Nato pa sem dobila sirup Prorektal S. Super stvar. Ureja prebavo do te mere, da sem lahko nato šla na veliko potrebo, brez pritiskanja vsak dan. Prve dni se ga pije trikrat na dan, ko pa se prebava uredi, pa še samo enkrat na dan ali po potrebi. Vem, da te skrbi, mene je tudi, vendar se da pomagati. Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
12.1.2008 12:52:50   
Naja30
Jaz na tešče popijem sveže iztisnjen pomarančni sok + pesin sok. Je super za prebavo.
Poleg tega sem začela za zajtrk jest kosmiče z mlekom, no po tem pa definitivno grem na wc.user posted image

(odgovor članu bibika2)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?