|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   hranjenje ponoči-spet
26.7.2005 9:39:08   
metaa
Moja mala je stara 5 mesecev in že nekaj dni se ponoči od 2h-4h enkrat zbudi, ker je noro lačna. Ji dam flaško, potem pa spet zaspi. Saj je vse OK, zdi se mi čudno le, ker je od 2. meseca dalje spala celo noč do 7h in do takrat ni potrebovala hrane (12 ur brez vsako noč).
Ali je to poskok v rasti, oziroma znak za gosto hrano? Tudi čez dan se je potreba povečala. Še pred nekaj dnevi ni vase spravila 120ml na obrok (na 3 ure), sedaj pa jih poje skoraj 170, pa bi kar na 2 uri.
Saj že počasi uvajava gosto hrano, toda verjetno bo nočno hranjenje trajalo, dokler ne bo imela celega gostega obroka ali dva? Kako je bilo s tem pri vas. Saj sem nekje zasledila, da dojenček po 4. ali 6. mesecu ne rabi nočnih obrokov, pa sem ji prvi dan ponudila sprva le čaj. Je hlastno popila, potem pa še jokala, da sem ji mogla mleko pripravit.
Kako je bilo pri vas oz. je pri tej starosti. Ste tudi imele podobne izkušnje in kdaj bo ponoči spet mir?

Pa še to: ali naj ji pri gosti hrani-npr. jabolčni čežani pustim, da poje kolikor hoče. Naša bi kar vse pojedla, pa sem se bala, da bo za prvič preveč?

LP!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   hranjenje ponoči-spet
26.7.2005 9:46:57   
asso
Verjetno, da potrebuje gosto grano. Poskusi ji pred spanjem dodati v mleko riževe kosmiče, saj so bolj nasitni in morda ponoči ne bo potrebovala več hrane.
Ni pa rečeno, da se ti vseeno ne bo ponoči zbudila, saj pri nas to ni delovalo, vendar smo dojeni.

Mi se še sedaj pri skoraj 9 mesecih zbujamo 2x ponoči za nočno dojenje.

Pri gosti hrani, če prvič vidiš, da ni "reakcij" mislim, da ji lahko pustiš kolikor hoče.

Lp asso

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   hranjenje ponoči-spet
26.7.2005 9:48:01   
rainbow
Metaa, zdravo!

Moja prva :duda:, ki je bila od 3.mesca hranjena samo po flaški, je tudi jedla do 7. mesca ponoči, potem pa sva zaradi prevelike teže prenehale, šle na čaj, ampak se je vseeno zbujala še do 8., od takrat spi vso noč.

druga :duda:, ki jo dojim, je tudi že spala do treh, zdaj pa se zbuja že ob 12-ih, vsako tretjo noč pa spi tudi do petih; ne vem, v čem je finta.

Mogoče, če te skrbi, da poje preveč ponoči ali kaj, ji postopoma zmanjšuj količino mleka, tako je meni svetovala patronažna/al sem pa nekje prebrala, toliko da se nazaj uspava. Počasi pa potem samo čaj; ,

Dejstvo pa je, da se otrok mora naučit zaspat nazaj ponoči brez hrane, torej ali z dudo/prstkom, to pa uspe enim prej, drugim kasneje, terja pa veliko napora staršev (vsaj meni je bilo ful naporno pri prvi, zdaj me to znova čaka).

lp:rozica:

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
26.7.2005 9:56:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu metaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   hranjenje ponoči-spet
26.7.2005 10:17:15   
piščanc
naš se je tud začel zbujati ponoči za jest, sedaj je OK, ko sva začela z gosto hrano. najprej sem en dan poizkusila jabolko, potem sva šla pa kar hitro na tri obroke - med dojenji. dopoldne zelenjava, popoldne sadje, zvečer mlečna kašica (midva uporabljava pregomin). se pravi, doji se še vedno na 3-4 ure, med tem pa npr. 1,5 ure ali 2 uri po dojenju poje 100 ml kašice. več kašice ne poje tudi, če mu dam namesto dojenja, dajem mu dokler hoče jesti. Takle urnik mu trenutno odgovarja in sedaj tudi spi ponoči. Gosto hrano pa je od 13.7.

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   hranjenje ponoči-spet
26.7.2005 10:36:21   
teja
Moja, polno dojena do 6m, se je do 3m zbujala 1x na noč, od 3. do 6. meseca od 3-5x na noč, po 6. mesecu, ko smo začeli z gosto hrano, se ni nič spremenilo, no, po 7m pa je spet malo zmanjšala na 3x na noč. Gosta hrana praviloma ne spremeni ničesar, če ji boš dajala preveč nasitne obroke (polenta ipd.) pa se ti lahko kvečjemu prekomerno zredi.
To so pač dojenčki.
teja

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Meningokokna okužba najbolj ogroža otroke ...
Invazivne meningokokne okužbe so med najpogostejšimi vzroki za gnojno vnetje možganskih ovojnic ali meningokokni meningi...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?