|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   hud plenični izpuščaj
26.7.2009 11:25:05   
vesny26
Pozdravljene
moj 6 tednov star sinček ima kljub rednemu previjanju in uporabljanju raznih izdelkov hud plenični izpuščaj,okoli anusa ima krvave ranice, ki se nikakor ne zacelijo user posted image
Probala sem vse živo, od praške paste, hr. lubja, bepanthena, ribje mazilo,daktarin, mustela stelactiv....NIČ NE POMAGA user posted image
Prosim za nasvet kaj naj še uporabimuser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: hud plenični izpuščaj
26.7.2009 11:42:50   
bina30
Pusti ga nagega!!!!  Zdaj je tak fino toplo zunaj. To najbolj pomaga, da se ranice sušijo. Vse te kreme naredijo rito mastno, v teh plastičnih plenicah se malčki potijo in potem pride do odprtih ran. Podloži mu plenice, če bi se polulal ali pokakal.

Mojima je še najbolj pomagala praška pasta čez noč, drugače pa sem večjemu ritko tudi pofenala, ker je bilo hladno in ni mogel bit nagec

(odgovor članu vesny26)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.7.2009 11:45:49   
Šaki
se strinjam z bino!
ZDJ MAŠ RES IDEALEN ČAS da se to zaceli lepo.ko je tako lepo toplo zunaj.
probaj.upam da bo kmalu bolje..

♥ moja dva zaklada ♥

(odgovor članu bina30)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.7.2009 12:46:33   
koala
Se strinjam z predhodnicama, pusti ga da se fino rita prezrači, Sicer pa je mojemu ko je imel enkrat podobno vneto rito pomagalo da sem ga najprej na tanko namazala z ribjim mazilom potem pa preko z sudocremom, se je zacelilo v dnevu in pol.
Pa umivaj ga z vodico in mu ritke ne briši z vlažilnimi robčki, pri našem je zaleglo.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu Šaki)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
26.7.2009 15:20:38   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu koala)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
26.7.2009 17:57:12   
Taddy78
Probaj zamenjat plenice ali pa te vlažilne robčke...

Naš je sicer bil komot v vsaki plenički, edino robčki so pa morali biti Pampersovi. Ko so v vrtcu vzgojiteljice uporabljale druge robčke, je takoj dobil rdečo rit.

Kot so napisale predhodnice...ritko čimveč zračit in dobro popivnat vodo ko ga umivaš. Če ga dojiš, lahko da je kriva tudi kaka hrana ki si jo jedla, ali pa kaj takega popila, da je bilo "močnejše"blato...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
26.7.2009 18:02:35   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Taddy78)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
26.7.2009 18:40:25   
poli*
Voda je zakon! Mi uporabljamo samo to-to robčke za enkratno uporabo in vodo, pa nimamo težav.
Na začetku sem dobila nekaj paketov robcev (pampersovi so bili ok) ........... od huggies robčkov je dobila izpuščaj. No, potem smo z njimi brisali samo še prah in ne več ritk user posted image  user posted image .
Upam, da se vam kmalu zaceli- drugače ga pa puščaj tudi veliko odvitega.
srečno!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
26.7.2009 21:38:19   
jutranja rosa
Ja, čim več naj bo rita na zraku in, ko jo potem namažeš s kakšno kremo, je pomembno, da je ne namažeš preveč na debelo. Vse kreme nanašaj v tankih slojih, edino hladilno mazilo lahko mažeš nekoliko debeleje. Mojemu je pomagala praška pasta ali pa Wundschutz Creme od Bubchna (tudi meni, ko sem imela po porodu hemeroide :)).
Čim manjkrat uporabljaj čistilne robčke. Le kadar si kje zunaj, doma le uporabljaj le vodo. Mogoče morata zamenjati tudi pleničke.
LP

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.7.2009 23:33:52   
akin
Naša punca je tudi imela pri 1 mesecu prav razjedice na ritki. Ne izpuščajev, ampak prav take krvave razjedice. Žal ni pomagalo čisto nič, pa sem tudi poskusila vse živo. Pediatrinja mi je sveetovala le Bepanten, pa ni pomagal. Zrak je sicer ranico res zacelil, ampak ko so šle plenice spet gor, je znova nastala.
Rešitve torej na žalost ne poznam, lahko pa te potolažim, da so pri nas te razjedice naenkrat same od sebe izginile in ni imela potem več nobene. Mislim, da je to bilo nekje okoli drugega meseca. Upam, da tudi pri vas čim prej izginejo!
Kar se pa tiče izpuščajev, so pri nas glavni krivec za to plenice. Od huggies je dobila v pol dneva tako grde izpuščaje da je meni šlo na jok. Sicer uporabljamo pampers, pa je že tu bil problem ko smo prerastli newborn - tudi ostale pamperske so ji namreč delale izpuščaje, le active baby ne.
Uboge male občutljive ritke user posted image

(odgovor članu jutranja rosa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
27.7.2009 1:57:11   
vika1
No pri nas,naprimer,zelo pomaga puder!!

Na debelo posipim,pa nič kremic!!!!

Krema vlaži,to pa ni dobro za izpuščaj,mora biti suha koža.

Mi pa imamo že 5 sončkov
pa še PRAVEGA PSA,čivavo!!!!

(odgovor članu akin)
Neposredna povezava do sporočila: 11
27.7.2009 9:02:37   
vesny26
Hvala za nasvete, včeraj sem ritko hotela zračiti, pa nažalost ne gre, ker je skoz polulan pa pokakan, potem sem jo pa fenirala pri vsakem previjanju in je ritka vidno boljšauser posted image
Pri pediatru sva bila dvakrat, enkrat nama je predpisala daktarin ki ni pomagal nič, še slabše je bilo drugič pa mustela stelactiv pa tudi nič. Pleničke sva pa tudi že vse sprobala in nakoncu zopet pristala na pamperskah

(odgovor članu vika1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
27.7.2009 9:28:36   
piko12
Jaz sem vedno sfenala do suhega, od krem pa je pomagal Lasepton. Sicer je ful gost in se je težko namazal, ampak sem ga zmešala s hladilnim mazilom (čim manj hladilnega, samo tolk, da lahko namažeš). V parih dneh je bilo ok.

(odgovor članu vesny26)
Neposredna povezava do sporočila: 13
27.7.2009 9:57:22   
Belika
Naš je imel sicer samo par pikic, samo nam je patronažna svetovala cinkovo pasto. Res da izsuši kožo, samo po pol dneva so pikice izginile. Potem pa smo čez dan mazali z olivnim oljem in bepanthenom in ponoči še vedno s cinkovo pasto. Ritko ima zaenkrat lepo in nežno.user posted image

(odgovor članu piko12)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Zakaj se dojenček še vedno ponoči zbuja?
Tako kot dojenčki tudi mnogi malčki ne spijo vso noč in to je povsem normalno. Malčki hrepenijo po povezanosti in dotiki...

zanositev
darjad6

mene pa neki zanima...pred kratkim sem prenehala jemati KT,ker sem pozabila vzeti 3 zaporedoma. Pojedla sem jih nekje do polovice,sedaj sem popoloma prenehala,ker sva se odločila za naraščaj. ali to kaj vpliva? In ali imam možnost zanositi v kratkem?

zanositev po KT (80%)

plodnost (20%)

Število vseh glasov: 40

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!